Mozda ti trza zbog niske freq proca? Na kolko je i koji je governor ukljucen?
Printable View
Mozda ti trza zbog niske freq proca? Na kolko je i koji je governor ukljucen?
Prebacio sam samo na Smartass, stisnuo save i ništa drugo nisam dirao tako da su ostale stavke na defaultu.
Ovaj WajkIUI je praktički skoro isti ROM kao i Galnet MIUI s tim da na WajkIUI-u manje-više sve radi kako treba. Baterija je izdržala 10-ak h neprestanog korištenja što je dosta dobro. Moram još naći idealne postavke za undervolt jer mi se ove defaulte čine pretjerane. Zasad na 1.1 GHz radi kako treba.
Probaj ove:
18 - 300
30 - 600
55 - 1100
Radi mi bez problema, a baterija traje koliko se koristi wlan, gps, ekran...
Sa ovim postavkama nemam probleme sa zagrijavanjem na wiui ili trzanjem i freezanjemkad sam koristio gmaps preko mobile data neta. Ako imas kakvih pitanja za wiui, samo pitaju. koristim ga dosta dugo, isprobao sam skoro sve romove prije njega i oduševljen sam. Blago rečeno ;) tip radi strašan posao sa wiui. I jos k tome radi wiui za galaxy s2 i optimus 2x
Ma zanima me samo mogu li GUI i igre raditi malo fluidnije jer imam dojam kao da sve radi na 15-20 fps. A možda samo puno tražim jer sam prešao sa SGX540 na SGX530. :)
Jesi li u boot manageru mijenjao još neke stavke osim toga? Koji ti je najbolji CPU governor?
Mislim da se na ovom ROM-u taj srednji takt uopće ne koristi, tj. koristi se jako malo. Ima li neko rješenje za to?
Čime testirate stabilnost sustava? Quadrantom, Linpackom ili nekako drugačije?
Pozdrav,
Sam sam trenutno na CM7.1, probal sam testirati sa stability testom na relativno normalnim postavkama pa nije proso dok Quadrant prolazi normalno.
Postavke:
20-300
35-600
58-1100
trashold=80
Zaboravio sam editirati potpis :) Kasno navečer sam odgovarao i još s moba, i mislim si, garant neko bude to pitao :P
Sad sam na zadnjem 2.1.20 i super mi je. 1.9.9 mi je bio nekako najstabilniji, između su bile neke sitne fore pa koje nisu radile, ali daleko stabilnije, brže i bolje od ostalih ROMova.
governor sam imao prije ondemand i on je jako rijetko koristio srednji takt, pa sad ga stavio na smartass i on malo više koristi srednji takt, ali opet mali postotak. rješenje je u odabiru governora, i igranja sa ovim postavkama u bootmenu, ali za to je možda bolje pogledati xda, tamo sam ja našao info vezano uz Setvsel app, imao je dosta toga objašnjeno. sori nemam nikakav link.
prije kad sam koristio onaj app za podešavanje setvsel, sam se igrao sa postocima, tipa 86 na više ili manje, ali nikad nije lovilo, sad sam na kraju odustao, baš drđim sve ostalo na sefault.
stabilnost, pa uvijek mi je bilo recimo stabilno. pa sam "mjerio" tj vidio nestabilnost u normalnom korištenu. problem sam imao u tome da kad sam pokrenuo google maps i istovremeno data internet je bio uključen, zamrzavao se na duze vrijeme ili totalno. tad sam koristio max 1000 mhz, ostalo se ne sjećam.
Imas Stability test onda imas i superPI ,i onaj test u setcpu...
Off-topic prebacen u prikladniju temu. Molim drzati se teme.
Evo u par navrata mi je mob zastekao na pozivima. Znaci kod javljanja na poziv ne cujem suprotnu stranu a ona mene cuje ili npr nemogu nikako prekinuti poziv kao da tipka za prekidanje poziva ne funkcionira ili iz nekog razloga ne zeli prekinuti poziv.
To se događa na CM7.1 modu (cm-7.1.0-11-Defy-signed - android 2.3.7)
1) U cem bi mogao biti problem?
2) Ima li veze sto imam zelenu lecu?
3) Mogu li se vratiti na andrid 2.3.4 a da mi ostanu pospremljnene sve postavke i aplikacije?
Hvala na odgovorima i strpljenju.
Za ostalo ne znam, ali na android 2.3.4 bi se trebao moci vratiti bez problema, pogotovo ako to i opet bude varijanta CM-a. Samo flashas taj ROM i to je to. Flashanje samo po sebi koliko znam ne dira aplikacije i postavke.
Probaj ponovno downloadati rom i ponovno flashati, zna se događati da nevalja file.
Pogotovu u slučajevima kad su takve 'bezvezne' greške.
Naravno da nisam uspio.
K tome sam definitivno nekaj gadno zeznuo. Pokusao sam vratiti strai rom prema ovim uputama:
"Original rom mozes vratit tako da u google upises motorola defy roms
1) od rezultata odaberi sa xda I scrollaj do popisa romova
2) izaberes neki stock 2.2 rom I skines ga (pa raspakiras mapu)
3) Na komp instaliras RSD lite program
4) iz moba izvadis sim karticu
5) Udes u boot menu, pa backup, wipe data
6) Onda izvadis bateriju, pa je vratis, ne palis ga nego zajedno stisnes power on I volume up
7) Spojis mob s kompom, otvoris rsd, pored prazne trake odaberes ono za naci mapu
8) nades taj rom sto si raspakirao I odaberes ga, stisnes start I pustis ga da radi
9) Kad on zavrsi sam ce upaliti mob sa originalnim romom!"
