stavil sam opet verziju 10 i ikone su ok! al neće pokrenut patch!!
stvarno hoću taj patch ..
Printable View
stavil sam opet verziju 10 i ikone su ok! al neće pokrenut patch!!
stvarno hoću taj patch ..
Pozdrav
Jel' postoji ovaj patch za 10. verziju ?
; deletes the softkeys from mainscreen
; Author: SiNgle, ACiD [mrp]
; Phone: M55v11
; Loader: V-Klay 2.4+ / M55
0D5824: 3D05 CC00
0D5746: 2D04 0D04
; press right_key to start the menu
Daj piši točan naziv patcha jer ima više verzija takvih stvari, a ponekad su i dva patcha vezana jedan uz drugi i moraš staviti oba da bi radilo.= Citat =:
Izvorno postao klec
Postoji. Stavit ću ga među patcheve.= Citat =:
Izvorno postao Dwarf8
Hvala Šljaka
Kako se ovo prevodi sa jedne verzije na drugu, jel' postoji neka skripta po kome svako slovo ili broj ima neko svoje znčenje po kojem se raspoznaju ovi blokovi ili tako nešto? Npr. jeli moguće prevesti hr. jezik sa v11 na v10 i ako je moguće je li neko to već uradio?
Može li mi neko reći kakvi su efekti ovih patcheva, pošto nisam siguran šta oni rade pa da bezze ne upisujem:
*
; Disable Java Class Verification
; Firmware: M55v10
; Author : SiNgle & Chaos
; Loader: V-Klay 2.4+ / M55
7577BE: 3D 0D
*
; SlowLightUp Patch
; (c) SiNgle
; 28.11.03
; ver 1.0
; FW M55v10
80C734: DAA0E8C6DA5540B0;Keyb,sms ; ...
35b040: FFFFFFFFFFFFFFFF E6FE0004DAA0E8C6 ; Patch
35b048: FFFF db00
80C81E: DA9EEEF3 DA5540B0 ; After Phone ON
*
;OpenBFB (c) ACiD
;M55v10
7E5AB4: 0A5B F45A
I ima li negdje ona Matrix waiting tema sa S55 za M55 fw10
Prvi ukida provjeru klase za Java aplikacije i na taj način ubrzava pokretanje Java aplikacija.Iskreno, nisam primjetio razliku prije i poslije tog patcha. Slobodno ga preskoči.
Drugi bi trebao polako paliti osvjetljenje, nisam ga stavljao, meni je nepotreban.
Treći ne znam.
Za prevođenje moraš dobro poznavati programiranje, raspored memorije mobitela i niz drugih stvari. Većina nas koristi gotove patcheve jer ima dosta ljudi kojima te stvari idu od ruke. Zašto ponovo otkrivati Ameriku, zar ne?
Hrvatski jezik od v.11 ne može se staviti ni prilagoditi za v.10. Sadržajno nisu isti i ne nalaze se na istom mjestu u memoriji.
skripta? ne ne ide to tako. ovo su ti blokovi u heksadecimalnom zapisu. Prvo moras naci tzv entry pointse, tj. tocke gdje se nalazi određena funkcija i onda je mozes zamijeniti s nekom drugom.
Disable...- preskace verifikaciju java midleta i samim time ubrzava pokretanje nekih midleta.
slow...-polagano paljenje svjetla 8za razliku od klasicnog) - kao kad se gasi
OpenBFB...-ovaj ce ti patch trebati za neke programe koji zahtjevaju da je bfb otvoren...
Hrvatski je lako izvuci iz flasha moba, pa sam prevodis sto te volja...
ako te vise zanima patchig i alati s kojim mozes sam praviti svoje patcheve, posjeti http://www.siemensfreaks.com/php/patching.php
Waiting teme jako lako sam napravis. Recimo uzmi slike iz te za S55 i uz pomoc SPC2 ih prebaci u patch za M55...
konkretno na toj stranici imas program SFE kojim ti je najlakse i vjerojatno je to najbolji alat za pisanje vlastiih patcheva...
Evo dobio sam jednu korisnu informaciju vezano uz LangEditor i M55. Dakle, koliko se sjecam, LangEditor nije prepoznavao flash M55 neke verzije (10 ili 11).
