Bas glupo..
Obzirom da je FP senzor na S6 daleko losiji od bilo kojeg sa ajfona (brzina citanja i tocnost) nerijetko mi se zna desiti da "potrosim" onih par pokusaja pa moram tipkat password umjesto pina...
Printable View
Bas glupo..
Obzirom da je FP senzor na S6 daleko losiji od bilo kojeg sa ajfona (brzina citanja i tocnost) nerijetko mi se zna desiti da "potrosim" onih par pokusaja pa moram tipkat password umjesto pina...
To onda imaš krivo konfiguriran senzor. Meni otključa u 95% slučajeva a lozinku upisujem samo onda kad se netko drugi igra sa senzorom.
Sredinu palca gdje je krug otiska stavi na home tipku. Ja nisam imao nijedan fail.
Ja sam probao obuhvatiti što veću površinu oba palca na jednom fingerprintu. Znači, kad počinješ onaj trening naizmjence stavljaj jedan pa drugi palac, usmjeren onako kako ga većinu puta otključavaš. Preporuka je imati jedan otisak umemoriran jer se sa dva ili više stvara sve veći lag, valjda mobitelu treba neko vrijeme da "skuži" koji otisak treba uspoređivati.
Od kad sam to napravio mobitel se otključa brzo i pouzdano. Po brzini je između iP6 i iP6S, malo sporiji je od 6S ali ono, za otključavanje mu treba pola sekunde do sekunda što mi nije strašno, brže od bilo koje druge zaštite.
Eto probao sam i za sada nema ni jedan error. Mozda sam ja isto brzoplet pa prerano micem prst sa skenera jer sam naviko na iPhone.
Nije ni toliko strasno to dulje otkljucavanje. Valjda je sve stvar navike, a jasno mi je i da je Apple upgradeao njihov senzor da bude brzi.
Nego sada me muci druga stvar (znam da sam naporan), kada C/P-am neke slike, tj foldere sa kompa na mobitel, kasnije ih ne mogu na mobitelu izbrisati (dakle iz Gallerya, ne preko file managera jer tamo ide).
Citao sam po netu i samo sam nailazio na solucije ukoliko su te slike skidane sa Picasse ili Google+, sto u mom slucaju nije ta stvar.
Isto da pitam, jeste debloatali mobitele? Citam na XDA koje procesi se mogu ugasiti, ali me je uvijek panika toga jos od HTC Desirea kada sam soft brickao mobitel :D.
Te opet ono vjecito pitanje, rootanje da/ne? Koliko sam vidio nema toliko puno ROMova, a opet mi se ne isplati trippat KNOX samo da isprobam ROM i da se razocaram pa da sam narednih 2 godine bez garancije :D
ja sa custom romom nisam imao puno dileme, nakon 10 dana sam ga rootao i stavio debloatan rom i sve leti.. neusporedivo od stock firmwera..
to je dakle stock rom bez ijedne samsungove aplikacije, a mislim da ih na s6 ima preko 100..
jasno, tijekom instalacije uvijek možeš izabrati što od bloatwarea ipak ostaviti na mobu.. (možeš ih ostaviti i sve, ali onda je ko stock rom)
zgodno je jer možeš instalirati adblock tak da nema reklama, imaš gore ios emoije, da se nečuje zvuk kamere..ma hrpa dodataka koji su super..
ja imam ovaj, sve radi, nema nijedne greške:
http://forum.xda-developers.com/gala...n-1-3-t3119968
i ovaj bi trebao biti ok..
http://forum.xda-developers.com/gala...-v1-0-t3232498
6S ima brži fingerprint senzor, to je istina. Međutim, velim S6 ima taman između što je meni OK. Manje od pola sekunde treba da prepozna otisak.
Za to ti nažalost ne znam jer nisam to radio. Mislim, prebacivao sam neke slike ali sam ih mogao brisati. Jesu li možda stavljene kao read only na kompu?= Citat =:
Nego sada me muci druga stvar (znam da sam naporan), kada C/P-am neke slike, tj foldere sa kompa na mobitel, kasnije ih ne mogu na mobitelu izbrisati (dakle iz Gallerya, ne preko file managera jer tamo ide).
Citao sam po netu i samo sam nailazio na solucije ukoliko su te slike skidane sa Picasse ili Google+, sto u mom slucaju nije ta stvar.
