Šta mem. kartica od 4 GB može radit i na mobu koji podržava do 2 GB?? Da sam znao, kupio bi si rađe od 4 GB, meni je 2 GB premalo, sve mi je popunjeno, neznam šta da brišem...
Printable View
Šta mem. kartica od 4 GB može radit i na mobu koji podržava do 2 GB?? Da sam znao, kupio bi si rađe od 4 GB, meni je 2 GB premalo, sve mi je popunjeno, neznam šta da brišem...
Osobno sam isprobao i radi 4 GB u tvom V630. Pošto nisi naveo odakle si, pretpostavljam da si iz Zagreba (mada vjerojatno nisi al eto :D), u Feniksu su ti najjeftinije kartice. 4GB sada dođe skoro đabe (stotinjak kuna) u odnosu na prije godinu dana... Tako da kupi od 4 GB, možda u početku neš moć popunit al će ti kroz koji mjesec biti mala
Iz Splita sam.
4GB it is :)
Nisam našao neku bolju temu za ovo pitanje, nema "Sony Ericsson - općenito", a tiče se i ovog modela, pa ću da ne otvaram novu temu pitat ovdje.
Naime kod većine SE modela piše da podržavaju M2 kartice do 2 ili 4 GB, a rade bez problema s više puta većim karticama (po kapacitetu). Zašto navode te podatke ako su uređaji potpuno kompatibilni s karticama veće gigabajtaže? Možda ipak nisu posve kompatibilni ili može doći do problema, nestabilnosti sustava pri upravljanju s tolikom količinom podataka ili brojem datoteka...
Ili to ili tada nisu kartice od 2 ili 4 gb nisu tada bile dostupne široj javnosti. :dunno:
@Quaresma_7,
Kako si tocno pretrazivao a da nisi nasao ovu temu? :jehon:
Osim toga, vec je vise puta objasnjavano (ja osobno bar dvaput) da se u specifikacijama najcesce navode najvece TRENUTNO DOSTUPNE kartice, cesto sam uredjaj podrzava i vece. Nista cudno.
Zanima me brzina Sony M2 kartica. Ima li razlike u brzini kod 1gb,2gb,4gb,8gb... Znam da ucitavanje traje duze sto je vise podataka,ali dolazi li do izrazaja sporost sto je veci kapacitet? Mislim da kod usb stickova vrijedi sto vece to sporije (osim naravno: sto vise novaca to brze). Kada u k850i stavim M2 2gb slike kad uslikam snima prakticki odmah,sekunda-dvije,a sa microSD snima najmanje 5sec,ako ne i vise..jednako kao kod samsunga d900i kad je ta ista kartica u njemu! Dakle micro sd je naspram m2 daleko,daleko,DALEEEKO sporija! Kako je kod M2 8gb? Jel ima od 16gb? Micro sd 16gb ima,200kn mislim. 8gb m2 300kn-ali ne isplati se ako je znatno sporija...
A drugi put prije otvaranja nove teme ipak prvo pretrazi postojece.
Koliko struje troši M2 kartica (npr. 2 GB)? Na sony stranici u info kaže: Radna jakost struje uz paralelni prijenos (mA) - do 100. Jel to onda znači da kada se ne ništa ne piše i ne čita na karticu da je potrošnja 0 - tj. kao da je nema? Ili postoji kakav napon održavanja, stand by!? Traje li onda baterija u mobitelu kraće ako uz paralelni prijenos troši do 100mA (koliko je to 100mA praktično)?
Edit: Evo našao sam ovo- Power Consumption (in standby) 1.0mA --> što mi to konkretno znači? Praktički ništa, ili?
dakle zanima me bil u SE c902 mogla ic ova sanddisk od 4gb a da ne blokaje,ili neka sonyeva od 4gb?
Mogla bi. I Sandisk, i Sony.
jel netko zna kolika je max. zapremnina m2 kod w302?
Trebalo bi biti 4-8 ili slučajno 16 GB, ali nisam siguran.
pošto sam novi ovdje nisam znao di bi postavio ovu teme pa eto postavio sam ju ovdje.
moje pitanje je sljedece, može li se šta dogoditi mobitelu (sony ericsson k800i) koji podržava karticu do 2 gb, nešto dogoditi ako se u njega stavi kartica od 4 gb, ili će on onda samo sporije raditi?
mobitelu se nemre nista dogoditi.
eventualno(teoretski) se moze dogoditi da mob ne vidi cijelu memoriju, ali mislim da to nece biti problem kod tebe.
ono zbog cega se trebas brinuti je da ce ti se mob dosta usporiti