ne razumijem ovo gašenje brojeva, zbog čega?
Printable View
ne razumijem ovo gašenje brojeva, zbog čega?
Slavonija je očiti troll, ne kontam što mu pokušavaš objasniti neke stvari. Ne želi argumentirano raspravljati, nego piše bedastoće i uporan je u tome. Raspravu svodi na osobni nivo kada se ne može nositi sa činjenicama. Smart telefoni nisu luksuz danas, nego ih ima svaka druga osoba, a on govori kao da ljudi još uvijek sa sobom nose stare nokije 3310. Ostavljam ga da živi u svojem mjehuru od sapunice izoliran od stvarnog stanja stvari, neka i dalje vjeruje da je internet na mobitelu nepotreban, a da mobitel kao mobitel služi samo za pozive i poruke.
stara je to praksa kod tele2 još od pojave tomatove tarife "na tuđi račun"... kako tele2 nezna jel broj u vipu ili tomatu (ima i tema točno o tome na forumu -vidim) gasio je prije odmah brojeve koji imaju malo više poziva prema toj destinaciji, sada prvo ukine tarifu, pa "ako se ponovi" ugase karticu tako su mi objasnili u szk neki dan kad sam ih pitao za to(?!?!) ali i dalje reklamiraju kako nude 1000min prema svima....sprdnja od mreže, eto šta
Ja sam prije godinu i pol prenio broj iz vip mreže u tele 2. Uzeo sam smart tarifu sa tih 1000 minuta i normalno zovem sve mreže bez ikakvog gašenja broja. Cura mi je ostala na vipu i znam sa njom dosta dugo pričati i nije nikad bilo problema osim što mi se dva puta nakon točno sat vremena prekinuo poziv. Nazvao sam ponovo i normalno nastavio pričati. Za sada nemam loših loših iskustava s tim gašenjem brojeva.
po novom kažem - ne gase odmah broj, nego isključe tarifu, pa onda ako se opet desi gase broj- to je odgovor lika iz szk.... po meni bi trebali, tj dužni su u tom slučaju ograničit pozive prema vip/tomato na određen broj minuta i nebi bilo problema... kako ima simpa 200min prema vip/tomato u prejakoj ako prijeđeš 0,5kn/min ti je... a ne da ja moram razmišljat koliko sam zvao i "dal je to pravedno" kako se pozivaju na načelo pravednosti... po meni tu HAKOM ne radi svoj posao uopće kako treba, on je trebao natjerati tele2 da se izjasni koliko je dopušteno zvati Vip/tomato,a ne dozvolit da ikome gase tarifu, a kamoli broj... druga stvar trebao je natjerat Tomato da ugasi skroz "na tuđi račun" jer tarifa ionako nema više smisla kad su ugasili mogućnost korištenja u romingu i nema je više za aktivaciju, ali je i dalje tu dostupna za korištenje onom tko ju je aktivirao i samo stvara pomutnju na tržištu mobilnih usluga... taj HAKOM ne radi svoj posao u tome je problem, a operateri čine šta ih volja i vip/tomato i tele2 u ovom slučaju....
pa kaj se ne bi potrošač trebao moći nekome žaliti? osim hakomu?
hakom je jedini nadležan koliko je meni poznato..
U prijevodu, svaka druga osoba nema "pametni telefon". Ne kažem da je internet nepotreban jer od viška glava ne boli. A ja imam Samsung E2230 i mislim da mu Samsung young, čiji sam također vlasnik, nije ni blizu. Na ovomu prvomu sve ide daleko brže i bez previše mučenja. Jasno, nema internetski pristup, ali što će mi kada na osobnomu računalu ionako sve odradim navečer. Kao što to činim već gotovo 20 godina.
P. S.
Ne znam zašto ne možeš prihvatiti moje usporedbe tarifa. Znam u detalje što se nudi i kada donosim sud uvijek gledam opći interes.
Tarifa "Na tuđi račun" i dalje je bez konkurencije. Kao što sam nedavno napisao, od viška glava ne boli i bilo bi dobro da su tu još i međunarodni pozivi. No mora se bez onoga čega nema. I nema tu nikakve pomutnje. Tele2 sve probleme može vrlo lako riješiti, budući da je HT pokazao put, ali ne želi.
Može se žaliti Ministarstvu gospodarstva i pozvati se na Zakon o zaštiti potrošača (nepoštena poslovna praksa). Ako je pak nezadovoljan Hakomovim rješavanjem pritužbe, ostaje spor pred Upravnim sudom.
Ja sam od prvog dana kad je izasla Smart tarifa. Do tada sam imal dva mobitela. Od tada sam na Tele2 i ne moram razmisljati na kojoj je mrezi koga zovem i 1gb je bilo sasvim dovoljno. Sada je pomalo pre malo 1gb i sad je dosla smartpromo sa 3 gb. To mi je vise nego dovoljno. Super tarifa ja sam prezadovoljan.
Ja sam prebacija broj na tele2 i jućer mi je bio aktiviran i stavija sam bon od 50 kn za promociju 100% prošlo je 24h i ništa nisam dobio. Opet
muljaju i iz službe za korisnike kažu za 7 DANA ĆE VAM BITI DODJELJEN IZNOS KATASTROFA OD MREŽE.
Mats Granryd, predsjednik Uprave matičnog Tele2, u uvodnoj riječi izvješća pohvalio je jedino menadžment u Hrvatskoj. "Želim posebno istaknuti preokret koji se počinje nazirati u Hrvatskoj, gdje je menadžment napravio fantastičan posao i nadamo se da je to uvod u trend snažnog kreiranja vrijednosti na tom tržištu", piše Granryd.Malin Holmberg, koja je Tele2 Hrvatska preuzela sredinom 2012. godine, uz prošlogodišnje sređivanje bilance otpisom 400 milijuna kuna, pronašla je i formulu rasta.
Prema izvješću, motor je prodaja mobitela i drugih uređaja. Obujam te prodaje je toliki da je usporediv sa 50 posto ukupna prihoda od pretplata i pre-paid korisnika, a veći je i od interkonekcijskog prihoda.Malin Holmberg izjavila je može još bolje.Švedski Tele2 u prezentaciji ulagačima grafički je pokazao kako u Hrvatskoj ima veći prihod nego u Njemačkoj, Austriji, Litvi, Letoniji i Estoniji, ali da unatoč tome ovdje ne može postići ni približnu operativnu dobit.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/tele...-u-2013-263535
http://www.poslovni.hr/media/cache/5...af1ad8f818.jpg
Pozdrav!Zanima me zna li itko koliko daleko odašiljači "bacaju" (ne znam kako da se bolje izrazim) signal? Naime,radim na silosu na čijem vrhu je odašiljač od Tele2.Kad se popnem nekih 7-8 metara ispod odašiljača na mobitelu imam 3g mrežu.Kad sam na tlu imam edge i net je užasno spor.Znam da ne mogu imati 3g kad sam u podnožju odašiljača.Od kuće imam nekih 500 metara zračne linije do odašiljača i također imam edge.Nije valjda da je odašiljač toliko slab da 3g mogu uloviti samo 10-ak metara od odašiljača?
Koliko ce dohvatiti odasiljac ovisi i pod kojim kutem su antene (probaj zamisliti baterijsku svjetiljku i sto radis kad hoćeš vidjeti nesto blizu I nesto daleko). Ocigledno su stavljali antenu na silos da sto dalje dohvati a onda objekti u blizini nisu u snopu antene. :-(
Koje su dugoročne poslijedice toga što Tele2 nije konkurirao za 4G mrežu? Što mislite o tome?
kad se mreža proširi i postane sastavna stvar svih mobitela bit će Tele2 u grdnom problemu!
Pa iskreno nije mi jasno... Jedino objasnjenje je da misle da se kao alternativni operater mogu "provuci" bez 4G mreze... Na kratki rok, bez problema, na duzi, nisam bas siguran...
mislim da će omogućiti korištenje 4G od HT-a isto kao što će uskoro omogućiti korištenje 3G mreže
Ja nigdje nisam nasao podatak da ce se 3G iskljuciti kad jednog dana 4G pokrije veci dio zemlje, kao sto se i danas jos uvijek koristi 2G/EDGE iako je tehnoloski potpuno zastario. Mislim da je u interesu operatera da imaju sto vise mogucnosti spajanja s obzirom da se sve vise koristi internet na mobilnim telefonima, drugim rijecima i 3G i 4G. Tako ce telefoni i u buduce imati 3G pored 4G pa ce oni na Tele2 koristit 3G spajanje.
U ostalom 4G nije krajnje dostignuce, sigurno ce se uskoro pojaviti i neki 5G pa ce nakon nekog vremena i 4G biti zastario :)
4G je daleko još da postane standard.
I budimo realni, 3G nije pokriven u cijeloj Hrvatskoj kod ni jednog operatera, a pokrivenost 4G koju sada ima 3G možemo očekivati tek za nekoliko godina(i više).
Sto se toga tice ja bi bio sretan da u mnogim podrucjima imaju gsm signal da barem mozes nazvat nekog a ne 4g.:rolleyes2:
Evo pohvala za Tele2, kako sam prebacio jedan od brojeva u njihovu mrezu imao sam pravo na promociju 100%, buduci da sam primjetio da mi je nisu uplatili, dovoljan je bio jedan poziv u SZK i u roku od 48 sati sve je bilo rijeseno te su mi uplatili na osnovni racun doplatu, nazavali me i ispricali se za propust.Profesilano i odgovorno.
da, jer 4g signal preko 1 odašiljača pokriva veći dio nego 1 2g/3g
ali 4g preko Tele2 neće biti
Nije sve u pokrivenosti i 4G baznim. Vazno je i broj korisnila po baznoj stanici. Sto ti vrijedi ako jedna 4G pokriva veće područje kad ona možda ima na sebi zbog toga 1000 spojenih mobitela ili kad tri 3G bazne pokriju to područje i svaka ima po 350 mobitela spojenih na sebe.
Već danas se osjeti preopterecenje t-mobile mreze (u Osijeku) i ne rješavaju to ali se hvale sa 4G baznim :-(
jel imao tko ovakvo slicno iskustvo sa tele2 ?
cura ima tele2 broj na bonove i prije 10 dana joj došla poruka da joj se ukida tarifa i broj sljedeci dan zbog pretjeranog zvanja, posto nikom nista nije bilo jasno, a ja sam bio blizu tele 2 ducana pa sam odmah pitao u cemu je problem i u kompjuteru pise zloupotreba broja(kakva zloupotreba broja ako ima 1000min), jedino koga zove je mene na 091 .
kupila ona isti dan drugi broj i jucer opet ista stvar sa tim drugim brojem, zvala je sluzbu za korisnike i javi joj se lik i nakon 5 izgovorenih rijeci on prekine, ne znam kak opisat takvo ponašanje i kakve su to fore sa zloupotrebom broja, niti zove 092 kako je prije bilo ono nabijanje impulsa....
Ma fak of te telce, veća su gamad nego t-scum svojevremeno. Dok sam bio njihov korisnik posebno iritantna mi je bila ta neuka balavurdija iz službe za korisnike. Meni su jednom poklopili bezobrazno. slušalicu i nikad više jer sam jednostavno bacio njihovu karticu u smeće i poslao zahtjev za prekid ugovora nakon isteka.