U početku, meni je baterija jako kratko trajala.. Ali sada, nakon nekoliko pražnjenja i punjenja, kao da ima duplo veći kapacitet.. Traje osjetno dulje. Više je ne smatram nikakvim problemom
Printable View
U početku, meni je baterija jako kratko trajala.. Ali sada, nakon nekoliko pražnjenja i punjenja, kao da ima duplo veći kapacitet.. Traje osjetno dulje. Više je ne smatram nikakvim problemom
ma ljudi moji to punjenje pražnjenje je bilo na starim baterijama, sad na ovim novim puniš prazniš kako oš i sve 5 sve ostalo su priče za malu djecu
nego ovako
danas spojim mob na komp i prckam malo posvuda po sd kartici
i naidjem na dva excel filea, koja su napravljena par sati prije nego sam ja kupio mobitel
sto bi znacilo da je ili netko koristio mobitel prije, ili je koristio sd karticu...
svejedno, niti jedna opcija mi nije draga. kupljeno u vipu
eto cisto da podijelim informaciju
Oprosti, ali nisi u pravu. Prvo, da baterija nije tvornički formirana nebi uopće mogao uključit mob prije nego ju formiraš. Znači radiš nešto što je već napravljeno.
Drugo, svaki mobitel ima kontrolu napunjenosti baterije. Prazna baterije se napuni za nekih 2-3 sata. Nakon toga možeš satima ostavit mobitel na punjaču baterija se više ne puni, tako da je punjenje od 16, 14, 10 sati potpuno bez efekta.
Ono što je točno i što su neki i primjetili, baterija uistinu tek nakon dva tri ciklusa pražnjena i punjenja dostiže puni kapacitet. Nema potrebe za ikakvim specijalnim postupcima, nego je dovoljno bateriju ispraznit i stavit na punjenje dok se ne napuni.
Sljaka, uglavnom si točno napisao osim jedne male sitnice.
Kad se napuni baterija do kraja točno je da isključi punjenje, ali ako ostane duže nadopunjavat će ga.
Što znači ako napuniš bateriju skroz i skineš je sa punjača odmah nije isto kao i da je na punjaču stala 12 sati, jer nakon 12 sati na punjaču kapacitete će biti 100 %, a ako si je skinio prije 12 sati, neće biti ni 80 % bez obzira jel išta radiš na njemu.
U principu, bateriju kad napuniš do 100% ona je puna 100% nebitno da li se punila 2 ili 12h. HTC-ovi kerneli imaju (bar u slučaju običnog Desirea) jedan "problem", a to je da napune bateriju na 100%, hardverski isključe punjenje, a mob koji stoji na punjaču sad se napaja iz baterije. Punjenje neće ponovno započeti (neće biti dopunjavanja) sve dok baterija ne padne ispod 90%. Napominjem, ovo nema veze sa baterijom i njenim formiranje nego kernelom.
Neki drugi kerneli naravno omogućuju konstantno nadopunjavanje baterije, ali njen kapacitet niti voltaža neće preći onu vrijednost koju su joj tvornički definirali.
Uostalom, najjednostavniji test bi bio sljedeći:
Napuniš bateriju do kraja i uđeš u info menu (*#*#4636#*#*) i pod battery information vidiš napon baterije. Sad fino testiraš hoće li napon biti isti nakon 2 ili 12h punjenja, hoće li u međuvremenu opadati i nadopunjavati se itd.
Očito da to sa baterijom nije kod svi isto. Meni je baterija tek nakon 15 dana postigla puni kapacitet i sada traje duplo duže nego na početku uz isti način korištenja moba :cthumbup:.
pozdrav
evo, danas sam si kupio htc desire hd pa mi malo nejasan mob
zanima me kako maknuti ikonice sa onog glavnog zaslona i stavit neke druge koje bi mi trebale
stavit znam kako, ali kada ju hocu stavit, javi da nema mijesta i moram na neki drugi, a obrisat ove nemogu da umijesto njih stavim, a bezvezne neke
2Sljaka: pitaj Krunu (VIDI) :) sa svakim smo tako radili i vidjeli razlike, mozda ne moras radit, no dobro dodje.
Location & security-Set up SIM card lock i tamo maknes kvacicu.
hvala ponovo :D
e sad, imam jos par pitanja
posto imam sad hrpu aplikacija, i moram scrolat i trazit puno neku, dali je moguce ih mozda kako posortirati po folderima ili kako vec?
i dali se mogu slike, muzika, video isto sortirati po folderima? to jos nisam probo, nisam stigao
U onom meniju (All apps) ne možeš nikako sortirat po folderima, tamo je sve izlistano tako kako je. Ono što možeš napravit je napravit Folder na nekom od homescreenova i onda u njega pododavat aplikacije po želji.