Ubacite ovu liniju u ini datoteku LangEditora i trebalo bi raditi:
PhoneType M55, 5A0000, 60000,6,8,a,c,e,10,12,16,2a,3c,43,0
Radi sa verzijom 1.4, sa nižima ne. Očekujte uskoro hrvatski za 3.75 MB patch za v.10.
tako je. zaboravio sam napisati da je za v1.4 ;)
Nema veze. Lang pack je izvađen, još samo da izdvojim hrvatski i to je to.
Hrvatski je prevelik za 3.75 MB patch. Morat će se nekako skratiti. Ima nekih dijelova koji bi se mogli izbaciti, pa ćemo vidjeti.
Dobro, sad LangEditor radi sa M55, ALI dobro je znati sljedece: nova verzija Smeltera (koji fakat podrzava sirok raspon modela ukljucujuci i x65 seriju) omogucuje da cijeli langpack iz flasha izvuce i spremi na HDD kao .lgp datoteka. Nju je naravno jednostavno editirati i onda se kasnije uz pomoc Lang Editora samo konvertira u bin ili lng...
zadnju verziju mozete skiniti na www.siemensfreaks.com/php/programi.php
sljaka , sljaka!! sljaka , sljaka!! you can do it!!
Malo ćete pričekati, negdje sam nešto zabrljal i dobil lang pack od 5MB :) , a treba biti max. 64 kB.
:)= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
A jel ti to 'rucno' pravis prevod za 3.75MB...?
Ma ne, izdvojio sam hrvatski iz kompletnog lang pack-a , ali sam tu nešto zeznul i kad ga kompajliram natrag u flash dobijem preveliku bin datoteku. Kao da mi kompajlira kompletan lang pack.
@Sljaka
to se i meni znalo desavati kod jezika za SL45i
Probaj jednostavno iskopirati cijeli sadrzaj u drugu datoteku (praznu) i onda ga kompajlirati...
Probao sam i to, ali opet isto. Problem je u tome da su počeli "ludi dani" pa količina pive i inih sličnih tekućina eksponencijalno raste i teško je paziti na sitnice.:D
upravo mi je opet crko mob!SAM OD SEBE!! plavi ekran, kratki zvuk i NIŠTA!! unbeliveble....a samo sam pogledal jedan broj u adresaru
dali se mob ugasi nakon plavog ekrana i zvuka ili ostane upaljen, ali samo bude plavi ekran?
ako se mob ugasi, pokusaj sa ovom solucijom - http://www.siemensfreaks.com/php/m55p.php ( s tim da mozes ubaciti svoj FUBU, ako imas backup, a ako nemas, javi pa cemo ga negdje naci).
A ako ti ostaje plavi ekran i mob upaljen, onda ti samo treba x55 contrast tool - http://www.siemensfreaks.com/prog/contrast.zip
daj mi reci jesi isključil uvodnu i završnu animaciju? Ako nisi, isključi. Za ovaj patch to ne smije biti uključeno. Mislim da to čak i piše gore negdje u temi, a ako ne piše sada. ;).= Citat =:
Izvorno postao klec
@3aTmr Ima FUBU sa već stavljenim patchevima.
stavil sam opet sljakinu fubu ili fullflash neznam kaj je to (onih 5 ili 6mB) , ali ovaj put sam izbriso samo onaj windows menu patch, drugo nisam ništa prčkao! inaće mob mi je krepo nakon , neznam, oko 8.9 dana! prčkao sam po addres book-u i samo mi je došo plavi ekran i isključio se mob! nema bijelog ili plavog (tj. nije bilo jer mi sad mob radi) ekrana da ga podesim! SLJAKA - START and END animation nemam uključeno samo mi se na početku pokaže onaj LOADING DESKTOP (prije pina) i na kraju animacija WWW.MY-SIEMENS.COM! znaš o čem govorim jer i ti to imaš, ne?! PONAVLJAM u mobu nemam podešenu start i end animaciju! kaj je s hrvatskim jezikom za v10?
Hrvatski za sad stvara probleme, kad ih riješim bit ćete obaviješteni.