i ja sam poceo da nosim naocale prije nekih 3 mjseca...na jednom oku mi dioptrija 2.00 na drugom 0.50....ali ih ne nosim stalno...samo kuci,i u skoli,kada sam vani sa drustvom tada ih ne nosim.
Printable View
i ja sam poceo da nosim naocale prije nekih 3 mjseca...na jednom oku mi dioptrija 2.00 na drugom 0.50....ali ih ne nosim stalno...samo kuci,i u skoli,kada sam vani sa drustvom tada ih ne nosim.
ma idi na muriju i nek ti dopisu za lece, meni pise "uz obvezno nosenje naocala ili kontaktnih leca"
a ovaj miletov prijedlog sumnjam da bi ti mogao proci, jer barem po zagrebu te pri lijecnickom salju na neke aparate za oci i nema fakin sanse da presutis lece kad ti oko gledaju kroz aparat!! to se mozda prije moglo (cula sam i ja tih prica), ali danas vise ne. ja sam na lijecnicki isla prije 8 godina i sve su nas sibali na aparate, mnoge syebali jer su im na aparatima otkirli dioptrijicu od 0.25 i lupili ogranicenje u vozacku.
realno, svi mi mozemo naletit na ibecilnog murjaka koji ce te maltretirat da mu dokazes da nosis lece :rolleyes: i kaj, da na licu mjesta cupam lecu i dalje vozim bez nje ili je prljavim prstima vracam u oko?!
(but okay, ja ne nosim lece vise :( )
Pravo je pitanje zašto je uopće ta stavka u zakonu da se nakon 10 godina treba ići na pregled.
Najprije, na pregled ideš radi sebe a, budimo realni, u 10 godina se može štošta dogodit, da izgubim oba oka ili da jedem na slamku, a vozačku i dalje imam.
Suludo je da te stvari uopće ograničavaju, dok recimo rezultate psiho testa praktički zanemaruju.
opet, mile, kako kome
mislim da je tih 10 godina po novome, ja sam recimo prvo imala ogranicenje na 3 godine, pa na 5.
evo, bas sad u veljaci moram opet na ljecnicki pa cu vidjeti sto ce sada biti.
frendica koja ima manju dioptriju od mene i to samo na jednom oku prvi put dobila ogranicenje na 2 godine, kasnije na 10 ali to, kako mi je rekla, preko stele neke.
ko ce ga znat..
ali za psihotest se apsolutno slazem!!
Što je najžalosnije napisao sam Čaki pa sam editirao u Čuki... :D
Odo na kavu... :coffee:
Odo ja do kladuše..
OT: Pitam se kako stave tri boje u pastu za zube, a da izlaze tako uredno?!?:banme:
Možda su zalijepljene nekom folijom, a sila trenja pri istiskanju poraste toliko da zagrije grlić i rastopi foliju (koja je "iskoristiva" za pranje)...
Mora da je to... :notooth:
Ja imam nekih težih pitanja...
Zašto su od spužva Boba roditelji okrugle spužve- a on je kockast?
Ako prokopaš zemlju do "druge strane"- da li bi propao ravno kroz središte ili bi stao u središtu zbog gravitacija (zanemarimo da bi umro prije toga)?
I jedno od težih pitanja, ako pokušavaš ne uspijeti i uspiješ- jesi li uspio ili nisi... :hm:
OT:
Došao iz škole, jedem :)
EDIT: Javi se Bimbiju ili nekome :thumbup:
Kako da promijenim avatar, tj. stavim svoju sliku na ovom forumu? Probao sam, ali mi se nude samo defaultni avatari, nemogu svoj uploadati.
EDIT: Problem riješen. Neznam zašto, no nije mi izbacivalo opciju uploada. Sad hoće.
Intervencija,sjedam u službeni auto,palim i odlazim. Za 50 metara smeće crklo,pa sam morao sa svojim ić... :angry:
Imam i ja jednu:
Zašto "Vi" koji ste "Ti" meni koji sam "Vi" govorite "Ti" a ja koji sam "Vi" vama koji ste "Ti" govorim "Vi"? :lol:
Zašto krava tužno gleda i sl... :D
Ovo je za mene prekomplikovano,necu da opterecujem mozak :)
Donja je točna.
Smuchac- ova tvoja je bezveze... :p
Nitko nije umro...
To je lagano :belj:
Ma, ne znam što bi trebao uopće biti odgovor...
Možda pričaš sa više ljudi... :dunno:
Zašto "Vi" koji ste "Ti" meni koji sam "Vi" govorite "Ti" a ja koji sam "Vi" vama koji ste "Ti" govorim "Vi"? :lol:
ovo sam davno cuo ali nakad nisam saznao o cemu je rijec.
ako netko zna nek nas prosvijetli ;D
Ti - govoriš nekome koga dobro poznaješ, u svakodnevnom životu.
Vi - govoriš nekome koga poštuješ, tko je stariji i/ili autoritativniji, te posjeduje osobine, vještine i karakteristike zbog kojih zavrijeđuje poštovanje, odn. takvo oslovljavanje.
Pa dalje kontaj:respect:
odo spavati :zzz::wave: