Ako već ne ide preko USB kabela, instaliraj preko čitača kartica, ista je stvar...
Ako već ne ide preko USB kabela, instaliraj preko čitača kartica, ista je stvar...
Dečki, imam jedan problem...skinuo sam Garmin City Navigator Europe v2010.10 NT (koji je u 15 zip file-ova) ali ni u jednom nemam ni jedan exe file koji sam imao prilikom instalacije Adria Route-a...kako da instaliram još i te karte na mob?
Hvala unaprijed
koju si verziju skidao img ili mapsource?mora negdje biti exe fajl ako si skidao verziju za mapsource,kada ekstrakiras prvi od 15 fajlova automatski ce se ekstraktirati i ostalih 14,dobit ces folder u kojemu negdje mora biti exe fajl.
Uspio!!! Hvala puno!! =D
Na čitaču kartica nemam utor za Mikro SD.
Formatirao sam karticu i onda instalirao garmin.
Kako imam E51 danas sam pokušao na otvorenoj čistini bez prepreka pronači satelit, ali nisam uspio kroz 30 min (mob nema ugrađeni GPS receiver).
Sada prelistavam forum i vidim da nekad treba i sat vremena, a naišao sam na primjer gdje je nekom trebalo punih 2 sata da pronađe satelit!?
pretpostavljam da si probao upariti neki Bluetooth GPS reciver
probaj na mobitelu uključiti i A-GPS. možda pomogne...
mobiteli koji nemaju integrirani gps nemaju ni a-gps
ne bih se složio, imao sam u rukama garminovu navigaciju kojoj nije trebalo ništa manje da se spoji nego mobitelu sa isključenim a-gps-om
istina je da to bolje funkcionira zbog sirfstarIII prijemnika i bolje izvedene antene, ali a-gps mi se do sada pokazao kao najbolje rješenje
Nisam probao upariti Bluetooth GPS receiver, a kupnja ovog uređaja za sad ne dolazi u obzir.
Kao što sam naveo, moj mobitel nema A-GPS.
Da li je uparivanje sa Bluetooth GPS reciverom obavezno za naći satelit i ukoliko nisam u prilici doći do samostalnog GPS receivera može li pomoći mob koji ima A-GPS?
Iskreno, pročitao sam stvarno.
Evo citiram:
2. Da li mi, pored garmina, treba i Bluetooth GPS reciver ili moj mobitel ima GPS?
Mobiteli koji posjeduju ugrađeni GPS reciver su:
6110 Navigator, 6210 navigator, 6220 classic, 6650 fold, E66, E71, E90, N78, N79, N82, N85, N95, N95 8GB, N96
Za ostale morate imati BT GPS da bi vam navigacija ispravno radila.
Kako ja nisam baš na ti sa GPS (a i sa još dosta toga), ovaj dio na kraju nisam baš razumio, misleći da mi je dovoljno u postavkama staviti u sustavu, udaljeni GPS, koristi bluetooht GPS i to je to.
Nakon ovog tvog upita izgleda da za moj mobitel trebam novu investiciju, što za sada ne mogu.
evo malo se pocelo raspravljati o tome da gps na mobitelu ima slabiji signal i da mu dugo treba da nade satelite i da je boje imati auto navigaciju pa da kazem nesto na tu temu.
moja n95 sa ukljucenim a-gps-om nade satelite u roku od 15-30 sec. znaci jako brzo. postavio sam nosac za mobitel malo ispod prednjeg vjetrobranskog stakla i tu drzim mobitel za vrijeme navigacije.
kada je lijepo i vedro vrijeme, znaci kada ljeti idem na dalji put, nisam imao nikakvih problema ni sa prijemom signala niti sa samom navigacijom.
medutim skoro sam isao na put kroz gorski kotar po jako losem vremenu. u usjecima je n95 totalno gubila signal a tamo gdje ga je uspjela uhvatiti pogresno me je locirala i cak i pogresno i navodila. navigacija me nije vidjela na auto putu vec na nekom sporednom putu pored pa mi je onda davala pogresne upute da skrenem lijevo ili desno. ovo me jako nerviralo ali sam ostavio da radi da vidim hoce li ponovo uhvatiti signal kako treba. medutim nije. na citavom potezu od rijeke do gospica me je pogresno navodila i nije radila kako treba. krivca vidim u jako losem vremenu.
znaci oni koje hoce da racunaju na auto navigaciju u svakom trenutku bolje bi im bilo da nabave neku original auto navigaciju sa boljim prijemom signala nego sto to imaju mobiteli.
Prebacite folder "voice" u folder "Garmin" na memorijskoj kartici mobitela. Isto tako prebacite i fajl GarminMobileXT u folder Garmin
ok prebacih voice sve ok al ovaj exe fajl garminmobile 50 kad se skine sto je rarovan nema tog fajla u njemu sto treba da se prebaci na memorijsku nego je to onaj set up sto pokrecemo sa kompa..mislim sta sad?
vigorito: daj detaljno pročitaj tutorial!!
i radi sve korak po korak kako sam objasnio u tutorialu
Stvarno ću dobiti sijede radi Garmina
Na pisanje tutoriala sam izgubio par dana, nebi li svima što detaljnije i točnije opisao kako instalirati Garmin.
I što je najbolja stvar, desecima ljudi je to uspjelo bez problema, samo su slijedili tutorial korak po korak.
Ali se uvijek nađe netko kome se neda nešto čitati
slazem se, tutorial je toliko jednostavno pisan da i mene ponekad zbuni :-)
Slušaj, nisi naveo model mobitela, ali kladim se da ima tu još puno ljudi s modelom kakav je tvoj i instalirali su Garmin bez problema. Bez žurbe, tutorijal je napravljen do zadnjeg detalja, i najgluplji bi uspjeli instalirati samo da rade svaki korak. Eventualno je moguće da se dešavaju neki problemi tokom instalacije, pa je preporučljivo da bude memorijska formatirana i hard reset na mobu da Garmin ide na "čisto" i onda ako se radi sve po tutorijalu mora radit 10000% garantirano. I nekužim šta ti to znači crne mape pix.. Vjerojatno kada ti se pokrene Garmin, nepokazuje kartu a ti si ju ubacio.. samo pričekaj da nađe signal i karta će se prikazati... Ali mogu se kladit da će ti se stvoriti novi problem-neće htjet uhvatit signal nakon 2 sata.. Upali A-GPS i rješena stvar. Mislim da sam ti sada sve već unaprijed objasnio.
Oho, pa na tom mobitelu mora radit ono 1000%.
Nebih ti preporučio odma formatiranje memorijske i hard reset jer ćeš vjerojatno izgubit dosta podataka ako ne napraviš backup, probaj sve ispočetka, izbriši Garmin program i Garmin folder s memorijske, i sada otvori fino temu sa tutorijalom, uzmi si neko piće i polako korak po korak, ništa ne preskakat, ALI NIŠTA, to vam stalno govorimo, preskoči jedno i normalno da ćeš imat problema. Za kojih 10-20 min. imaš instaliran Garmin, garantiram samo ako radiš sve kako ljepo piše.. Ja tutorijal već znam napamet kolko sam radio po njemu.. :)
pola sata crno vec na full su mi zelene strelice za satelite i pishe ready to navigate....
pročitaj si malo ovu temu:
[Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori
pa pogledaj da li si dobro instalirao karte i ako jesi, malo zumiraj u njih...
PS: da možda nisi zaboravio prebaciti kartu područja di se nalaziš??