Ovo za muziku i video ne kužim šta točno želiš, al preporuka za početak je da si instaliraš Astro File Manager (imaš ga for free na Marketu) tako da možeš vidjet sadržaj memorijske kartice i malo si tamo posložit stvari ;)
ok
a ovo za uziku i video, recimo odem pod slike il muziku il video pa da tamo mi bude po folderima sortirano, a ne sad da sve slike otvori cim udem, a recimo imam 200 slika
znaci kak sad odem pod albums u all apps, i otvori mi camera shots i all photos, dali tu mogu kako foldere slozit pa da slike po njima budu sortirani, ili sve bude na jednoj stranici izlistano?
Možeš :) Kao što rekoh, instaliraj taj Astro. Nakon toga u folderu DCIM (koja se nalazi na sdcard) (ne znam mora li bit baš u tom, al ja sam to tako radio i radilo mi je) napravi foldere kako već hoćeš i onda u njih rasporedi slike. Kad odeš u Gallery onda će ti osim Camera Shots i All photos pokazivat i te tvoje foldere :)
Evo ja sam napokon pronašao rješenje za svoj problem sa notificationsima za smsove. (btw, zar stvarno nitko osim mene ovdje nema taj problem? :jehon:)
Nisam htio instalirat one neke alternativne sms aplikacije poput GoSMS i toga jer mi je odgovarala ova defaultna, pa sam našao jednu malu aplikaciju naziva SmsPopup. Aplikacija je besplatna i ima mali milijun opcija, i što je najvažnije, napokon više ne propuštam poruke, tj ne moram provjeravat svako malo je li mi stiglo štogod :) Važna je napomena samo da je potrebno isključit notificationse u samoj Messaging aplikaciji da ne bi došlo do konflikta između te dvije aplikacije.
Eto malo pomoći od mene za slučaj da nisam jedini koji ima taj problem :)
Evo ja sam dok je tek DHD dolazi kod nas planirao ga uzet. Novi cpu, novi gpu, rama i roma ko u prici itd Reko mob ce rasturat, ali citao sam onda XDA pa hardverske mane pa softverske pa cijena koja ne pada ispod 4k kn ako ne uzimam neki ugovor. Tada sam rekao stop i uzeo i4.
Sa svime sam prezadovoljan ali necu tu o i4
Da bi konacno pred neki dan ispro ao u vipu DHD i ostao ravnodusan...osnovna stvar me odmah zasmetala...jos uvijek postoji onaj mali mikro lag kod slajdanja i skrolanja, a to ima i na obicnom desireu. Uglavnom, mislim da prvenstveno Android treba jos dosta poliranja a sto se tice hardvera, neka se DHD ugleda na HD2
pozz
Slažem se za to što se tiče poliranja, tu je iOS sigurno ispred i kom je to od presudne važnosti sigurno da će prije izabrat iPhone :)
A što se mikro laga kako ti kažeš tiče, meni se on dešava samo kad imam Live wallpaper uključen, očito je da ga to malo smeta. Onaj Nexus live wallpaper mi je bio predobar ali sam ga maknuo upravo zbog tog mikro laga kako ti kažeš, i mene je smetao.. No, kad je običan wallpaper stavljen onda nema nikakvog laga i stvarno ide glatko skrolanje, ja zadovoljan (a ja sam inače dosta sitničav kad su ta štucanja i zastajkivanja u pitanju) :D
jel mozda netko primjetio mozda, los prijem signala?
meni se skoro uvijek desava da je signal od gsm-a ili na nuli, ili na jednoj eventualno dva stupca
no onda kada pocnem uspostavljat poziv, poziv u prvih dvije sekunde prekida, i onda signal skoci na full, i sve je super sjajno i bajno
skoro uvijek mogu replicirat tu situaciju
prvih dvije/sekunde poziva su prekidanja, i onda odjednom kao da se telefon probudi i pocne sve onako kako treba
Dal ti je mob na 3G signalu ili 2G? Meni ovo izgleda kao da mu je 3G preslab pa se prešalta na 2G.
Odi u dialer i utipkaj *#*#4636#*#* - odaberi phone information - na dnu ćeš vidjeti "set preferred network type". WCDMA je 3G, GSM je 2G pa si podesi nešto od tog dvoje.
danas cu si uzet desire hd na duze vrijeme i ako ce mi stekat kao galaxy,bit ce mrtvih :)
da li ima nacina da se otkljuca kao galaxy/sgs unlock?
i jos jedno pitanje :)
kada kliknem na phone, za kontakte mi stavi sve koje imam na facebooku??? kak to izbrišem jel nigdje nisam nasao opciju delete i da stavim svoje kontakte?
EDIT:
evo, skinuo sam tri programa za brisanje kontakata i sa sva tri sam probao pobrisati i neće
javi delete contacts i sve, ali ih neobrise?? zasto to?
riješeno napokon
eto moram potvrditi sto je mile rekao..iznenađen sam...ovo je od stock galaxy nebo i zemlja..steta da galaxy ne radi tako out of the box:/
inace sa uredaj imam samo pohvale,poklopac ne skripi zasad:)
sve cvrsto,soft leti i sa 30 otvorenih aplikacija..stvarno sam zadovoljan..
+morat cu curi staviti taj lagfix jer mi se zali:)