ma to je nepotrebno.Igra hrvatska ,navija se za hrvatsku,ne za svoj klub.Murjaci glupi...puj
Printable View
ma to je nepotrebno.Igra hrvatska ,navija se za hrvatsku,ne za svoj klub.Murjaci glupi...puj
c/p
JUČER PROMIJENJENA OPTUŽNICA ZA UBOJSTVO NAVIJAČA LAZIJA
Spaccarotelli prijeti teža kazna
SUTRA S CRNIM FLOROM – Gianluigi BuffonRIJEKA – Optužba protiv Luigija Spaccarotelle, prometnog policajca koji je ubio navijača »Lazija« Gabrielea Sandrija, više nije za ubojstvo iz nehata već za obično ubojstvo. Jučer je ta varijanta, najavljivana već nekoliko dana, postala konkretna. Pričalo se o tome da će Spaccarotellina pozicija postati teža, pogotovo od kada se čulo svjedočenje očevica koji je te nedjelje na autoputu pokraj Arezza vidio da policajac drži oružje ispruženih ruku. Jučer je o promjeni optužnice najprije izvjestio policajčev odvjetnik Francesco Molina, potom je stigla i službena potvrda.
Jučer se o posljedicama ubojstva koje je izazvalo val nereda te odgode utakmica »Inter« – »Lazio«, »Atalanta« – »Milan« i »Roma« – »Cagliari« raspravljalo u Rimu na izvanrednoj sjednici Savjeta tamošnjeg Saveza na čelu s predsjednikom Giancarlom Abeteom. Jednoglasno je potvrđena odluka o zaustavljanju natjecanja u B ligi i C ligama ovog vikenda, te odluka da talijanska seniorska reprezentacija i ona do 21 godine u petak i subotu istrče s crnim florom na dresu. Gianluigi Buffon, jedan od najboljih vratara na svijetu, je poručio da želi da se »azzurri« kvalificiraju i da se taj uspjeh posveti ubijenom navijaču.
Odmah po ovom sastanku nogometno društvo u hotelu »Parco dei Principi« se proširilo s čelnicima klubova Prve i Druge lige, koji su imali itekako o čemu raspravljati.
– Razgovarali smo i o objektivnoj odgovornosti klubova, idemo prema jednom nogometu u kojem neće biti straha – optimist je predsjednik »Intera« Massimo Moratti, jedan od poznatih sudionika ovog summita. – Nismo donosili nekakve odluke, sastali smo se kako bismo razgovarali, stavili probleme na stol.
Spominjana policija »opečena« napadima, navodno daje sve od sebe kako bi privela sudionike nereda. Tako se navodi da je identificirano već četrdesetak sudionika napada u Rimu, uz najavu da će uskoro biti poznato još stotinjak napadača. Također čak 15 navijačkih skupina zaradile su zabranu odlaska na gostujuće utakmice, iz Serie A na gostovanja više neće smjeti navijači »Atalante«, »Catanije«, »Milana«, »Rome«, »Sampdorije« i »Torina«.
ma divljaci svi redom -.-
čast iznimkama ;)
nee.ja sam :angel:
tak da nitko drugi to ne može biti. mogu se samo praviti takvim jer niti jedan pravi anđeo se ne pretvara u :bat:
c/p
Zadovoljni što smiju na Euro, ukazuju na manjkavosti zakona
Navijači: Zakon o sprječavanju nereda se zloupotrebljava
Autor Ante BUŠKULIĆ
Potaknuti tekstom u Večernjaku kako i navijači s dosjeom prijestupnika smiju ići na Euro u Austriju i Švicarsku, u redakciju se javila nekolicina Dinamovih pristaša.
Iz Norveške u zatvor!
- Naravno da smijemo ići na Euro, pa pola ljudi je i kažnjeno bez razloga. Primjerice, za nedavnu tučnjavu između Boysa i Torcide u okolici Korenice privođeni su ljudi koji su se i slučajno zatekli u koloni i mnoštvo navijača koji nisu sudjelovali u sukobu, nego su pomagali ozlijeđenima. Svima je određena preventivna kazna zabrane odlaska na utakmice do suđenja, koje se odugovlači i vjerojatno će otići u zastaru - govore ogorčeni navijači.
Pritom su potpisali izjavu da su bili ondje.
- Ali ne i da su sudjelovali u tučnjavi. I onda se uoči svake utakmice treba javljati u policijsku postaju i biti u kućnom pritvoru. Jednoga su momka sada, nakon što se napokon vratio kući iz Norveške, uhitili u zračnoj luci i odveli u Remetinec jer se u subotu, za vrijeme utakmice Dinamo - Zagreb, nije javio u policijsku postaju! Iako putovnica i aviokarta potvrđuju da je tijekom vikenda bio u Norveškoj. To je protuustavno! - govore navijači.
Angažirali odvjetnika
Jasno im je da se među njima kriju huligani, ali smatraju kako se Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima zloupotrebljava.
