...mislim da se neće to tako lako riješiti dok god im budu dolazili novi korisnici jer im se bandwith tako smanjuje...brzinu ćete dobit kad se korisnici krenu skidat s optime (što će se vjerojatno ubrzo dogodit)...ja zasad ostajem na Iskonu...
Printable View
...mislim da se neće to tako lako riješiti dok god im budu dolazili novi korisnici jer im se bandwith tako smanjuje...brzinu ćete dobit kad se korisnici krenu skidat s optime (što će se vjerojatno ubrzo dogodit)...ja zasad ostajem na Iskonu...
danas je mao brze ajd ... ide i do 100kbps , u kombinaciji http prometa i torenta.
svejedno , torenti su i dalje ograniceni na 15 - 20 , sto je nedopustivo.
smjesna je situacija , imam ajmo rec flat , koji mogu iskoristit fully samo ak skidam nesto sa servera nekog/stranice , i nikak da se sjetim tak neceg...torenti i dc+ su me uzeli :wall:
cuo sam za neki flat od voljasmarta . 256/128 za 150 kuna svezajedno, jel to istina?
Je. Možda ću i ja tamo idući mjesec.
ma daj, http (rapidshare) mi se vuce oko 20-30 (bez ukljucenih torrenta). sutra zovem szk, pa ovo je nedopustivo. onda nek stave trecinu od tih 70 kn da platimo, jel toliko usluge i dobijemo
Pa plaćaš trećinu normalnog flata i dobiješ trećinu normalne brzine (ako imaš sreće).
Najgore je bilo kad su mi stavili stalnu ip adresu, a torrent se vuče na max 30 KB.
Ja sam jedva čekao 01.03. i povratak na iskon. Platim 199 kuna, ali barem ne čekam 15 sati da mi se skine 350 MB.
Moja mila i draga gospodo koja kao i ja volite surf net-om!
Optima je što se tiće cijene dala dobru ideju, srazmjer cijene i dobivene usluge, kada bi funkcionirala je OK, ali ne FUNKCIONIRA!
Krivi su oni gospodo Optima, ovaj put je HT u ovoj priči samo posmatrač.
Naime, HT drugim operaterima nudi po jedinstvenoj cijeni određenoj od strane Agencije za Telekomunikacije RH uslugu pristupa svojoj infrastrukturi i kapacitetima. Jednostavno, koliko platiš, toliko bandwight kapaciteta dobiješ sa njihove mreže.
Optima je zakupila određene kapacitet, on je fizički ograničen i iznos mu je statičan.
U slučaju preopterečenja brojem korisnika protočnost se održava smanjenjem veličine bandwighta istim korisnicima i to do trenutka potpunog začepljenja istog kada će i stati, tj. potpuno će nestati, a nažalost ako ne prekinu s prodajom paketa to je neminovno.
Po mojim provjerenim informacijama HT im a sukladno važečim propisima može otvoriti propusnost još eventualno cca. 20% i to je max.
Nažalost i to je u ovom trenutku već premalo a kriv je samo OPTIMA TELEKOM!!!
Riješenje je samo odustati od iste usluge i to odmah, gospoda iz Optime kažu da će se morati platiti cijela usluga ali ako im se pročita važeći pravilnik vidis se da to ne stoji.
Plaća se samo izvršena usluga o to sazmjerno kvaliteti iste.
evo report od sinoc:
http: 50-60
torrenti: 15-20 (od 1.00-7.00 skinulo se 100 MB :jehon: )
zvao SZK od optime, kazu da je problem u velikom broju korisnika i da ce uskoro povecati kapacitet. na pitanje kada tocno, kaze jako brzo
zivi bili pa vidili... :p hehe
ja sinoc nisam nista skidala...decku smeta kad je komp upaljen, iako je full tih.. :) pa sam mu dala jedan dan odmora...a danas opet...
nadam se dace svi u 3.mj odustat od optime :p pa da mi onda imamo vecu brzinu... :jump:
Koliko ja vidim Optimi treba drasticno povecanje bandwitha... Ne vjerujem da ce to supjeti ostvariti u dogledno vrijeme, koliko god oni to zeljeli...
Iako moram naglasiti da je Optima jedna od rijetkih koja ulaze velike napore da zadrzi i poveca zadovoljstvo svojih korisnika. To pridodaje cinjenici da ce ucinit sve moguce da poprave ovaj nered... Sada se samo mozemo nadati da imaju mogucnosti isto i ostvariti.
...gledao sam na iskonu i računao - 400kn bi me došao flat s 2Mb brzinom - što ću uzeti prvom prilikom kad dobijem posao...
u ovu optimu ulazit neću jer - žalosno je da platiš, a ne dobiješ ni upola onog što si platio...
Mislim da se varaš! Meni optima funkcionira jer sam prosli mjesec skinuo 36GB sto bi kod T-coma skinuo za jedno 3 godine....
Potpuna je istina da moraju dignut brzinu i mislim da ce to napravit vrlo brzo...Sto se tice propusnosti totalni krivac je T-com koj odugovlaci sa povecanje propusnosti jer zeli da optima izgubi korisnike koji su otisli od t-coma!
To je kapitalizam i rat izmedju dva operatera gdje najviše ispaštaju krajni korisnici...
Po mome mišljenju mislim da ce optima dici brzinu i da ce sve biti ok!;D
Čak i ako budu poslije podizanja povremeno imali probleme ne vraćam se na iskon, tj. t-com jer sam već sad skinuo 6GB-a, a tek je 8.3. A na iskonu bi mi to bilo za cijeli mjesec.
nadajmo se :klap:
u neku ruku, valjaju i ovako. mislim, je sporije, ali ipak se skida :) Ovaj mjesec do danas imam vec 10 GB skinuto, a da sam ostao na t-comu, to bih napravio u 2 mjeseca. http promet varira, nekad je 110, nekad 60-70, to je ajmo reci, prihvatljivo. jedino me torrenti malo pate. Ne moraju ni oni biti 100, neka budu 30, 40 ili 50, ali da budu stalno na tim vrijednostima, ne da se spustaju do 10, 20 i slicno.
Ovo što sam naveo su sve provjerene informacije i to od tehničara Optime koji rade u Osijeku.
Niko ne govori ljudi o količini podataka koji se mogu skidati, već o kvaliteti same usluge a naravno ponajviše o brzini iste.
Svi se slažemo da ako imaš 1024kb, da definitno brzina downloada bi morala biti veća od 125kb.
Usluga je odlično smišljena i vrlo primamljiva, ali kada bi funkcionirala.
Trenutačno, nažalost nije tako!
Iskreno se sa svima zajedno vama nadam da će se uskoro to sve zajedno riješiti na naše zadovoljstvo, ali nažalost čisto sumnjam!
Vale brate kilo/BITA a ne BAJTA! Kilobite djeliš sa 8 da bi dobio kilobajte! A to ti onda znači da imaš brzinu ISDN-a a ne ADSL-a! J**i ga!
Do Optime je, nije do seedera. Torrent koji ima puno seedera po danu ide do 100, a kad prođe 22h samo se spušta i poslije 23 ide do 10. Jedno te isti torrent koji ima isto toliko seedera koliko je imao prije 22, ako ne i više.
da, onda je očito u bandwithu problem. a ako ljudi prelaze, valjda će se potruditi i povećati propusnost