No nisam napravio wipe data i wipe cash i sad mi se upali samo motorola logo kod boota i pise android (srebrni natpis) i tak stoji vjecno.
Pokusal sam opet napraviti isto ali ne pomaze originalni rom se ne podigne samo stoji na android natpisu.
Help!
Koji SBF si stavio, tj. ranije koristio kao bazni? Ako si slučajno imao neki Android 2.3 SBF, onda više nema vraćanja na 2.2 verziju jer si probio u višu CG verziju i to je trajno zapamćeno.
Pokušaj sve ispočetka, ali obriši data i cache particije. Ako i dalje ne radi, vrati nandroid backup, ako uopće možeš ući u custom recovery.
Ako ide na stock, onda se sve briše.
Udji u stock recovery i napravi wipe data /cache i restart. Mob bi nakon toga trebao radit normalno.
U stock recovery ulazis tako da stisnes tipku za paljenje i - tipku . Kad ti se pojavi android s trokutom onda stisni oba dvije tipke za glasnocu.
@ domy_os: Pazio sam da ne stavim 2.3 sbf.
@ Xviper: Hvala. Ovo je upalilo.
srdačan pozdrav @svima
naime, ovih dana namjeravam da kupim motorolu defy, zapravo taj mob mi je jedna od prvih opcija.
međutim, radi se o tome da mi je ovo prvi android i zato bi mi trebalo nekoliko savjeta/preporuka iskusnih motorolaša :)
pošto defy kojeg planiram uzeti je polovan, momak koji ga prodaje je već rootovao uređaj na neki od romova (sa "L" počinje rom ako se ne varam). eh sad, koliko vidim po komentarima, niti jedan custom rom nema 100% stabilnost i fluidnost stock roma. pa me s tim u vezi zanima, da li da mu kažem da vrati stock 2.2 rom ili da nabaci oficijelni 2.3.x rom od defy+? šta je najbolje da uradi? želim apsolutno sve da mi radi kao kad je tek kupljen.
druga stvar, jeli bitno koje je boje leća (lens)? igra li neku bitnu ulogu u smislu odustajanja od kupovine ako je "pogrešne" boje :)?
i treća stvar, pošto sam već spomenuo da mi je ovo prvi android, jeli u tom slučaju bolja opcija malo se "protegnuti" i uzeti isto tako polovan desire S koji ima oficijelni ginger i sense 3.0 ili kao treća opcija da idem na nov novcat wildfire S?
nadam se da ću uspjeti dobiti one prave odgovore. ;)
Boja leće je bitna samo ako hoce 720p snimanje.
Custom romovi su po svemu bolji od originala, dulje trajanje baterije, bolja fluidnost uredaja, overclock+manja voltaza.
Nek stavi WajkUI najnoviji i sve ce bit ok.
ali upravo sam i na ovim stranicama pročitao kako na skoro svakom custom romu ima nešto što ne radi ili da se pojavi lag. meni je najbitnije da mi sve na telefonu radi, da nema ništa da radi lošije nego na stock romu, ne želim nikakav problem koji se eventualno ne bi pojavio i na stock romu. imam odgovoran posao i ne želim usljed frke da se zezam sa romom ili da mi nešto ne radi (nema signala ili ne mogu se javiti).
zato pitam jel bolje, upravo radi te stabilnosti i sigurnosti, da stavi od defy+ oficijelni ginger?
p.s. gledao sam klipove ovog wajkui, ne sviđa mi se dizajn ikona, odnosno UI. previše slično iOSu ali na djetinjast način.
Ikone i kompletan UI mozeš promjeniti skroz na skroz, također ima i tema ICS tako da izgleda skroz kao da je ICS mobitel.
A gledaj, meni je WajkUI trenutno najbolji rom, stabilna verzija naravno.
Sve mi radi na mobitelu, brže radi od stock firmwarea i baterija duze traje.
Nebi bili custom romovi toliko popularni da nisu bolji od originalnih.
a reci mi kakav je cm7.1.11 stable verzija u odnosu na wajkmui?
i onaj još neodgovoreni dio mog prvog posta na ovom forumu, polovna motorola defy vs polovan desire S vs nov wildfire S. što je tu najbolja opcija. ali da ne bude po onoj staroj "svaki cigo svog konja hvali" :D.
Wildfire je skroz druga klasa (niza), ne mozes ih samo tako usporedjivati.
Po mome Defy je najbolji izbor, tj ima jaci hardware i bolju bateriju.
CM ti je baza za sve custom romove, vecina romova se zasniva na njihovoj jezgri, ali sve druge postavke, izgled i aplikacijske modifikacije rade ti timovi sami (MIUI, WajkUI itd...)
Meni CM7 1.11 i CM7 zadnji nightly build laggaju u app draweru ("meniu" s aplikacijama svima). Dok MIUI i WAJKUI ne laggaju nimalo.