PDA: I9300XXDLJ4
CSC: I9300OXFDLJ2
Version: 4.1.1
Date: 2012-10-26
Printable View
Koristim custom ROM JB.. KIES mi javlja: your device does not support software upgrading via KIES.. Kak ste riješili ovaj problem?
Mislim da je negde bilo riječ o ovome...
Poceo update za SEE, upravo "download in progres" preko Kies
EDIT: Sve proslo OK, verzija kako slijedi:
JRO03C.I9300XXDLJ4
Kernel: 3.0.31-368423
EDIT: Dojmovi,
Instalacija prosla OK i prvi pogled/rad izgleda OK, nista spektakularno ali sve radi i ne zapinje. Jedna sitnica koja mi je uzela 10etak minuta vremena je ta sto kad se pokrene e-mail aplikacija (ne gmail) ekran se zatamni kao i kod browsera. Inace kod ICS-a sa istim postavkama se to nije dogadjalo. Uglavnom za iskljuciti ovu opciju, treba ici u settings/power saving i iskljuciti background color. Nakon toga sve radi OK. Trajanje baterije jos nisam testirao posto je JB od jucer popodne. (inace telefon je nakon JB opet rootan sa Toolkit 5.0)
Zvone, moras mijenjati csc code. Koji ne bi znao. Uglavnom custom rom ima csc codove za odredjenu regiju. Ako ti ne prepoznaje telefon za update na Kies-u 100% je samo do csc coda. Vidi ovdje s djecakom 009. Vjerujem da bi on mogao pomoci.
Ja se ne razumijem u KIES odmah da kazem. Isprobao sam ga jedan put za probu i nikad vise.
Imam ICS firmware od VIP-a, i nije ga htel prepoznat, tj javlja onu gore poruku.. Sad iam custom ROM i ista stvar, al ne kužim, sa VIP ROM-om bi trebal prepoznat... Miob je u VIP-u kupljen, i imal je ofišl ICS; ne znam koja je razlika između tog ROM-a kaj je bil u mobu prilikom kupnje, i ovog kaj sam skinul sa samfirmware VIP...
Izgleda da je u ovom problem, meni je csc code (KOR).. Kaj ak se promjeni taj code, briše automatski sve u mobitelu ili..?
stigao mi update na JB za unbranded rom. probao sam preko kiesa ali stalo na 99 posto. pa sam ga preko ota uspio instalirat. i baš sam zadovoljan i sve radi super i brže nego na ICS.. :P
Evo riješenja..
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=27707563
Imam pitanje u vezi ovih firmware-a kaj izbacuje sammobile...
U zadnjih par pise da je izaslo:
- SEE - to je za unbranded modele...ok
- Croatia ...i to je to...samo Croatia...to je za neku od naših mreža ili kaj?
tnx :)
Kae onda bolje stavit...TRA ili SEE? :) makar mi je od vipa...al je zadnja verzija pa zato
Evo da Vam se i ja pridruzim u ovoj temi...
do sad bio na iOS pa reko ajde da malo odemo u dr tabor...i tako sa ip4 na S3...
uglavnom odma problemi...u ovih 1 dan sto ga imam mob mi se svako malo zbrejka i restarta! Stavio update na JB isti vrag! nisam nista posebno instaliro, sve je vise manje stock...sto mu bi?dal to treba odma reklamirat ili mogu nesto dr prvo probat?
meni se u nekoliko mjeseci korištenja 1 restartirao. Znači ovo tvoje mi je za servis.
već mi nekoliko puta daje ovu poruku kao na slici. Stvarno gužva pa se mora čekati neki red ili?http://img.tapatalk.com/d/12/11/08/y3ury2a5.jpg
kolko sam procito na webu, da to je za zamijenu...a tako mi se ne da ic u tshit ili jos gore u servis da mi to zamijene! mada bi mi odma na licu mjesta trebali dat novi mob posto je proslo manje od 7 dana jel?!ili sam ja zabrijo da zivimo u postenoj drzavi :/
Kako na JB namjestit da mi sa tipkovnice makne ovu šumu znakova koje su bespotrebne na 3/3 strani znakova?
