Mislim da sam negdje procitao da ako nema Super User (tako nekako se zove) aplikacije,d mob nije rootan,a te aplikcije nema.
Vise me zanima koliko bi otprilike desire trebao biti n servisu?
Printable View
Mislim da sam negdje procitao da ako nema Super User (tako nekako se zove) aplikacije,d mob nije rootan,a te aplikcije nema.
Vise me zanima koliko bi otprilike desire trebao biti n servisu?
Pozdrav ekipa.
Ovako, imam HTC Desire, kupljen je u VIP-a prije negdje pola godine. Već neko vrijeme tipka za otključavanje/zaključavanje, odnosno paljenje/gašenje mobitela dosta šteka i slabo reagira. Nisam htio nosit na servis samo zbog toga, jer je bilo podnošljivo, no kako je vrijeme prolazilo, tipka je radila sve slabije, da bi došlo do toga da više uopće ne reagira. Nosio danas u VIP-a, ali kako imam garanciju koja praktički nije uopće popunjena, a račun nisam našao, moram odnijet točno u poslovnicu gdje sam ga kupio, jer jedino oni imaju kopiju računa. Kad je žena vidjela mobitel, rekla je da mi vjerovatno neće priznat garanciju, jer ta tipka izgleda jako izlizano, da će smatrat da sam ja kriv za to. Ne znam mogu li kako dokazat da nije moja krivica, a pošto pretpostavljam da neću moć, zna li tko koliko bi mi otprilike mogli naplatit takav popravak i imam li također pravo na traženje novog uređaja ukoliko se dogodi (znao sam imat takva iskustva) da se uređaj ne vraća sa servisa duže od mjesec dana.
nosi direktno u agramservis, nikako tamo u trgovinu. agram će ti priznati i bez računa. i objasni u servisu što se dogodilo. reci im da te tipka mučila od samog početka i da je izlizana jer si morao jako pritiskati prstom da bi reagirala. da nije izlizana jer si gurao čačkalice i gluposti.
dakle, navedi da je izlizana zbog njihove krivice. igra riječi. proći će ti. ako ne priznaju, budi bezobrazan. da su neozbiljni, da ovo da ono. da si po internetu čitao jako velike kritike na njihov servis i bla bla. uzet će ti ga.
Evo samo da javim da je Desire popravljen te je danas došao u T-Centar.
Kažu da su zamjenili touch panel i screen protector te instalirali novi software.
Poslan je preko VIP-a, jer sam ja iz Splita, hebiga Upravo su me zvali da je "mehanički kvar i da je netko otvarao i lemio matičnu ploću te da bi popravak došao ko novi mobitel pa nema smisla". Ne znam, lud sam sad. Naravno da nitko nije lemio jebenu matičnu ploću.
Ne znam šta napravit.
Na uređaju postoje naljepnice na vijcima koje pokazuju da uređaj nije bio rastavljan - ako su gore. Da li je to bilo gore u času slanja? Ako nisi fotografirao uređaj prije slanja na servis, mislim da teško da ima pomoći jer nećeš moći dokazati da stvarno nije bio rastavljan.
Pokušaj dobiti fotografije "lemljenja" i napisano obrazloženje zašto su odbili garanciju.
Moje iskustvo mi je pokazalo da je bolje s njima komunicirati mailom ili na neki drugi "pisani", dokazivi način, tek toliko da se imaš na nešto pozvati (mene je spasila komunikacija preko vip-a. Agram je rekao vipu da je kučište oštećeno, a nije bilo, tako da je vip potvrdio htc-u prvotnu agramovu, netočnu, dijagnozu. Između ostalog imao sam i detaljne fotografije uređaja, prije slanja na servis, tako da su meni, nasreću, nakon dosta navlačenja priznali garanciju).
A pritiskanje odvijačem ako imaš valjanu garanciju stvarno mi nije jasno. NHF
Uskoro cu slati svoj Desire na servis radi zagrijavanja i resetiranja prilikom malo duzeg koristenja. Mobitel je malo(crtica od 2 mm) ožuljan na plastici pa me zanima hoće li u servisu zafrkavati za to. I dal da slikam mob i zapišem sve moguce brojeve s njega ako budu što kemijali ?
nebi ti smijeli zbog crtice stvarati probleme, ne reklamitraš to. A nije na odmet ga i poslikati i zapisati brojeve
Ja imam ultra negativno iskustvo i sa agramservisom (ovo servis nisu zaslužili) i sa VIP-om i sa državnom inspekcijom.
Ovako, 10.6. sam ostavio svoju X1 u vip centru radi pokvarenog flat kabela. Uređaj je bio doslovno u savršenom stanju. 21.6 nakon primljenog smsa dođem ja u vip centar a ono strava i užaš-cijeli srebni obrub izgreban šarafcigerom a gumeno-plastični dio oko poklopca potrgan, sa zazorom od 3 mm između poklopca te također izlohan od alata.
Ništa, ja poludio, rekao da ne prihvaćam takav uređaj i neka šalju nazad. Djelatnica se pravila glupa (kao ne sjeća se kakav je uređaj bio) i rekla da oni ništa ne znaju. Dobro, neka ga pošalje. Prođe dan-dva, zovem ja servis, javi mi se službenica, ja sve fino i pristojno objasnim (a tada i pri svakom razgovoru sam bio pristojan i smiren, bez vulgarnosti), ona meni kao to je tako došlo, to njima piše na papiru. Ja kipim,kažem da mi izvole to popraviti ili vratiti novce ili dati nove uređaj (dao sam im na izbor). Razgovor smo završili sa zaključkom da se slaže da ih prijavim i ok. 4.7. je, X1 ponovno i vip centru u Sisku, 5.7 odlazim i vidim da je popravljano, tj. zamijenjeni su dijelovi kučišta, Ja već pomislio, gotovo, riješeno, kad mi u oko upadne okrhnuti dio kučišta. Pa nisu ga valjda uspjeli popraviti i opet upropastiti. ti likovi u servisu su pravi mazohisti. Prijavljeni su državnoj inspekciji (servis jelte), žalio sam se vipu, sony ericssonu, slao mailove, slike, telefonirao bezbroj puta. Vip me šalje na servis, servis na sony ericsson, SE mi može samo odobriti ponovni popravak.
Prekjučer( ponedljak) me zove Milan Caren (tako nešto) iz DI i nakon razgovora koji je dugo trajao kaže mi da se mogu ili pismeno žaliti vipu ili na sud. A ti mi služiš čemu? Bio je u vipu, pregledao uređaj, kao nema oštećenja, oni mulci iz vipa mu isto rekli nema oštećenja, rekao da će me ponovno kontaktirati, a ja da ću mu na mail poslati sve mailove i slike koje sam slao vipu i SE. Mail je pogrešan i neuspjeh je u slanju.
13.7. idem prema uputi SE (nevoljko) ponovno poslati moju X1 na servis na ime nekog Marija Kolka.
Ispao mi mobitel na pod i ok nemam garanciju ali mislim idem dati u agram da mi bar ostane garancija nakon popravka bez obzira sto cu vise platiti. Predam im mobitel i kazu da za popravak treba x kuna ali da trebam dati 100 kuna da provjere da li sve radi prije nego mjenjaju ekran i digitizer. Ok, nakon 7 dana dolazim po mobitel i govore mi da je otisla maticna i da popravak dodje kao novi uredjaj...
Govorim im da nema smisla da je otisla maticna kad ja uspijem upaliti mobitel nazvati se i cak se javiti i pricati preko njega. Oni i dalje NE otisla je maticna ne moze se popraviti.
Nakon toga posaljem mobitel serviseru u ZG, u jedan dan promjenio sve poslao ga kaze da sve radi i sad cekam mobitel pa javim jeli sve normalno :)
Toliko o "znanju" servisera u agramu.
Meni je HTC Desire 16.8 otišao na servis zbog pregrijavanja i zbog toga što mu WLAN nije radio kako treba.
Danas sam slučajno otišao pogledat status mobitela i vidio ovo:
http://www.slike.com/?v=UINt5.png
Dakle,dobio sam i novo jamstvo što je najvažnije od svega.
Danas dobio novi iphone 4 iz Agramservisa u vrečici sa štambiljem na garanciji. Znaći 15.09.2011. Uređaj je kupljen 17.12.2010. i oni su na taj datum produžili garanciju za 90 dana do 17.03.2011. godine. Pa kaj nebi trebali poslat novi uređaj zapakiran i sa novih godinu dana garancije od dana preuzimanja????'
Novi uredjaja, nova garancija.Ukoliko nije tako upozori ih da ces se zalitit Drzavnom inspektoratu.
Stigao mi je desire nakon tjedan dana. Mjenjali su ploču, dobio sam novu garanciju. Mob se i dalje grije(donji dio) ali se ne resetira i mogu surfat a da se instant ne resetira.
