mmm - Agramservis - iskustva, primjedbe, pohvale...
= Citat =:
Izvorno postao
MichaelWesten
Pozdrav svima.
E, ovako:
Imao sam prije par godina problem s Agramom i HTC-om...ovdje su mi lijepo objasnili tko je i što je taj servis i tada sam preko inspektorata izvukao pravdu.
E sad...
Imam iphone 5 i štekala mi tipkica "Power". Odnio sam telefon u servis i dobio kroz par dana novi....bez kutije, ali s naljepnicama...
I stavili su novi IMEI na garanciju itd..
No nakon 2-3 dana primjetim da ne valja kamera na novom telefonu... Zatilta se...
Odmah sam napravio restore - DFU itd....
No kamera ne valja...
Vratio sam telefon u servis s opisom kvara, a oni nakon tjedan dana što se sjetili napisati na statusu da je popravljen, odem do njih i ustanovi se da je gotov servis.
Vratili su mi isti telefon samo ponovo flashan.. Naravno čim sam izašao iz servis probao kameru i ona ne radi..
Odmah sam se vratio i ponovo su uzeli na servis, ali serviser je odmah tamo probao i nekako "otkočio" kameru, ali taj telefon nema softwareski kvar.
Da li je imao netko sličnu situaciju i što napraviti ako mi opet vrate neispravan uređaj ?
Lijepi pozdrav.
Evo i ja imam problem s iPhone 5 power tipkom. Ili mi se samo čini, naime, dok nisam instalirao iOS7, koliko se sjećam, tipka je radila besprijekorno. Pa zato i nisam siguran je li kvar softverski ili hardverski... Sad, bez posebnog pravila, nekad radi a nekad malko šteka.
Garancija iz Vipa mi istječe 29.11.
Ako možeš, molim te odgovori:
- Je li bolje predati mob u Vip centar ili direktno na Žitnjak u Agram servis?
- Koliko dana je tebi prošlo od predavanja telefona u Servis do dobivanja (eventualno) novog ili popravljenog?
- Daje li Vip zamjenski telefon dok se ne riješi servis?
Kako u Vipu rješavaju situaciju s nano SIMom, jer s obzirom da većina mobitela (pa i taj eventualni zamjenski za koji pretpostavljam da ne bi bio iPhone nego vjerojatnije neki android), prima mikro ili 'obični' SIM, - daju li dakle u Vipu neki adapter nano/mikro SIM ili sam moram platiti zamjenu SIM kartice, pa onda, kad dodje petica, nanovo mijenjati istu opet na nano?
- i još: garancija se onda produžuje na još godinu dana s tim eventualnim popravkom/novim aparatom ili ne?
Uh, komplikacija na kvadrat... Kako si se ti snalazio sa svim tim? Jesi li konacno dobio ispravan telefon?
Jako bi mi pomogao s iskustvima, prijedlozima i savjetima.
Puno hvala.
:)
HTC ONE i problemi pri Agram servisu
Srdačan pozdrav!
Novi sam na ovome forumu,te se iskreno nadam kako moja reputacija neće imati za svrhu umanjiti vjerodostojnost dotične priče,a samim time i vaše pomoći koja mi je prijeko potrebna,objektivnoga mišljenja.
Oduvijek sam bio pobornik kupovine novih predmeta pa tako i mobitela;za cijenu koju sam "plaćao"očekivao sam točnije očekujem maksimalnu uslugu,pa tako i pokrivenost sa svih strana,od kupovine najbanalnijih stvari pa tako i onih prijeko potrebnih.Svi znamo koliko je "Povjerenje"na relaciji pružatelja dotične usluge i potrošaća bitno,upravo iz razloga kako se ne bi narušilo povjerenje samoga kupca (konzumera) u određeni proizvod te se samim time njegovov povjerenje odvelo u kušnju;kupac je uvijek u pravu zar ne?
Iskreno sam mislio kako mi se ovakvo nešto nikada neće desitit jer sam kupnjom proizvoda takve klase "zaštićen";no upravo se desilo ono suprotno i najmanje očekivano.