Prije je na toj strani bila paleta smajlića sad je ostalo par smajliča i hrpa bespotrebnih i neupotrebljivih znakova.
paaa, spoji ga na kies? :D
i meni javlja na ota istu poruku pa nisam imao strpljenja i spojio ga na komp.
edit: jelly bean dojmovi
omg, prezadovoljan sam, sve leti za sad i bar je 20% brže :D. čak mi se i svidja ova siva traka jer sam si uzeo crni mob pa baš fino paše :)
jedino što me smeta što i dalje nisu ispravili bug u t9 dialeru kojeg jako često koristim.
npr ako želim nazvat kontakta "željko" odem u dialer i biram 9 3 5 5 5 6 (Ž - E - L - J - K - O). E sad, sve to fino radi sa svim mogućim hrvatskim znakovima osim sa slovom Š. umjesto da "Š" bude na broju 7, ono je pomaknuto na zvjezdicu (*). tako da ako želim nazvat "šarić" moram dialat * - 2 - 7 - 4 - 2.
valjda ste me skuzili sta sam htio rec :) znam da je sitnica ali me iritira.
jos nadalje sto me zivcira kod dialera, a nije popravljeno - kada nadjem kontakta sa t9 dialanjem, ne postoji mogucnost ulaska u karticu kontakta od tamo (bilo da je to swipe ili long press na njega), nego moram ic rucno u imenik i trazit kontakta pojediniacno, sto cesto uzme dosta vremena.
ali sve u svemu, sve ostalo rula do kraja :)
Prije nego odneses na servis ili ga vratiti, iskljci WiFi power saving. Utipkas *#0011#, zatim MENU pa WiFi i onda iskljucis "WiFi Power Save Mode". Nakon toga se sa back vratis na pocetni ekran. Kod mene sada radi OK. Ovo trebas napraviti ponovno ako restartas telefon.
aj bum probo...sad sam i obrsio chace u recovery modu...ali ono wtf!hebes to ako to moram napravit svaki put kad se restarta....eh, a tam sam htio bit odusevljen mobom :/
Pozz. Ja sam koristio i4 2 godine pa sam presao na s3. Ostao sam ugodno iznenadjen. Buduci da sam zbog iphonea navikao na stabilnost i fluidni rad S3 me nije razocarao. Sve radi glatko i bez problema, dapace sustav notifikacija i multitaskinga mi je bolji. Jedini minus je..ali to je minus androida i marketa..a to su aplikacije. Jednostavno nisu na razini ios-a niti ce bit jos par godina. Ali ove must have su vrlo dobre..sveukupno sam zadovoljan i zanimljiviji mi je trenutno nego i5.
Tvoj mora da ima neku tvornicku gresku jer meni se u 2 mjeseca dosta koristenja nije nikada smrznuo niti restartao.
Evo i meni stigao jutros update nekih 294 MB. Počeo sam skidat pa prekinuo jer nemam vremena prije posla.
Dakle, vjerojatno je unbrended. Pitanje je klasično, vama kojima je stiglo jučer - danas je li "engleska" ili "poljska" verzija?
p.s. Kupljen je u Vip-u krajem 8. mjeseca
u potpunosti se slazem...mada je meni fluidnost na razini 4/4S! iOS je stvarno ispeglan sto se toga tice ali funkcionalnost je ipak kifla... i da moram rec da je izrada daleko ispod iphona...plastika plastika
joooj sad sam bio u mobisu, i rekli mi da moram u t-centar i onda oni salju njima!!!pa ko je tu lud u pm....ja mob kupio preko neta bas zbog toga jer neamam vremena stajat u redu i sad eto...moram 2 put jos u centar!!! ah...sad sam opet na prastarom 3GS-u :D e samsung..bas sam razocaran :/
Gdje vidjeti dali imam eng ili poljsku verziju?
Da li ću ja na rooted verziji SEE Firmwarea (kupljen u Tele2) dobiti automatski update na JB? Pitam jer još uvijek mi ništa ne javalja preko OTA-e. Ili trebam unrootadi mob?
U pravilu čim si rootan (custom kernel pretpostavljam) nećeš dobivati OTA obavijesti.
Ma dobio san ga par dana prije kad sam kupio mob u vipu, ali je otkljucan na sve mreze
I na kraju jel ima netko zakljucan s3 iz vipa?
ja izgleda imam poljsku verziju, i ne radi mi bas dobro, zna nekad zastekat i nije bas fluidno, cini mi se da mi je bio bolji ICS, dali mogu ja kako staviti engleski JB ili da vratim na stock ICS? I sto sve trebam napraviti, tutorial neki jednostavniji posto sam jos android noob :)
Nova informacija za mene je da nakon flešanja Odinom (stock ROM skinut sa sammobile) sve ostaje. Aplikacije, postavke, SMS poruke. Sad, da li je to zato jer sam flešao bez factory reset-a, bez wipe cash, ne znam, ali samo flešanje je prošlo da ne može bezbolnije. Inače, već duže mi je na mobitelu JB (prva OTA koje je bila za HR, flešana kroz stock recovery). I meni se također čini da je ICS bio ispeglaniji od te verzije, sada ću viditi kako se ponaša ova najnovija verzija nakon par dana.