- Polovica kažnjenih kažnjena je bez razloga i uopće nema rješenje od suda. Zato smo angažirali odvjetnika, da nas brani od takvih postupaka i bezrazložnog i nedokazanog kažnjavanja. Dok kriminalci slobodno šeću - istaknuli su navijači i zaključli:
- Ne brinite se za Euro, uvijek su uoči velikih natjecanja neki strahovi, pa navijači budu sjajni.
no comment
represija sve jača, policija zloupotrebljava i prekoračuje ovlasti, a mi tu ništa ne možemo . . .
došao maloprije iz koprivnice
pa da napišem još koji redak o našoj miloj i dragoj policiji
na tekmi ih je bilo jako puno, neuobičajeno za jednu takvu tekmu
3 frenda su uhićena zato jer su gospođu koja prodaje karte pitali dal mogu dobiti 3 karte za 70 kn (karta je bila 30 kn)
tu za njih počinje represija, zlostavljanje i ponižavanje
ubacuju ih u maricu i vode u postaju
u postaji ih uz salve uvreda i prijetnji pretražuju i zapisuju
jedan od njih je trebao na wc, naravno, nisu ga pustili
toliko mu je bilo sila da se na kraju upišao . . .
u postaji su sreli dečka kojemu je ovo bilo prvo gostovanje
dečko je završio sa slomljenim nosom i mržnjom prema utakmicama, govoreći kako mu je ova zadnja . . .
kako nismo bili u "kavezu", otišli smo 5 minuta prije kraja da stignemo na vlak
kad smo mi izlazili, počeli su prazniti "kavez"
ljudi iz kaveza su "maricama" prebacivani do kolodvora
mi smo to odbili jer znamo kako se voze navijači u "marici" i prehodali tih 10 minuta do kolodvora
dakle, kad vozi punu "maricu", policajac misli da je na utrkama
start je kao da mu gori pod nogama, uz obaveznu škripu guma
u zavoje se ulazi što brže tako da se "sadržaj marice" malo promiješa
koči se tako da tako naglo stane na kočnicu da se ne stigneš niti uloviti za nešto/nekoga
na kolodvoru čekamo vlak
vod interventne se stao iza žute linije i osigurava ne znam ni ja što
dolazi vlak, mi krećemo za interventnim policajcem prema zadnjem vagonu koji je osiguran za nas
policajci hodaju iza žute linije, a svakog tko i nagazi na liniju obraduju udarcem pendrekom po rebrima i prijekim pogledima . . .
smještamo se u kupee i polako krećemo
u kupeu nas sjedi 6
prijatelj je zapalio cigaretu
u kupe ulazi policajac i dere se na njega da je ugasi
on je ugasi, a on dolazi do njega, izbije mu kapu sa čela i dere se da će mu ugasiti tu cigaretu na oku
ugurava još dvojicu u kupe da se sjednu i odlazi niz hodnik
tako stisnuti vozimo se jedno desetak minuta kad smo se digli i stali u hodnik
jedan policajac od jedno 2 metra i poprilične veličine patrolira kroz hodnik sa izvučenim pendrekom
kako sam stajao na hodniku, prošao je pored mene tako da je prvo zamahnuo s pendrekom prema mom licu i sa smiješkom nastavio dalje
u vlaku se nije smjelo ništa, pričati krajnje tiho, a o puštanju glazbe smo mogli sanjati
svako puštanje neke stvari s mobitela je rezultiralo prijetnjama da će nas izmlatiti, da ćemo vidjeti svoga boga, . . .
toliko o profesionalnosti naših policajaca . . . ;)
Kako je pocela prica vec sam mislio da vas vlak zajedno sa zidovima vodi ravno u Treblinku ili Auschwitz.
pa tamo bi nas oni najrađe i poslali da mogu . . .
Zanimljiva prica..Sva sreca nisam iso...
zašto sva sreća?
pa radi tih policijskih sranja
što nas ne ubije, to nas ojača ! ! ! ;)
represijom nas nećete ugasiti ! ! ! ;)
pa na to kako navijač moraš biti naviknut, ništa novog
ali svaka čast temeljnoj iz križevaca, dečkima kapa do poda . . . ;)
makar nismo imali karte, dečki nas vratili u vlak, lijepo nas ispratili, popričali s kondukterom da nas pusti natrag u vlak, pristojni, . . . ;)
same riječi hvale za njih . . .
temeljna policija, cipelići, policija koja je na ulici, ne interventna . . . ;)
ahaaaaa...SKuzio..Pa oni inace nisu bahati ...Moj stari imo jedan sudar i murijak mu pomogo da prikrije svasta
vjeruj mi, ima i njih koji su gori nego ovi iz interventne
ova tri frenda kaj su privedeni, kaže da je samo jedan od tri drota kaj su ih priveli bio ok, još su s njim pričali kad smo bili na kolodvoru . . .
