Itekako moguce, postavke/racunalo puta ti pokaze km koliko si presao, max brzinu prosjecnu itd. Resetiraj put prije kretanja i uneses rutu. Oduzmes si km koliko ti ostalo do odredista.
Zar ne bi trebao kod odkljucavanja karti unjeti ID broj Garmina??? Ja sam isto jednom fulio. Imao sam odkljucane karte na map source ali ne za garmin na koji sam pokusao ubaciti karte. Onda sam ponovo odkljucao kartu ali samo za taj Garmin na koji sam zelio prebaciti i sve fercera za 5!
P.S. Da li neko zna da li se moze instalirati Garmin na bilo koji telefon (konkretno na 6300) i da se onda navigacija koristi preko eksternog GPS-a???
Nismo se razumjeli! vukovar91 je pitao da li može na zaslonu namjestiti Garmin da mu pokazuje koliko je km prešao i koliko mu je ostalo do odredišta (na donjoj slici prikazuje brzinu i vrijeme dolaska, a ne prijeđene km i ostatak puta u km!), a ne da ide u računalo puta. Tako sam ga ja svatio. Naravno da se može pogledati u računalu puta, ali to se nemože raditi za vrijeme vožnje jer je preopasno!
http://nautic-shop.cvs.hr/images/items/001039_02.jpg
hrc me je dobro shvatio imao sam prije se p1i i na njemu tom tom i sve je lijepo pisalo a ovo je ipakmgarmin a garmin je kao naj navigacija i nepisu takve bitne informacije
Uspio sam na 5800 instalirati Garmina i sve (meni) potrebne karte.
Muči me jedan bizaran problem, Nakon pokretanja karte svjetlina ekrana se vrlo brzo izgubi.
Znam da sam naletio na odgovor kako to isključiti ali usprkos višesatnoj pretrazi foruma nemogu ga više naći.
Help!!!!!!!!!
Jedino što sam našao je Postavke/telefon/zaslon/istek osvjetljenja.
A ono se može štelati do 60 sek.
uđi u Garmin, ne po telefonu tj. njegovim postavkama
Ljudi moze li jedno pitanje? Dali spajanjem na garmina na nokii 5800(ugradeni gps pot. internetom) trosi kakvu lovu sa mobitela?
ako ti je uključen potpomognuti GPS, onda ti skida pare sa računa
(kod t-mobile-a, je to nekih 50 lipa)
jer mob skine nekih 5-6kb podataka
ali onda hvata satelite jako brzo
Aha. Hvala na odgovoru.
Meni se nakon nadogradnje na .60 verziju sa .30 verzije zezne cijeli jezik, sve se nekak pomakne, back postane Bagel/Donut i tak :S Jel to normalno?
Edit: Rješeno, trebalo prekopirat sve datoteke, ne samo instalirat sa sis-om
Da... Ja imam web'n'walk od 25 MB i svako spajanje za A-GPS mi skine 1 lipu... ;D
Instalirao sam Garmina i obje adria karte i moram priznati da sam razočaran jer ne vidim neki pozitivni pomak u odnosu na OVI karte 3... U nekim ruralnim sredinama je pokrivenost bolja, ali u urbanim ovi mape rulaju i puno su brže... Jedino šta valja je topografska karta, ali ona je negdje iz 1950...tak da... :)
Jedno kratko pitanje. Kako na 5800 natjerati Garmina da ponovi glasovnu uputu? Jedino što sam uspio je pritiskom na strelicu u gornjem lijevom uglu koja prikazuje sljedeće skretanje, ali tada mi se karta prebaci u 2D mod.
pozz...imam problem xm5800 i garmin...naime prije mi je satelite i to naso u roku 10 sec...al sad nikako pojavi se 1 crtica i nemrda.....koda ga nesto koci.....prije je radio ko zvrk i sve i odjednom prestalo....neznam u ceme je fora...imal neki novi garmin ili nesto da pokusam njega strpat ili nest??
edit: prije sam imo GPS s pomoc interneta...pa mi je kad sam se vozio van drzave RH doso racun oko 300 kn samo GPRSA....i iskljucio sam tu opciju dakle samo inegrirani gps i radio je cak 5-6 dana i vise nikako :S
Imaš dvije opcije, ili ga ostaviti "malo" duže da traži ili uključiti A-GPS dok prvi puta ne nađe, pa ga onda isključit. Traženje je problem ako je A-GPS isključen, a GPS neko vrijeme nije korišten ili je ugašen na udaljenoj lokaciji.
Čudna stvar mi se počela događati prije par dana, a to je da mi rutu ne može iskalkulirati ukoliko ručno ne upišem ime grada. Umjesto podataka o ruti (tamo gdje stoji tipka IDI) meni ne stoji ništa, samo neka bezvezna ikonica i za udaljenost lupi neku bijesnu brojku, 5000 km ili tako nekako. Kad kliknem IDI, da grešku da nije moguće izračunati rutu. Kad ručno napišem ime grada pa ulicu, sve normalno radi.
Zasad sam samo njegove postavke vratio na default, ali nije pomoglo. Sutra ću reinstalirati Garmin, tj. ponovo pokrenuti onaj SIS file u Garmin folderu pa vidjeti što će biti. Ako ne pomogne, ide cijeli Garmin dole pa iznova gore.
Ako nekome nije jasno o čemu pričam, stavit ću i screenshotove, nije problem.
Ljudi, izvinjavam se ako pitam glupe stvari ali me interesuje ako zelim instalirati Garmin na N97 , da li trebam skinuti file sa linka koji se nalazi u PRVOM postu ove teme ili neki drugi...?
I kada skinem potreban file onda da nastavim po tutorialu sa http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=61606
Ako je to sve tocno, samo me jos interesuje da li mi za ove nove verzije treba taj Virtual Key jer vidim da tamo pise da od verzije 30 ne treba vise.
Hvala unaprijed
Skini file iz drugog posta i radi po ovom tutorial-u. Tako sam ja složio na 5800 i ti ne treba Virtual Key
Aha, znaci da pratim taj tutorial od pocetka do kraja (od tocke 1 do 16). Takodjer da iskoristim fajlove koji se nalaze u privitku u tom tutorialu ili za rel.5 treba druga verzija Garmina?
Samo mi to jos nije jasno, jer vidim da se tamo stalno spominje 3rd edition pa da ne skidam bez veze ako to nisu ti fajlovi koji mi trebaju