Kako sam oduvijek bio pobornik IOS sustava i Appelovih proizvoda,nakon 5 godina drilla po istome;odlučujem se na promjenu...
Kupujem HTC ONe poradi kvalitete i završne obrade,barem kako se navodi u testovima raznoraznih portala i stranica.No privlači me atraktivan dizajn i samim time funkcionalnost,koja je sa obzirom na IOS sustav mnogo pojednostaljena;pogađate;radi se o androidu.
Oduvijek sam vjerovao i bio uvjeren kako bi telefon(mobilni)trebao biti taj(pogotovo današnji pametni) koji će mi život učiniti lagodnijim,pojednostaviti mi funkcije u poslovanju te me činiti ispunjenijim;pružati mi jednim djelom i razonodu....Nikada pa ni u onome najgoremu bunilu nisam očekivao niti mislio kako će mi predstavljati tjeskobu i probleme.
Ok;da krenem.
Vjerujem kako nisam jedini;točnije dolazi mi slabo.Onaj istinski nagon za povraćanjem iz dubine želudca,što više istražujem "druge"slučajeve po internetu i ostalim stranicama..Da li je moguće da si jedan ovlašteni servis;"ovlašteni servis"dopusti takvo nešto?
Telefon početkom 8 mjeseca ove(2013.)godine kupujem kod ovlaštenom Tele 2 partner dućana i uzimam ga na dvogodišnju pretplatu kako bi sebi olakšao a i poradi financijskoga stanja mi nije lagodno dati određeni iznos u komadu;idem linijom manjega otpora kako se kaže.Ne pada mi na pamet uzimanje polovnoga uređaja ili uređaja preko oglasnika upravo poradi nepovjerenja u samo "crno"tržište iako u globalu kada razmislim,uopće nema razlike.
Garancija je prilikom kupnje uredno "ovjerena",te u njoj stoji kako je službeni i ovlašteni serviser "AGRAM servis"iz Zagreba koji na sebe preuzima svu odgovornost ukoliko se telefon pravilno rukuje u slučaju tehničkih kvarova ili poteškoća...
Mislim ja u sebi;u redu...picajzlast sam i jako,ali zbilja jako pazim na stvari te neću dopustiti da mi se desi da mobitel ode na popravak osim u slučaju nužnosti;iako u mome 8 godišnjem stažiranju telefonima sa niti jednim nisam imao nikakvih problema a kamo li ih nosio na servis...
Kako za sve postoji prvi puta,tako je i meni očito došao na "naplatu"taj prvi puta...
Jedna stvar koja mi je prilikom "podizanja"telefona u Tele 2 za početak upala u oko jeste ta što je moj mobitel,točnije ovaj koji sam kupio bio očito zadnji koji je ostao u skladištu i prodavač se namučio da ga pronađe,no to je sada manje bitno,pa mi samim time i priča o ispravnosti moga telefona ne drži vodu,u startu.
Iako su ljetni mjeseci žarili,telefon se dobro držao na mome maksimumu od korištenja,osim laganoga pregrijavanja(za što sam pročitao da je normalno)i povremenoga gubitka signala nisam primjetio neki veći problem.
Početkom 10 mjeseca mi telefon sam "automatskim"updateom skida novu verziju softwarea i tu nastaju problemi....
Nakon korištenja nepunih sat vremena i igranja "malo zahtjevnije"igrice,telefon se gasi sam od sebe iako je baterija na nepunih 70% funkcionalnosti koje joj je ostalo...
Ok kažem sebi;stavljam telefon na punjač,kada ono čudno nešto...Naime,punjač puni bateriju i nakon što ja upalim telefon za sat i pol,stanje baterije je 2% i nakon par minuta mi javlja kako u telefonu ne postoji dovoljno snage za obavljanje radnje te kako će se dotični aparat zagasiti,nema upozorenja lampicom da je baterija prazna;napominjem da je telefon na punjaču...