čovjek baš ok, lijepo popričali s njim, on je rekao da se njega pita da ih ne bi uhitili, ali eto, šta je tu je, pozdravili se s njim i svako svojim putem
dok ova druga dvojica misle da su ulovili boga za muda pošto imaju značku i skrivaju se iza nje
humanitarka ;) :thumbup:
da je netko napisao da su se navijači potukli, bilo bi već napisano nekoliko stranica od tog posta, a ovakvu akciju nitko ne komentira . . .
i jedan c/p:
Kada se u školskim klupama priča o slobodi, to je uvijek poprilično apstraktan pojam. Neki će se okrenuti povijesti, secirati i analizirati robovlasništvo i diktatorske režime, dok će drugi govoriti o stupnju slobode u današnjem svijetu, veličajući slobodu kretanja i govora, kao i organizacije koje promiču širenje slobode, podržavajući njihov rad, te možda davajući nekakve simbolične donacije, iako zapravo i ne znamo čime se oni bave, te na koji bi se način trebala štititi i širiti ta sloboda.
Razina slobode hrvatskih građana nimalo ne zaostaje za razvijenijim zemljama zapadne Europe.
Ipak, još uvijek postoji skupina građana kojima državni organi imaju zakonsko pravo, ali i odobrenje javnosti oduzeti slobodu. Navijači....
Korov i otpadak društva. Na cesti, ljudi ih zaobilaze, preplašena rodbina se zgraža pomisli da netko ?njihov? psotane dio takve skupine, uprave kluba ih se često žele riješiti, novinari ocrniti, a policija istjerati sa stadiona.
Gotovo nestvarno zvuči da ta sloboda, koju tako često spominjemo, sloboda kojom se ponosimo, i bez koje smo poput gemišta bez vina, nestaje samo jednim našim činom:stavljanjem šala oko vrata. Prema novom zakonu, ukoliko ste navijač, policijski službenik vas ima pravo privesti ukoliko ste prema njegovoj procjeni opasni ili samo sumnjivi. Dakle, koliko vrijedi ta sloboda kada postoji realna mogućnost da je izgubimo ukoliko je policijski službenik ustao na krivu nogu, te sada u vama vidi izvanrednu prigodu za iskaljivanje, ili mu je jednsotavno horoskop toga dana loš. Primjera radi, moj prijatelj je prošlo gostovanje završio u pritvoru radi 0.11 promila, 6 sati prije utakmice. Idemo dalje...znači, završite u policijskoj postaji. Lijepo...
A tamo? Prava golgota počinje tek tamo. Za suzbinjanje tzv. ?nasilja na stadionima? pripadnici interventne policije služe se također nasiljem. Ironično, zar ne? I sam sam u više navrata bio svjedok ucjena i premlačivanja u policijskim postajama. Nerijetko rade pendreci, radi odbijanja potpisivanja lažnih ili iskrivljenih izjava, a nakon višesatnih ispitivanja navijači imaju dvije opcije: priznanje počinjena djela koji nisu nužno napravili ili ostanak u pritvoru narednih 7-8 dana dok se ne prikupe ostali dokazi. Nije li to ucjena? Biste li vi imali taj luksuz priuštiti si tjedan dana u pritvoru? Svi ćete se vjerujem složiti da je apsurdno za zapaljenu bengalku na tribinama dobiti godinu dana zabrane odlaska na sportske priredbe, uz poveću novčanu kaznu, te par dana zatvora. Zašto? Iz razloga što svi odobravamo paljenje tih istih bengalki u drugim prigodama. Jer, bakljada za zadnji dan škole naših maturanata, ili nekakvom piru je ok, i baš simpatična. Osobno, ja razliku između ovih situacija ne vidim. Osim u kazni, naravno. Bez daljnjeg, navijači sigurno nisu mirne ovčice koje ne bi ni mrava zgazile. No ipak, zar je moguće da ih se smatra većim ološem od silovatelja, ubojica ili pedofila, od kojih mnogi i danas slobodno šeću ulicama. Zar je moguće da danas, dok pola Hrvata oko pojasa ima vatreno oružje, navijači predstavljaju najveći državni problem? Čak i da dođe do fizičkog obračuna dviju navijačkih skupina, zar je to opsnije od pucnjava i rata noževima u raznim Fontanama, Pashama, Ludnicama i ostalim narodnjačkim klubovima? Prosto je nevjerojatno da o navijačkom sukobu kod Korenice od prije par dana bruje svi mediji, dok se slična tučnjava u kojoj su palicama pretučeni zaštitari na zagreb film festivalu, jedva spominje u tisku, te nijedan od počinitelja nije priveden niti identificiran.
Uglavnom, nogomet odavno nije igra, već jedan veliki biznis. Biznis, u kojem su navijači postali suvišni. Ipak, zapitajmo se, ima li nogomet ikakvog smisla bez navijača? Ili, još važnije, zapitajmo se, ima li smisla govoriti o slobodi, kada još uvijek u našoj demokratskoj državi postoji toliko velika skupina ljudi kojoj se dovodi u pitanje sloboda te njihova osnovna ljudska prava.
Imam jedno pitanjece za navijace. Jel znate od kud potjece slavna recenica A.C.A.B.?
nije rečenica, već "pokret" koji kao takav dolazi iz engleske i udomaćuje se u gotovo svakoj navijačkoj zemlji . . .