Jesam, debloatao sam mobitel, zadnji stock 5.1.1 ROM. Konkretno, debloatao sam sa Debloaterom i isključio sam ove app-ove:= Citat =:
Isto da pitam, jeste debloatali mobitele? Citam na XDA koje procesi se mogu ugasiti, ali me je uvijek panika toga jos od HTC Desirea kada sam soft brickao mobitel :D.
http://pastebin.com/AfVCXrt7
Mob radi super, baterija dulje traje, RAM je iskorišten sa meni korisnijim aplikacijama i generalno je stanje zbilja super, nemam nikakve zamjerke.
Nemoj rootati, nemoj bezveze gubiti garanciju, pogotovo kad je Touchwiz napokon dobar za koristiti i kad su performanse dobre. Osobno nemam potrebe za tim i nijednom mi nije falio root ili custom ROM. Istina, zanima me CM13 koji rade za S6, još je prilično nestabilan ali je fora.= Citat =:
Te opet ono vjecito pitanje, rootanje da/ne? Koliko sam vidio nema toliko puno ROMova, a opet mi se ne isplati trippat KNOX samo da isprobam ROM i da se razocaram pa da sam narednih 2 godine bez garancije :D
Isto tako možda čak i ovaj mjesec bude došao update na Marshmallow koji je riješio velik broj problema i dodao je nove stvari - RAM management je puno bolji, mobitel radi još glađe i brže, nove animacije su ljepše, kamera ima RAW support i manualni shutter speed... Preporučujem ti da onda bar pričekaš do tada prije nego trippaš Knox. Opet, kažem, ne isplati se.
Budem probao ovako kako je Mario objasnio preko Debloatera pogasit nepotrebne aplikacije i cekat 6.0 pa cu onda odluciti o rootu, iako su mi do sada svi uredjaji bili rootani/jailbrokeani u roku od 10ak dana..
Nego jel postoji metoda da se Power AMP postavi kao default music player? Malo me zivcira kada stisnem na slusalicama play pa on automatski pocne iz Music appa pustat stvari umjesto iz Power AMPa
Za one koji koriste 6.0 betu,krenuo je 6.0.1 update sa jos featurea
http://www.sammobile.com/2016/01/11/...w-beta-update/
Sta stvarno imate samo na jednom mjestu memoriran desni palac? Meni se cini da bolje prepoznaje kad ga nemoriram na 2 ili cak 3mjesta isti palac iz sto vise kuteva da prekrijem cijelu povrsinu jer najcesce klikam bocno sa strane. Zadnji slot za lijevi palac ostavim. Otkud informacija da zna lagat ako se vise slotova isti otisak stavi?
Ja nebi knox dirao na skupom i novom mobu. Evo danas sutra ga podizem iz mobisa jer se ekran odlijepio sam od sebe, mjehurici ispod valjda bu sve ok sad. Pise da su mi mjenjali i okvir zaslona sa zaslonom, modul punjenja i integrirani krug, ne znam kakav je to krug. Napisao sam da provjere i prednju kameru nez jel s tim povezano.
Osobno iskustvo, kaj se brzine prepoznavanja tiče, a to sam pročitao negdje na nekom forumu, ili redditu. Nisam siguran više.
A za garanciju - naravno da je garancija bitna i da je po meni blesavo trippati Knox i gubiti garanciju za custom ROM-ove, rootanje i slično. Meni treba mobitel koji radi i koji nema potrebe za tim i sa S6 ga imam.
Ne znam iskreno za tu garanciju koliko je "korisna".
Mislim, zadnji mobitel koji se sjecam da sam nosio na servis je bio HTC Desire.
Uglavnom, nisam mogao izdrzat ( :lol: ) i rootao sam ga, stavio 6.0.1 na njega i mobitel leti. Odusevila me brzina FP, baterija preko noci zanemarivo malo opada. Sve u svemu sam jako zadovoljna iako zbog beta statusa cu se vratit na 5.1.1 rom
Kako mislis ne znas koliko je korisna. Pa evo meni se ekran odlijepio, mob kao iz ducana,uvijek u futroli nigdje lupnut.
A proguglaj malo o mjehuricima ispod ekrana s prednje i straznje strane. Nije tako rijedak slucaj, a mijenja se cijeli ekran s okvirom. Pa koliko bi to naplatili da nemam garanciju skoro 2soma u sluzbenom.