Sad vidim i ja. :)
Ali nisam siguran da je tako bilo sa Galaxy S1. Točnije, mislim da je kod jedinice bilo da nakon flešanja imaš mobitel ko iz dućana. Znači fleš Odinom ti sve pobriše u mobitelu.
Prije nego ides staviti ICS, pogledaj u settings/developer options/Dont keep activities jer ako ovo imas ukljuceno, tada system iskljucuje odmah aplikacije koje se ne koriste, a manifestira se trzanjem, re-drawing-om itd. Kad iskljucis ovu opciju, otvaraj 2-3 minuta programe i nakon toga bi trebao biti sve OK. Imao isti problem i bio na granici vracanja na ICS, ovo mi je pomoglo.
i tak...sad sam opet na ip 3GS, starom 3g i prejeben je!!! ono... RADI i nebrejka se! :D sad opet cekaj mob tj dana joooj...
nego dok cekam...koju microSD card preporucate? mislio sam piknut http://www.ebay.com/itm/Sandisk-Mobi...item27cb31aaad
al sam nesto cito da se ljudi zale da je spora i da se zna kvarit!?
Za SD karticu vidi na nabava.net Samsung 32 GB class 10. Bolje kartice kod nas nema, a cijenom spada među jeftinije. Osim ako ti 32 GB nije dosta. Meni je ista kartica puna muzike koju rijetko slušam, ali nek se nađe. I opet mi je previše :) S druge strane, 16 GB mi je bilo pretijesno.
Galaxy s3 firmware nema u sebi onaj dio fw-a koji brise korisnicki dio. S1 i S2 imaju (doduse s2 ne sve). Zato treba napraviti factory reset nakon svakog fleshanja odinom da bi bili sigurni da sve radi kako treba. Nakon OTA update-a u pravilu ne treba reset jer OTA nije full firmware. Ali ponekad steka nakon takvog updatea pa ipak treba reset.
OK, kako rootate JB? Vidim sa CF-Root 6.4 ne daje više željene rezultate. Hvala.
Evo sinoć sam flešao sa kiesom, i mogu reći da gori i bagovitiji program davno nisam vidio. Prvo se nije htio spojiti, onda je stalo ono prvo kopiranje podataka na 99 % i stoji i piše da ne isključuješ usb. Onda kad više ne možeš izdržati i odspojiš i probaš ponovno dođe do 100% i samo se aplikacija ugasi bez poruke o grešci :-) i onda po treći put konačno sve odradi kako je zamišljeno...
Evo koji je bio i koji sam dobiohttp://img.tapatalk.com/d/12/11/10/nydehaty.jpg
Ništa spektakularno ics mi je radio fluidno a radi i ovaj. Smeta me novi način automatskog osvjetljenja ekrana, ovdje ipak ručno moraš nekada podešavati.
Ima li gdje popis svih promjena?
Kakav je to željeni rezultat? Ili je rootan ili nije :D
Isti je postupak kao i kod rootanja zadnjeg firmwarea, > http://techdeville.com/2012/10/27/ro...dlj4-firmware/
Napokon i kod mene XXDLJ4 :)
Tek je završio update (grrr Kies, preko sat vremena muke), zasad imam jednu jedinu zamjerku, ako netko zna kako ukloniti, bit ću zahvalna.
Kad povučete notification bar prema dolje, po najnovijem sad napadno klizi (i na dnu stoji) ime operatera. Taman me razveselilo što 4.0.1 nigdje nije imao idiotski upadljivo ime operatera i onda ovo. Help? :(
S kojeg linka ste skinuli engleza? Ja sam jucer skidsk s nednog linka i bude corupt file, 2 puta sam skidak i obadva puta je tako bilo, dali ima tko provjeren link da radi sa odinom?
Samo da javim. Ubacio sam OTA update.
Radi super (englez).
Jedno pitanje. Ne mogu naci opciju da nakon izlaska iz mape da se zatvori.
Kad pokrenem neki program iz mape pa ga zatvorim mapa ostaje otvorena pa je moram uvijek zatvarat.
Thx
Sa rootom se SVE može.
Ovo mi zvuči kao framework edit. Relativno komplicirano i treba root, ali vjerojatno izvedivo.
Ja sam na Tele2, nocas izgleda dosao update, sam ga je skinio.... Updejtam.. Eto me na 4.1.1
Evo jos jedno batt izvjesce za HD 14.0 Rom i perseus kernel
Trenutno na 7% batt, wlan, gps i display na 80%, live wallpaper, face i mail push, weather svaka 2h
Standbye time: 1dan 13h 30min
Screen usage: tocno 3h
Zanima me dali se na JB moze kako rasporedit one ikonice wifi, gps i sve onk u notificaton baru? Da si ih mogu poslozitii po svom redu kakk meni pase? :)
Jutros me s mojim S3 dočekao hladan tuš - ili radije, vrel tuš :S
Sinoć sam ga najnormalnije stavila na punjenje. Jutros se probudim, ekran svijetli i na njemu stoji poruka "Charging paused. Battery temperature too high". S3 je čitav bio tako vruć da sam ga jedva mogla držati!
Ni mjesec i pol dana star S3, fakjea. Bolje da ne razmišljam o tome što se moglo dogoditi da sam duže spavala danas.
Uf.
Ja bi na tvom mjestu to dobro sad pregledao, bar ovo malo sto mozes skuzit (ekran).
Meni se desilo slicno nesto sa S2 prvu noc punjenja. Navecer sam ga spojio punit, ujutro se ustao I vidim mob svjetli. Ko zna koliko dugo je stajao tak. Al nije bilo nikakve poruke I bat je bila na 100%.
poz
Već sam poslala mail Europatrade-u i objasnila što se dogodilo. Strah me uopće ga koristiti nakon toga. :(
Što jest, jest - brzi su. Odmah su odgovorili - standardno, mogu ga donijeti osobno ili poslati Overseasom o njihovom trošku tako da ću ga odmah danas nakon faksa odnijeti do Draškovićeve. Kakvo jutro :(
hmm...steta...kontakt ili baterija nesto...mozda ti je vlaga usla?
Nego, mene jos uvijek zanima razlika između verzije roma TRA i SEE.
TRA je za Croatia...a SEE je općeniti za naš dio europe. Koja je sad tu razlika? Imaju istu verziju i isti kernel, ali zašto se odjeljuju? Koje je bolje staviti kod nas u HR?
Evo jucer sam i ja dobio update na jelly bean i odlucio ga instalirati pa sto bude bude.
Mogu vam rec da me poprilicno iznenadio ,ugodno(nakon citanja foruma gdje vecina ljudi nije zadovoljna).
Meni sve radi isto kaao i na ics.
Jer si dobio Engleza, a ne Poljaka. Prvi je bio bugovit, verzija koju smo mi dobili je ipak nešto popeglanija.
@Symbex - mislim da vlaga ne bi smjela biti jer baš jako pazim na njega, ali eto, nešto ipak je. Guglala sam error poruku, netko je rekao da je dobio circuit board replacement nakon iste situacije, a sad, vidjet ću što će reći u servisu. Ima tu još par stvari koje me muče (povremeno glasno krčanje i distorzija zvuka u trajanju od 5-10 sekundi usred poziva unatoč izvrsnoj jačini signala, encryption error koji se jedan dan pojavio prilikom paljenja mobitela i zbog kojeg sam morala raditi tvornički reset) - sve u svemu puno stresa u mjesec dana korištenja :/
al i dalje je ostala ona stanka od 1 sekunde prilikom ulaska u meni :-(
Evo i mene danas dočekala poruka na mobu za JB update. S obzirom da sam rootao mob, vjerujem da ne bi bilo pametno obaviti OTA :) Zato planiram sa SamMobilea skinuti neki FW i onda to staviti na mob preko Odina. Vidim da spominjete Engleza i Poljaka. A što je s npr. ovom Croatia verzijom na http://www.sammobile.com/firmware/?page=8&view=7495 ? Koju bi preporučili da uzmem odavde? Hvala!
Bok svima. Stavio Engleski JB i sada su mi zamijenjeni z i y. A kada prebacim na eng tipkovnicu onda nemam č,ć itd.
Stavio sam nebrandirani xxdlj4. Ima li tko rijesenje?
Osim toga sada mi je AP-I9300XXDLJ4
CP - I9300XXDLID
CSC - Unknown ???
Jel to normalno ili da vracam Vip-ov JB?
OK, fućkaš root. Bitnije mi je da si ne napravim štetu ako sad odradim OTA update. Mogu li si nešto zeznuti?
Ja jutros dobio poruku za OTA update, i sve proslo stvarno za par min...
