kako instalirat base maps
kako instalirat base maps
zna li netko dali ima posebna navigaciska karta ili odključavanje za sloveniju ili je to dio adrijarut. Naime vidim sve ulice u sloveniji ali kad dođem do cca 30 km prije Ljubljane ostane bez satelita i više ih ne može pronači. to mi se dogodilo više puta. zna li netko uzrok ili ima isti problem?
Adria Route obuhvaća cijelu Sloveniju.
Signal možda gubi ako prolaziš kroz neke tunele, ili si negdje među visokim zgradama, ili te jednostavno mob zeza.
... sve sam mape instalira i otključa osim scg route... nju nikako ne mogu otključat sa onim kodom 929, zapravo ja nju otključam preko unlocking wizarda ali kad otvorim mapsource kaže mi da je scg mapa LOCKED... ima li kakvo rješenje za to...
edit: riješeno iz petog puta, ne znan zašto nije htia odmah...
... još me zanima jedna stvar... u čestim pitanjima ima ovo:
19. Da li na mobitelu mogu izabrati da mi ne prikazuje sve odabrane karte, već samo kartu jedne države?
Da moguće je. Npr: na mobitelu imate kartu europe, AdriaRoute i Adria Topo. Možete izabrati da vam prikazuje samo AdriaRoute a da ne prikazuje druge dvije karte
20. Kako da na mobitelu isključim prikazivanje drugih karti?
Pokrenite Garmin -> Alati -> Upravljanje mojim podacima -> skupovi karata -> MapSource -> maknite kvačicu ispred karata koje ne želite koristit.
... ja kad uđem u ovaj folder skupovi karata imam samo E:/Garmin/ i tu su mi sve mape zajedno šta san ih spojia priko tutorijala i ne mogu birat ako npr. želim samo adria route... kako napravit da zasebno bude europa, adria topo i adria route tako da mogu odznačit one koje mi ne tribaju...
... zanima me još kad se preko tutorijala instalira adria route i adria topo je li se one preklapaju na mapama, tako mi pari kad vidin na mobitelu...
A dole ispod spiska instaliranih mapa imas ponudjenu opciju Map source, udji u istu i onda mozes birati koje mape da ukljucis ili iskljucis.
Adria Topo i Adria route pokrivaju isti teritorij ali na razlicit nacin pa ne smetaju jedna drugoj a sa gornjim mozes se rijesiti jedne ili druge, ukoliko ti npr. smetaju izohipse i ostalo prilikom navigacije pa kad pozelis malo planinariti onda je ponovo ukljucis
pozz svima...evo ja sam novi na ovom forumu..i imam jedan problem u vezi nokia n95 8gb i garmina...problem je taj sto ni gdje nemogu naci odgovor na pitanje zasto mi se gasi garmin kada udjem u njega..stisnem ono slazem se...pronadji gps..ali ja stisnem odustani..onda mi se pojavi ono da mogu izabrati "kamo?" i vidi kartu..kada ocu stisnuti na vidi kartu ekran mi se zamrzne i samo mi izadje iz garmina....molim pomoc!!!!!
hvala!!!
Probaj tako da reinstaliraš Garmin, ako ni tada neće upaliti, napravi hard reset pa sve ispočetka.
Da li je stabilnije imat jedan img file sa kartama adriaroute i topo i nt2009 ili napravit posebno img file za svaku?
Primjetio sam da mi neće navigirat ako su zasebne npr od zg do austrije.
I često se resetira, tj pri pokretanju me traži postavljanje postavaka za jezik itd...ima li rješenja i uzroka?
Koristim Garmin Mobile XT 5.02 verziju za UIQ
Pozdrav svima,
instalirah XT Mobile 5.00.30 na Nokiu E52, regirstriram, upalim, u roku 20 sekundi nađe satelite, odaberem rutu, počne me navodit i samo odjednom banana, izbaci program van.
Pretpostavljam da problem nije hardverski, jer je E52 solidan po tom pitanju i Ovi Maps je radio bez problema na Trial periodu. Može bit zbog nakrcanosti mem. kartice s podacima? Ili pretpostavljam što mem. karticu nikad nisam formatirao?
Evo pokušavam instalirati po tutorijalu Garmin 5.00.50 na Nokia E51, ali sam zapeo odmah na startu pa molim pomoć.
Extraktao sam garmin, na mobitelu postavio prijenos podataka i povezao ga sa računalom putem prvo USB-a, pa kako nije išlo onda i putem bluetootha, ali ni tako ga ne mogu instalirati.
Pokrenuo sam exe file, pojavio mi se prozor ali u njemu se ne pojavljuje "Removable disc" , nego dobijem upozorenje "supported install location not found". Traži da uključim mobitel i memory card, što je već učinjeno i traži mi da
provjerim da li sam instalirao software za sihronizaciju (Nokia PC suite instaliran).
U čemu griješim?
več sam malo i zaboravio postupak ali čini mi se da nešto radiš obrnuto. Prvo skineš zipani fail na komp. zatim ga na kompu extrahiraš pomoću vin rara. tek tada spojiš komp sa mobom i pokreneš na kompu taj extrahirani exe fail. sada skineš voice za garmin i extrahiraš ga te ga prebaciš u garmin fail na kartici. isto prebaciš garmin mobile xt sa kartice u folder garmin na kartici. odspojiš mob i potražiš na kartici u garmin folderu exe fail i pustiš instalaciju... sve ti to Ico omjašnjava u tutorijalu korak po korak
Skinuo sam ja zipani fajl (još jučer, pa nije išlo), raspakirao ga, spojio mob sa računalom (ovdje me zanima način spajanja da li bluetooth-om ili usb-om) i u onom prozoru što izađe nakon klikanja na exe fajl nema mobitela.
