...da li su win napravili update s neta nakon instalacije...jer pušten je win genuine provjera za 7-icu, a može se ukloniti s klasičnim alatom koji je radio i na visti...
Printable View
Smuchac i WildBoy hvala na pomoci.
Skuzil sam u cemu je bila stvar imal sam Beta verziju kojoj je rok istekao,probal koje kaj sad sam skinul novu veziju i instaliral sve je ok.
No eto ipak jedno pitanje navodno da nakon 60 ili najkasnije 180 dana Microsoft skuzi koja je to verzija.
Kaj uciniti za tako nekaj Windowsi su aktivirani i update uredno radi.
Isključi automatic updates i vodi računa da alate vezane za windows instaliraš bez veze s internetom jer neki alati za instalaciju uključuju automatic updates koji su u vecini slucajeva "veza" s njihovim skrivenim kvakama koje provjeravaju tvoje windowse, i onesposobljavaju ih ukoliko su piratski,neoriginalni i sl...
Dakle,automatic updates na OFF i miran si. Ukoliko si prije toga skidao bilo koji update,moguće je da je u njemu genuine validation programcic koji bi ti mogao stvarat probleme. Za njega također postoji alat koji ga skida,al o tom potom...
Smuchac hvala na pomoci, ovo sa Update znam osjetio sam to na prijasnjim Windowsima .
Mislil sam da postoji kakva caka a da neznam da se sa Updateom zaobidje Genuine program.
Na zalost Microsoft nece da shvati da su mu programi preskupi. Osobno da licenca ne kosta vise od 500 kn bi ju kupil,tak imam Xp Njemacku verziju original. A Englesku sam moral zeni nabavit drugim kanalima.
Ima i serijskih brojeva na internetu koji nevjerojatno rade i Automatic updates se uredno vrti. Takvi serijski brojevi mogu trajat gotovo stalno,a mogu te prokuzit i nakon 2 dana ili nakon mjesec dana. Sve ovisi kada ce tvoj serijski broj uletit na blacklistu serijskih brojeva koji se onesposobljavaju putem genuine validation provjera koje ti podvaljuju putem update-a s njihovih službenih stranica. Zato ja gasim AU i miran sam. Update-i koji nude nisu nešto spektakularni i meni kao normalnom korisniku,ništa drastično ne nedostaju kada ih nemam. Najvjerojatnije imam dobru instalaciju s bugovima koji nisu toliko opasni za mene i za ono sto radim s racunalom.
Kod mene je uvijek upaljen Automatic Update, i redovno skidam sve zakrpe. Nedavno sam skinuo neku zakrpu koja mi je "skužila" da mi je Windows nelegalan, ali sam to riješio u roku od 5 minuta. Imam već na računalu nekoliko vrsta crackova, i bar jedan riješi stvar kako treba..
No kao što je Smuchac rekao:
tako da i ugasim Update, vjerojatno ne bih imao nikakvih problema.= Citat =:
Update-i koji nude nisu nešto spektakularni i meni kao normalnom korisniku,ništa drastično ne nedostaju kada ih nemam. Najvjerojatnije imam dobru instalaciju s bugovima koji nisu toliko opasni za mene i za ono sto radim s racunalom.
Koristim oko mjesec dana Windows 7 Ultimate i javio se problem:
Crni desktop, dole desno piše
Windows 7
Build 7601
This copy of Windows is not genuine
Odem desni klik na My Computer -> Properties, pod Windows Activation piše: You must activate today. Activate Windows now.
Znam da kad sam instalirao Windows da sam ga i aktivirao, te je pod Windows Activation (u Propertiesima od My Computera) pisalo Windows is activated i sad najednom ova poruka :confused new:
Pokušavao sam sa svakakvim aktivatorima ali uzalud.
Šta da radim ni sam neznam :angry:
Instalirao si KBxx1033 update.
Izbriši taj update i ponovno aktiviraj Windowse.
Izbrisao sam taj update, probao s loaderom koji mi je na PM poslao imaticx (tnx) ali i dalje je problem isti :(
Fico mi je poslao neki loader ali mi AVG javlja da ima trojanca.
To ti se je desilo jer je 7 povukao update koje ja obično isključim čak i prije aktivacije. Zato mi se nikad nije desilo da mi je takva poruka izletila. Nisam siguran,ali sad te ne košta ništa u system restore se vratiti koji dan ranije i pokušat opet.
Najranije što se mogu vratiti jest jučer oko 11h. Napravio sam system restore, i desktop se vratio, onaj tekst u doljnjem desnom kutu je nestao, ali pod properties kompjutera piše da danas aktiviram, što sam opet i probao, no čim sam ga upalio, odmah isti problem..
Ništa, rušit ću windows pa onda odmah na početku isključiti automatski update i s tim loaderom aktivirat 7-icu, ako bude opet problem kao ovaj vraćam se na XP, barem znam da na njemu nikakvih problema što se toga tiče neću imati.
Hvala svima na pomoći :)
Mozes sve updateove instalirati, osim onog sto zavrsa na KBxx1033. To u opcijama namjestis "Check for updates but let me choose whether to download and install them"
I ako staviš taj KBxx1033 na hide nakon nekog vremena će ti se ponovno pojaviti pa pazi i na to ;)
Ima procedura za "odcrnjivanje" ekrana ovdje.
Rješio sam problem još jučer pomoću programa removeWAT, hvala članu V3rt!g(o)
Zasad sve radi super, isključio sam update-ove, tako da se nadam da više neće biti problema :)
imam pitanje,win 7 mi izbacuje u donjem desnom uglu obavestenje
windows 7 build 7601
this copy of windows is not genuine
ali sistem uredno radi i azurira ali to ostaje u donjem desnom uglu
smeta me samo vizualno---- kako to maknuti ?? sto god stavio kao pozadinu to ostaje a makina radi bez problema ????
treba aktivirat windowse
evo jedan od rješenja http://www.youtube.com/watch?v=i9Ai8...feature=fvwrel