A zasto na PM? Namjena foruma nije da se znanje dijeli privatno.
Printable View
A zasto na PM? Namjena foruma nije da se znanje dijeli privatno.
Pa sta znam, novi sam na forumu a vidim @marin nije siguran da li smije ovdje link staviti pa kontam mozda je zabranjeno... kako god, meni ne smeta da se na temi postavi.
tu ti je sve sto ti treba http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1392380
Hvala ;-)
Jel ko narucivao neke zastitne maske sa ebay-a , gledam nema kakvih nema i ne znam za koju da se odlucim. Neka preporuka?
Okvirno pravilo: koliko para toliko muzike. A pto se tiče preporuke konkretne maske, ovisi koje su ti preferencije, dizajn i tako to...
@nanKE82: ja bi ti preporučio da sa xda skineš galaxy nexus toolkit, googleov tvornički 4.0.4 image sa službene stranice i to rokneš u njega..instalacija je prejednostavna, doslovno biraš opcije pod brojevima a toolkit radi sve umjesto tebe....
ja sam uzeo ovu, dode 2$ :D http://www.ebay.com/itm/110870466851...84.m1497.l2649
i ovu koznu http://www.njuskalo.hr/samsung-oprem...-oglas-4358215
odi na xda u accessories thread i imas tamo svakakve maske i kucista :)
ja bi mu prije preporucio da rucno napravi u fastboot-u, cisto da zna sta radi i da se malo educira oko toga, a ako covjek bas nema vremena ni volje onda nek se baci na toolkit :)
Koliko Nexus ima interne memorije za aplikacije i generalno za data podatke? Koliko vidim od onih 16GB dostupno je 13, ali to je "eksterna" memorija, točno?
Tih 13.3GB se raspodjeljuje prema potrebi pa možeš za aplikacije iskoristiti sve ako želiš. Evo kod mene je upravo 2.44GB iskorišteno na aplikacije.
Dark, kako si zadovoljan ponudom custom romova za GN? Koliko vidim taj AOKP prednjači i u kombinaciji s Francovim kernelom radi dobar posao po pitanju baterije... Kakav ti je prosjek korištenja moba i koliko ti pritom izdrži baterija? Ne moraš u detalje, makar bi više volio takav odgovor :)
Da, AOKP definitivno prednjači. Svako malo dodaju neke nove mogućnosti (custom tipke na navigation baru, a uskoro će se i widgeti moći tako aktivirati). Korištenje mobitela se uglavnom svodi na korištenje interneta, pa sa sat vremena korištenja interneta na mobilnom internetu, sat vremena na wifi-u i desetak minuta razgovora ostane još tridesetak posto baterije na kraju dana. Kernel koristim defaultan, a ne Franco tako da bi se vjerojatno moglo i bolje od ovoga.
Još jedna stvar samo - koliko ti u prosjeku bude aktivan ekran u satima (klik na stavku "display" u battery statusu). Tnx!
Bemu miša, baš me mami ovaj mob.
Danas nije baš mjerodavan dan no evo: 8h na bateriji, ekran je bio aktivan 20 minuta, baterija je na 73%, od potrošenih 27%, zaslon je potrošio 32%. Slušao sam glazbu oko pola sata, možda 10 min weba i sve sinkronizacije su uključene.
Web browsing na wifi mreži izdrži nešto malo preko 3 sata. Kad gledaš filmove, serije nešto više od toga. Tako da sve skupa, kada normalno koristim mob, ekran je aktivan manje od tri sata. Moglo bi bolje, bilo je bolje, na sgs2.
http://img696.imageshack.us/img696/2...2060121451.png
Koristim paranoidandroid rom i franco kernel.
Prije nego kupiš, pogledaj kakav je ekran na najnižoj razini osvjetljenosti pri prikazu svjetlijih boja. Meni je to uz bateriju najveća boljka moba.
Neki modelu imaju svjetlije uzdužne i poprečne linije, čini se kao da linije čine mrežu. Najbliže usporedivo s najlonkama. Blesavo zvuči ali je takav efekt.
Više o tome na xda.
ja imam konstantno izmedu 4 i 5 sati screen ON, stock ROM/kernel (4.0.4). skuzio sam da custom ROM-ovi trose vise baterije, sto god ljudi pricali o undervoltanju, tweak-ovima itd.. jedine 2 "mane" mob-a su:
1- tih zvuk zvucnika (sto se moze rijesit app-om Volume+ ili custom kernelom)
2- sivo-plavkasta bijela boja na najnizem birghtness level-u, ali to je tak i na SGS3, u principu svi SAmoled koji koriste pentile matricu.
@xlr sto se tice community-a, ponuda je solidna, iako se sve vrti oko stock-a , jedino je paranoid malo drugaciji, ali opet, lako bacis neki launcher preko ak ti stock ics dosadi, bolje to nego da uzmes neki samsung ili htc pa se mucis sa aosp port-ovima koji nikad nisu bez bugova.