Inače po tom tutorijalu i krećem, ali eto zapeo na početku, tako da do voice još nisam ni došao jer zapinjem kod ovog prvog prebacivanja.
spajaš mob sa kompom preko usb-a (masovna pohrana) i pičiš
a ovo što nema moba neznam zašto ti šteka,probaj malo saćekadi pa možda dođe :-)
Kladim se ako budeš čitao tutorijal kako spada i pratio sve jedan korak (negledaj samo slike) da ćeš bez problema instalirati Garmin.
Većina vas prekače svašta, pa onda nastanu problemi..
Sve je detaljno objašnjeno, svaki korak, samo ČITAJTE, ČITAJTE i pratite upute, ljepo je napisano da se stavi na Prijenos podataka, nikakav Bluethooth.
Stavio sam na mobitelu prijenos podataka i imam ponuđene tri ikone:
1. Pokreni preuzimanje
2.Pokreni slanje
3.Pokreni sihronizaciju
Kad označim ikonu pokreni preuzimanje (ili bilo koju drugu) ponudi mi se izbor
bluetooth ili infracrvena veza.
Za sve to vrijeme mobitel je spojen usb kabelom sa računalom.
E, sad što u mojoj mapi prijenos podataka ne štima.
Napominjem da sam odmah na početku čitao uputstvo sve ovo postavio kako tamo stoji ali prijenos ne ide!?
Evo i screen:
http://img695.imageshack.us/img695/1888/garmin.th.jpg
ja stvarno ne kužim kako netko može iz trvijalnog procesa koji je popraćen slikama i opisom koje bi skužilo i dijete ovako nešto zakomplicirati
tko ti nudi ove 3 ikone? pretpostavljam telefon (aplikacija phone switch)
kako si došao do toga? to se nigdje ne spominje u uputama
uštekaj usb kabel u mob, kad te pita odaberi prijenos podataka i u exploreru (na kompu) bi trebao vidjeti memorijsku karticu kao removable disk
ako to nisi savladao ne možeš nastaviti sa instalacijom
dam mi reci koju verziju instaliraš probaj prvo sa 5.00.50
ja sam instalirao garmin cca na 20-tak mobova i nikad nije bio ovaj problem....
doduše samo prvi puta je nešto malo zezalo,baš iz razloga kojeg navodi kolega GT-R je nisam čitao upute,ako sve radiš po uputama nebi trebalo biti problema!
Mobitel koristim godinu dana i sve što sam na njega ili s njega prenosio kad sam uštekao usb kabel uvijek sam odabrao PC suite i copy/paste, a ovu drugu kombinaciju prijenos podataka takoreći nisam ni primjećivao, jer nju (ne znam zašto!?) nisam nikada koristio (što bi se reklo slijep kod očiju, ali kad ti neke radnje postanu automatske nije ni čudo da mi se stvori problem).
Tek kad si spomenuo "mass storage mod", kako nisam znao što to točno znači preko googla sam dobio odgovor i tek tada sam primjetio ovaj izbor kod uključenja usb kabela ( do tada sam prijenos podataka našao u Meni, alati, prijenos podataka i dobio one gore spomenute 3 ikone).
Sad je "problem" što mi kod ovog odabira izlazi upozorenje da je prijenos onemogućen jer memorijsku karticu koristi drugi program.
Pročitao sam negdje da je u tom slučaju potrebno formatiranje kartice da ista bude prazna. Kako sam ja skoro sve ugrađene programe spremio na mem. kartici, a ne na memoriju telefona, zanima me da li back up-om mi ugrađeni programi postaju vraćanjem istog ponovno aktivni ili ih moram ponovno ugrađivaati.
@freedado: i na to tvoje pitanje je isto odgovoreno par puta... samo treba potražiti...
a bilo bi svima lakše kad bi bar u profil napisao koji mobitel koristi, jer niti u jednom postu nisi ništa spomenuo.
Isto tako si mogao spomenuti u prvom postu
a ne nakon x postova.= Citat =:
Sad je "problem" što mi kod ovog odabira izlazi upozorenje da je prijenos onemogućen jer memorijsku karticu koristi drugi program.
Ako imaš instaliran task-manager (koji je nadam se instaliran na memo telefona) onda sa njim pogasi sve programe koji rade u pozadini, i uđi u svaki program koji radi u pozadini a nije vidljiv u taskmanageru i isključi ga (tipa neke aplikacije za screen saver) ili ako koristiš temu koja je instalirana na memo karticu, prebaci na "osnovnu" temu koju si dobio sa mobitelom.
Ako ništa od toga ne funkcionira, onda formatiraj kraticu, instaliraj garmin i instaliraj ispočetka sve programe.
I stvarno ljudi, čitatajte SVE što piše. Nemojte samo gledati slike u tutorialu
Nadam se da će mi ovi tvoji savjeti pomoći da koristim memorijsku karticu bez formatiranja. Krećem sa radnjama.
Kao drugo, u prvom postu sam napisao koji mobitel koristim, tako da onaj savjet čitajte SVE se odnosi i na tebe (bez ljutnje).
Slažem se da je na moje upite par puta odgovoreno ali zbog mog "sljepila" odabira kod uključenja usb kabela i jesam imao toliko problema.
Nadam se da će ugradnja garmina nakon ovog biti puno lakša (iako se slažem da s obzirom na tutorijal to ne bi trebao biti ozbiljan problem)