Ok kažem sebi;puštam telefon i dalje na punjaču;dižem se ujutro palim ga,kada opet ista stvar;baterija na 2%??!?Ok,iskopčavam mobitel sa punjača,ponovno ga stavljam kada ono svjetli na moje opće čuđenje zelena lampica kako se baterija napunila-uplim telefon kada baterija na 100%..Ok kažem sebi,greška u softwareu,mobitel instalira neke zakrpe,kada ono opet...
Igram igricu i telefon se gasi,proceduru već znate;osim što je sada baterija bila na 97% i praznila se luđački,da bi za sat vremena normalnoga korištenja telefona došla do 56% i zagasila se...Mislim si baterija je otišla;no da budem siguran,radim HARD RESET sustava da nije nešto u samome sustavu.Palim telefon sa "osnovno"instaliranim programima,nadajući se najboljemu;kada ono.....opet ista stvar...
Došavši u stanje pred frustriranost,telefon šaljem na servis u ovlašteni Tele 2 dućan i lijepo napominjem do čega je problem...Nisam stručnjak ali očito jeste da je problem u bateriji...
Ono što je bitno napomenuti jeste to,da je prilikom zaprimanja telefona čovjek koji ga je zaprimio detaljno pogledao i napisao kako na njemu nema nikakvih oštećenja,a to je jedna od bitnijih stavki....Dobivam zamjensku "sirotinju"od telefona koja mi uopće ne dopušta normalan način funkcioniranja i korištenja potencija telefona takvoga kalibra,pa sam u narednih 10 dana,točnije 12 paraliziran.
Moram napomenuti kako bi ova priča možda imala i brži epilog,no nalazim se 200 km udaljen od servisnoga centra,točnije sjedišta u Zagrebu pa mi nije do lokacije doći u dvije minute,već bi mi sam put u Zagreb trenutno stvarao komplikacije,iz toga razloga prepuštam nadležnima da obave svoje...
Rekao sam nadležnima da obave svoje?
Nakon 12 dana me zovu u tele 2 dućan gdje imam što za vidjeti..Cura koja radi za pultom mi govori da pregledam telefon kada ono telefon sva sreća,po foliji sav izguljen kacavidom..No mojoj sreći tu nije bilo kraja kada sam ekran upalio i vidio crticu napravljenu po samome ekrana(nakon što sam došao doma)...rekao,**** li vam pas milu m...Kakvi imbecili rade u tome "ovlaštenome" sevisu?Pa da slonove zaposliš ne bi to napravili...Napominjem da jako pazim na stvari i ne bih si dopustio nešto poput ogrebotine na staklu ekrana dotičnoga aparata,iako je staklo u teoriji nemoguće izgrebati...
Kome da se žalim i što?Zovem ženu u Agram servis u Zagreb,javlja mi se dotična gospođica na recepciji i govori kako je mobitel već bio oštećen pri dolasku u Zagreb iako na papiru piše kako nema oštećenja;gledam što ću sada....nemam nikakav dokaz da je telefon odnešen u takvome stanju osim onoga na papiru a ovi imaju iskustva očito sa grebanjem i igranjem nogometa aparatima..(što sam kasnije skužio)..
No dobro prelazim nekako preko te crtice na ekranu i folije,palim telefon kada ono opet ista stvar!!!!!!!!!!!!!!
Telefon se na opet istim stvarima gasi,došlo mi je da plačem...Odgovorni serviser Denis Č. navodi kako je dotični kvar "uočen,te kako je napravljeno programsko ažuriranje sustava i da aplikacija koja je kupljena(batery doctor) prazni bateriju...
Toga momenta nisam znao da li da plačem ili da se smijem,no jedno sam znao,mojoj agoniji je tu tek bio početak... Dakle i neuko djete bi skužilo da je problem u bateriji a ne u nekakvome programu koji prazni bateriju,no čito je taj licencirani serviser stručan...
Mislim u sebi,mobitel je na garanciji,šaljem ga ja ponovno u servis,nema se smisla natezati,telefon mi i poradi posla i korištenja maila treba,nemogu si dopustiti paralizu...