Koliko ja vidim kada odem na maps pita me dali se ocu spojit na net kazem ne i program radi bez da pise dolje da trosi data pakete, sto znaci 0 kn.
Printable View
Za neke ljude je bolji Maps, za neke Garmin, a postoje i oni kojima je bolji TomTom. To kada te pita dali se zelis spojiti na net, to te pita dali zelis A-GPS upalit. Znaci da se na kratko spojis na net da ti u roku keks odredi tvoj polozaj a da nemoras cekat 3 min. A kasnije kada ti nade signal ti mozes prekinut internet vezu i dalje ces imat GPS signal. A sto mene nervira ja opet nemogu nac taj V20. update preko NSU-a a ni preko FOTA...Nis dajem mob u mobis na update...:(
Koliko mu treba vremena bez A-GPS-a da nade satelite u prosjeku?
onda nemozes A-GPS koristit, jel je za njega potraban internet i ne naplacuje se puno. Onda ti jedino preostaje normalan GPS, znaci otic na neku livadu (ili prostor gdje nema nebodera blizu) i tam kampirat par minuta dok ne nades GPS signal.
Kod integriranog GPS-a (znaci u 5800 XM) traje oko 1-2 min trazenja za satelitom. No opet napominjem sve OVISI o polozaju (dali si na cistini ili si blizu nebodera), dali je vani ljepo vrijeme (znaci dali su oblaci, pada kisa ili je suncano) i trenutnom polozaju GPS satelita...
Zanima me da li netko zna (možda ti, makec :)) koliko prometa potroši spajanje na putem A-GPS- a?
I sad sam bio u T-mobile centru i pitao jel imaju 5800 i kaže da nemaju i neće naručivati više u ni jednom centru...:o
Sad me zanima jel to mislio na SimpaMix ponudu ili...?
Jer, mislim ovh dana kupiti- pa da požurim ako treba :)
:respect:
Inače, danas sam malo isprobavao taj mobitel i čini mi se super.
Osjetljivost ekrana je predobra (a taj primjerak je imao v10 verziju software- a, a čitao sam da v20 poboljša osjetljivost i jop nešto).
Tako da ja definitivno kupujem.:)
Mislim da sam negdje procitao oko 0,50 - 1 kn po spajanju. Al nemoj me drzat za rijec.
Zanima me ima li ovdje ko da je u Splitu kupio ovaj mob u zadnjih par dana... Jel jos uvijek ona prva serija u opticaju (sa problematicnim zvucnikom) ili su poceli prodavat nove bez gresaka?
Jer mi je pilana slat u zg ako pocne zezat zvucnik...a mislim uzet...
Zna li ko blize sta je rec da nece narucivat vise?
ja imam prvu verziju, koja je otkljucana na sve, dolaza sa 10 ver softwarea i sad je izasao update samo za tu(ovu noviju nije kolko cujem). stavio sam ver 20 i radi savrseno. gresku an zvucniku nemam, a i ako postoji imaju je i nove verzije(u t-mobile) jer jos nije pocela nokia isporucivat uredaje sa potpuno uklonjenim kvarom i taj se javlja i u drugim drzavama..
Zanima me dali mogu hakirati 5800 v20.0.12 i dali cu izgubit garanciju ako to uradim?
ja sam probao sa A-gps naci satelit i povezao se na internet i potrosio oko 5 kb ali je satelit nasao tek za 2 minute isto kao i sa integriranim gpsom
Možda pomogne:
http://www.e71fanatics.com/2008/12/w...s-on-your.html
Znaci ovak:
@Pwned: XM 5800 (v20.0.12) trenutno nije moguce hakirat.
@xlr: Ovo sto si poslao, vidis samo kolko si skinuo, a to mozes i u Nokia Mapsu vidjet.:bigjump: Necu nagadat sa cijenama (pa jos da fulam pa da me zadavite ^^), pa zato ko ima vremena nek se prosece do najblizeg T-Centra i neka pita sve sto ga interesira u vezi A-GPS-a. Meni je jedan vrlo ljubazan covjek to sve objasnio i reko cijene, ali kak sam ja senilan zaboravim. Ili posaljite mail mobisu i nadajte se da ce se udostojit odgovorit na postavljeno pitanje.
daj mi objasni kako ja imam hakiranu 5800 sa v20.0.12, tj kako ja mogu instalirat nepotpisane aplikacije ???????
može hakirat....http://www.dotsis.com/mobile_phone/s...928#post805928
da može instalirat nepotpisane aplikacije...
molim vas ne znam jesam li ja glup (izgleda jesam) ali kako se moze staviti v20. i dobiti da gps pokazuje rute??
molim vas da mi pomognete jer sam poskidao sve sto su objasnjavali pa nisam nista uspio :suicide::suicide::suicide:
To kaj sam reko "Posaljite mail Mobisu..." sam mislio da mu jednosavno objasne A-GPS i to kako funkcionira. A onaj post na dotsisu kaj si posalo (@ daci) NE radi. Meni nije uspjelo (a imam v 20.0.12 ni prijatelju. A i ljudi isto govore da nemogu potpisat aplikaciju i to... Imas i na drugim forumima isti taj post (od rijeci do rijeci isto) i jos nitko nije rekao da je uspio i da uspjeva instalirat ne potpisane aplikacije.
Wozdra raja evo mene u clubu kupio i caca sebi 5800 :) za 1400 kn
mobitel je strava mislio sam da nevalja TS ali je odlican jedino kamera malo nevalja ali i tak je ne koristim :)
Imas aplikacija koje se mogu instalirat bez potpisivanja a imas i onih koje se moraju potpisat
Mene samo zanima dali mogu izgubiti garanciju ako hakiram mobitel