A neki plan je da uzmem polovno One S kod nas (ovisi koliko će mu nabiti cijenu) ili Nexusa vani (za 400$ preko Googlea). To za ekran sumnjam da će mi toliko smetati jer i na Desireu (Amoled) često brightness spustim ispod njegovog minimuma dok sam doma ili u zatvorenom, a njemu je prikaz boja skroz u klincu onda (ljubičasti tonovi itd). Vidjet ću ako budem imao još pitanja ovih mjeseci pa vas ugnjavim.
moj prvi uređaj je bio iz VIP-a i imao je osjetno lošiji ekran od onoga iz tmobile-a koji sam kupio kasnije...
imao sam i ja amoled desire, to je ona prva PVT serija ^^ . ali vjeruj mi tu je puno izrazenija ta siva boja. neki na xda su se zalili na burn in i stripe-ove uzduz ekrana, ja fala bogu nemam problema s time, cak mi ni ovo sivkasto-bijelo ne smeta, sam kazem da je moglo biti bolje :) ali s pozitivnog gledista, pentile matrica ima duzi zivotni vijek od RGB-a i u kombinaciji sa SAmoled (bez plus) blaza je za bateriju.
p.s. postoji i genuine 2000mAh baterija, dode oko 39$ , sto bi trebalo dat oko 45-1h screen ON vise (naravno ovisno sto radis s mobom).
p.s2. one s je shit, poslusaj savjet covjeka koji je probao i htc i samsung i naucio na svojim greskama :P sad kad vanilla ima lijep UI nema potrebe za sense ili tw, nexus is the way to go :D
A cijelo vrijeme sam mislio da je ta baterija dostupna samo za LTE model. Ok, sad sam memorirao oglas za oriđiđi korejansku GSM bateriju, čisto ako jednom zatreba.
Ma One S mi ni po čemu nije poseban osim što je Amoledac i ima taj Krait čipset. Sense-a bi se i ovako riješio, ali pitanje je community. Tu prednost ima Nexus. Ma sve je na Nexusovoj strani zapravo, ali...
U svakom slučaju probat ću vidjeti negdje ako ima izložen Nexus pa pogledati ekran.
Ja sam uzeo originalnu 2000 mAh bateriju, koristim je oko mjesec dana, nema šanse da mi ekran drži 4-5 sati. Sretan sam ako mi drži preko 3 sata. S napomenom da screen on time koristim gotovo isključivo za web browsing i tu i tamo koja igra. Pisanje mailova, sms-a, gledanje na sat, "obično prčkanje po mobu" i sl. ne računam jer odnosi max. 30 min pa mi je gotovo zanemarivo. Kada je ekran ugašen, dosta skypa, koji sat razgovora. Na standby-u je odličan, tako da to znam rastegnuti na dva dana (rijetko ali ide).
Btw. onaj screenshot od prije par postova je potrošnja baterije s 2000mAh baterijom.
Isprobao sam gotovo sve romove, što orig. što modove. Po mojem iskustvu, sve je to tu negdje. Razlike do max 20%.
Pogledaj testove na gsm areni, meni drži otprilike kao na tim testovima. Uzmi u obzir da ćeš raditi još nešto na mobu kada je ekran ugašen pa u realnosti to ispada manje nego na testu. Računaj da s većom baterijom i korištenjem kako sam naveo dobivam oko 3 h screen on timea.
LTE ima 2100 mAh bateriju :)
kad si spomenuo da si memorirao oglas za bateriju isao sam pogledat svoj bookmark i nasao ono sto sam ja bookmarkao sa ebay-a , i vidim da su snizili cijenu sa 39$ na 35$ http://www.ebay.com/itm/Genuine-Sams...#ht_4976wt_905
ja sam ju planirao uzet al negdje na jesen, za sad mi je stock dovoljna.
a sto se tice nexus-a , frend je isao u t-shit ga probat, sjede on i one X jedan do drugoga :) sta je je display na one X je daleko bolji.. a sto se tice one S community-a , vec sam vise puta procitao na general forumu od gnexa o ljudima koji su imali one S i prodali da bi uzeli na kraju gnex, kazu da je slab community jer svi idu na one X.. al mislim da ce aosp port-ova uvijek biti bez obzira koliko slab community bio..
@ce3hel: teško je usporediti moje i vaše korištenje moba kada ima toliko odstupanja i faktora. Evo i ti i rayis imate skroz drukčija iskustva, a gdje sam još ja sa Desireom... Testove na GSM Areni sam pronjuškao i usporedio (btw stavio si krivi link), ali opet mi ih je teško predočiti jer nema Desirea.
@rayis: to je taj seller, tnx :)
Da, ja sam naručio iz shimshop-a jaču bateriju. Stigla je za 15-20 dana, bez problema, carina itd. Lik je samoinicijativno napisao da je vrijednost pošiljke 8$ :respect:
Za link ne znam, meni ga otvara bez problema. Ako misliš da sam postao krivo jer je u naslovu gs3, nisam, namjerno sam to postao jer ima usporedba s gs2, gs3 i dosta drugih uređaja. Nexus je u svim testovima baterije lošiji.
Sad ispada da kakam po mobu koji imam; ali ne, stvarno sam zadovoljan mobom. Jedino kažem: baterija, i kamera su nešto lošiji, ekran kako kome.
Pošto prelaziš s desirea, nema stvari u kojoj će ti biti lošiji :D