Da iznesem svoje viđenje dotičnog modela pošto sam ga kratko isprobao u jednom prodajnom centru.
Što reći, prvo o utisku zatim ostalo... Moram priznati da me se uređaj i nije nešto dojmio, ubiti ljep uređaj ali mi nedaje dojam sigurnosti, točnije kvalitete izrade, više kao "dječja" igračka. Naravno on to nije, pošto vrti WM OS. OS kao i svaki WM OS, dopali su mi se ovi Paneli od strane SE, moram priznati zgodno, ali zahtijeva određen period privikavanja.
Sama brzina OS-a, nemam neki komentar, znači zadovoljavajuće. E sada ono što me se stvarno nije dojmilo, a to je Optical trackpad, sad što reć u svezi istoga, dijeluje mi preosjetljiv ili da čak i ne reagira svaki put (zna zakašnjelo), misli da još nije dotijeran ili treba vrijeme privikavanja. Nekako koda "leti" proizvoljno po ekranu, odnosno ja kao korisnik ga nisam uspio skužiti, odnosno prihvatiti njegov način rada.
I ostala zamjerka ide na sam stylus, točnije njegovo pozicioniranje na samom uređaju koje se nalazi sa lijeve strane uređaja točnije na njegovoj lijevoj gornjoj strani kučišta, što meni kao dešnjaku ne odgovara, odnosno smatram da bi prilagodnije mjesto bilo da je pozicioniran na desnoj strani uređaja.
Tastatura: sve u svemu jako zgodna, ugodnog je hoda i sa dobro međusobno razmaknutim tipkama. Smatram da neće predstavljati veći napor pri dužem tipkanju/pisanju na samom uređaju.
Ostalo: Molim korisnike Xperije da iznesu svoj stavi u svezi Optical trackpad-a, dali su zadovoljni, odnosno kako ih služi i dal su se privikli na takav način navigavije.