Nekih bitnih razlika ne vidim, osim sto mi baterija trajeeeeee, ali oke ovo je prvi dan, iance sam navecer na max 10% posto baterije, a sada sam na 40% istim intenzitetom krostenja, ako ovako ostane ja prezadovoljan
Evo i ss, pa mi recite koji imam, poljak, englez ili nesto trece?
http://www.zaslike.com/files/58jsa0plx2h7vy82_thumb.png
posto sam novi imam jedno mozda glupavo pitanje:
jel trebam kakav backup podataka ako mi se instalira novi software, danas mi dosla obavijest o aktualizaciji
uf, ja se tu nebi slozio...meni baterija osjetno krace traje...evo u 7h sam ga upalio i sada je 8:57 i baterija mi je na 77%!!!
jedva mi izdrzi do kraja dana...
ostalo je sve super!
EDIT:
evo i zasto...
šta znaci ovo media??
http://i47.tinypic.com/w9iowi.png
Ta media se i meni dogada. Kad kliknes na to pise skidanja, pa ja uvijek u skidanjima obrisem sve s popisa. Probaj to napraviti pa vidi.
A jesi to skinuo mobitel s punjaca ili si mjenjao bateriju?
Taj media ti nije normalan. Ja to nikada nisam niti imao na popisu a skidao sam svašta.
Neka app ti je uzrok tome, nađi i obriši je. U krajnjem slučaju factory reset. Sa najnovijom verzijom ROM-a nebi smjela imat nikakve probleme sa baterijom...dapače (englezom)
Evo meni je standbye 1dan i 1 sat...display 1h7min..baterija na 62%
Wow, kod mene je to kao i kod vale24 puno manje. Taman recimo navečer mi stigne upozorenje da je baterija skoro prazna, iako se puni tijekom noći. S obzirom da sam jučer imala problema s pregrijavanjem tijekom punjenja, neću se iznenaditi ako se ispostavi da je baterija defektna. Ako se problem ne riješi zamjenom baterije kad stigne sa servisa, poslikat ću screenshotove stanja baterije da vidite kako to izgleda. Btw, kod mene nema nikakvog očitog uzroka kao što je ovaj media, kod mene je obično ekran na prvom mjestu (recimo da bude 2h upotrebe u danu), a onda tek ide ostalo.
Media je media scaner. Indeksira sve slike, muziku, fajlove na mobu tako da bi ih vaši playeri uredno vidjeli i koristili. Također se javlja kada gledate/slušate video/muziku na mobu. Inače se ne pali osim ako nema nekih promjena na kartici, a definitivno ne bi trebao raditi toliko puno kao kod tebe. Osim ako na kartici nemaš masu slika/muzike.
Da li si i CSC vratio na VIP (ili SEE, ovisno koji si imao)?
Ajde ovako napravi..ugasi mob, drži volume up+home tipku i power...kad uđeš u recovery, napravi factory data resete te poslije toga wipe catche...Telefon će ti biti kompletno vraćen na tvorničko stanje, kada ga postaviš, onda instaliraj Samsung Galaxy S/S2/S3 CSC, promijeni csc na koji ti treba i to je to :)
ja dobio svoj S3 nazad! Nije
uocen kvar...i tak sad imam novi sjebani galxy s3 vrijedan znate i sami kolko!!Sto reci?Koju poruku poslati!?
nista...sutra opet u servis...super!
Je na hrvatskom je tipkovnica i tada su mi zamijenjena slova a kada su na us english onda je sve ok ali nema č,ć,đ...itd.
Sve kombinacije sam probao ali jednostavno kada stavim hr tastaturu kaze da je qwertz i zamijeni ih ali i dalje kada stisnem y ispise z, a kada prebacim na eng tastaruru onda kaze da je qwerty i je sve ok.
probao sam i to. ista stvar, Samsung Galaxy S/S2/S3 CSC se i dalje ruši.
Ima li jos neko problem sa ucitavanjem web stranica na s3? Meni se vec 2-3 dana desava da mi ne ucitava stranice kako treba, najvise se vidi na fb, nekad ne ucita pola slika, a nekad bukvalno pola sadrzaja ne ucita, problem je cini mi se veci na mobilnoj mrezi nego na wifi, pokusavao sam restart tel, brisanje cache iz browsera ali nista ne pomaze, takodje ista stvar mi se desava na vise browsera, dolphin, chrome, android browser, maxton...
Edit: cini mi se da problem postoji samo prilikom koristenja interneta preko 3g mobilne mreze, sad sam na kucnom wifi i radi bez greske.
@xlr i @Symbeq hvala vam na vašim savjetima i objašnjenjima...
napravio sam factory reset i sada mi nema "media"
nadam se da ce mi baterija dulje trajati
jos jednom hvala
mislim da nisam trebo radit update...
desavaju se neke stvari koje se prije nisu desavale i baterija mi krace traje.