Svaki novi mobitel furam na garanciju zbog neceg. Rade ih sve manje kvalitetnim a naplacuju sve vise. A brzina na stock romu je odlicna. A ovo s baterijom pol sata vise manje mi nis ne znaci.
Da smanjujem svjetlinu,internet,wifi, sinkronizaciju ili nedaj boze smanjujem brzinu takta procesora da bi duze trajala, bolje da uzmem drugi mob odmah. Sto ponude sluzbeno odem ako je bolje. No kako kazu no risk no fun. Valjda nebu trebala garancija:)
Pa eto,ti si svaki nosio na servis, dok ja nisam niti jednom trebao do servisa, a koristio sam brdo smartphoneova od Applea (iPhone 5,6,6S) do Samsunga (od S1..). Moguce da sam te lude srece da nikada nisam naletio na takav mobitel sa greskom ili ga jednostavno nisam dovoljno dugo koristio.
Ne znam di si procitao za bateriju da se dobije pol sata samo, ali neka. Meni je osvjetljenje ekrana na svakom mobitelu na 50% (pogotovo na QHDu od S6 jer na jacem mi previse bljesti).
Eto, za neke je rootanje, za druge nije.
Tak i meni. Imao sam 5 samsungovih mobova i 2 tableta. Valjda si imao ekran s greskom. Kaj se mene tice: No root no fun.. Mjesec dana ga koristim stock i ak sve radi ide twrp gore i onda dalje. Pogotovo samsung sa hrpom smeca i bloatwarea. Dosta je brzi debloatan. Dosta dosta brzi.
Pitanje za one sa custom ROM-om, koji kernel koristite?
Bio sam na Unikernelu i nisam bas zadovoljan sa baterijom. Sada sam se prebacio na Vindicator kernel koji je navodno stedljiviji..
Takodjer citam i o Hacker kernelu s kojim je navodno moguce izvuc oko 5h SoT te 0.1% drain u idleu sto mi malo zvuci predobro da bi bilo istinito ili se varam?
unikernel ima 4 opcije. powersave, optional, power and turbo. (nisam ziher u nazive)
ak odabereš powersave bit će ti štedljiv ali i sporiji.. meni je osobno draži power, jer je mob brz da to nije istina i još sa ovim romom iz potpisa to stvarno leti...
sami kernel na full stock rom, nebuš puno dobil jer 120 samsungovih bloatware aplikacija siše bateriju a ne kernel..
stavi cijeli rom drugi.. xtrestolite je zapeo u developu ali imaš ova dva stock based:
http://forum.xda-developers.com/gala...-v1-0-t3232498
http://forum.xda-developers.com/gala...ttery-t3209475
Na istom smo ROMu :)
Maknuo sam sve Samsungove appove (osim one nuzne za funkcioniranje sa Gear S2) i sve je super radilo.
Flashao sam iz Arome onaj Googleov MM Launcher sa Google Now i tim peezdarijama, no eto vec par dana za redom mi pod battery usage Google Service cucla izmedju 10-15% pa sam morao sve to maknut da vidim da li ce pomoci..
ja sam na skroz debloatanom plus neki tweakovi, gp services standardno uzima 5% baterije..
Hm sad fakat visee ne znam, debloatao sam sve sto mi ne treba (osim eto S Health, Gear Plugin sa ANT + i S Plannerom) i dalje mi Google Play Services cucla dosta baterije.
5:24:30 od kad sam ga skinuo sa punjaca, trenutno je na 73%, SoT je 56 min, ekran 5% dok Google PS 4%.
Sa Greenifyom sam hiberniro Chrome, Facebook i Messenger.. Ali graf potrosnje baterije i dalje strmoglavo opada..
Pozdrav, ako moze pomoc
Uzeo sam prije neki dan S6 edge, sve ok ali me iritira notifikacija sms, mail itd.. zvoni notifikacija sve dok ja ne otvorim poruku ili mail, imao sam nekoliko samsunga i niti na jednom se to nije desavalo. Sjecam se na nekim starim mob. bila je ova opcija, obavijest jednom ili svake minute, prekopao sam citav meni ali ja ne vidim kako to iskljuciti
Hvala
Ako nekome zatreba, treba ukljuciti skriveni meni, opcije razvoja i onda u opcijama iskljuciti podsjetnik za obavijesti
Baš gledam po developer opcijama i nemrem to naći.