Meni je dosao htc sensation nakon ulazenja prasine u isti. Display su zamjenili s touch screenom te zamjenili zvucnik i stavili sowtver. Prasine nema jer je novi display iako im se potkrala jedna sitna gotovo nevidljiva prasina tj zrnce, ali to bas moram trazit. Kakv je bio ovo je novo. Ako bude ulazilo opet reklamiram nanovo. Nigdje nisu napravili nikakvo ostecenje, vrlo pohvalno za razliku od Mobisa koji mi nije pri izmjeni maske dobro sastavio N8 te izglodao gornji vijak. No ipak su mogli staviti na taj display original foliju a ne nekakvu polovnu koja je sluzila eto samo reda radi da se neizgrebe, puna zraka. Uglavnom u globalu zadovoljan. Teta na telefonu uvijek usluzna i spremna za objasnit sto treba.
Nako sto mi je ispalo slovo s poledjine htc desire, u agramu zamjenjena bez problema.
Odlicna usluga!
Još jedna pohvala Agramservisu. Moj HTC HD2 star godinu i pol je otkazao poslušnosti. Ekran se nije odazivao na naredbe. Mobitel je kupljen u Vip-u i tamo sam ga i odnio na reklamaciju (istočna HR). Mobitel je nakon 10 dana došao s novim ekranom, novim protektorom ekrana, novim softverom i zakrpom koja ispravlja sinkronizaciju vremena. Bio sam jako skeptičan, ali je ipak sve odlično završilo.
ja sam nosio hd2 star 1,5 g.da mi stave novu verziju WM.Čvjek mi na dolasku reče može,besplatno je,čeka se par dana.Ja ga zamolio dali može odmah i riješeno unutar 2h.Još me čovjek pohvalio kako mi hd2 nema niti jedne jedine crtice i izlizanosti.Al sam ga i pazio kao oko u glavi što je jako teško.Ruke mi od čipsa mob zvoni a ja se neću javiti da ga sol ne nagrize...prodao ga za 2t kuna,loša kamera i nema aplikacija koje mi trebaju
Hmm, kao napomenu želim istaknuti da neznam da li ovo oskustvo da pripišem Sony Ericssonu ili servisu, ali kako bilo, 4.000,00kn mi je otišlo u vjetar.
Naime, ukratko - kupim xperiu x10i preko Vipa na pretplatu, uređaj mi radi kao avionček...nakon mjesec dana (cca) uređaj ponudi mogučnost updata software-a, ja prihvatim i uređaj završi update te se sam počne paliti i gasiti konstantno. Kontaktiram servis, kažu mi da pošljem uređaj, pošaljem im ga....nakon 10 dana vraćaju mi uređaj popravljen....donesem ga doma, uređaj opet ne radi...opet isti kvar. Odnesem ga opet na servis nakon "lijepog" maila koji sam im uputila. Nakon 7 dana dobijem zamjenski uređaj jer nisu mogli riješiti problem s mojim uređajem.
Taj uređaj radi kao avionček opet 6 mjeseci te se najednom više neda puniti - blinka crvena lampica i mob mrtav (i dalje pod garancijom). Pošaljem ga ponovno u servis da bih 8 dana kasnije dobila od njih odgovor da sam ja na neki način izazvala mehanički kvar te da sam uspjela odvojiti taj dio za punjenje od matične ploče te da sam spušila garanciju.
Vip mi govori da Sony Ericsson MORA dati novi uređaj jer je riječ o kvaru koji ja nisam teoretski mogla sama uzrokovati, te da sukladno tome i dalje vrijedi garancija, Sony Ericsson kaže da sam ja sama polomila taj sustav za punjenje mobitela i u principu da "njima je žao zbog neugodnosti".
A MENI JE ŽAO MOJIH NOVACA!!!!!!
Da rezimiram - nikad više Sony Ericsson (do sad su mi bilo omiljeni mobiteli), nikad više Agram servis.
Best regards, odoh sad po novu Nokiu.
eto da se i ja pohvalim sa svojim prvim iskustvom .... nakon jedno 2 tijedna koristenja primjetio na Htc radaru jedan sitan nedostatak (tvornicku gresku pri montazi), staklo ekrana je bilo na lijevoj strani uzdignutu od kucista jedno 1mm ... pa reko ide to na servis (ipak nije to jeftina igracka) ... e sad ono najbolje a jos nije niti servisiran:
djelatnik agram servisa: dobar dan ... u cemu je problem
ja: pojasnim problem
... on gleda pa gleda i nije mu jasno ... pozove on servisera i on vidi nedostatak i kaze djelatniku da je stvarno staklo ekrana pomaknuto i da zaprimi uređaj na servis
djelatnik: a koji je to uređaj ?
ja: ? ... pa valjda HTC Radar (to bi valjda trebali znati posto su oni ovlasteni servis)
djelatnik: .... kako on HTC dar
ja: HTC Radar
serviser: pa skeniraj uredaj pa ce ti sam pokazat oznaku
...djelatnik to napravi i pocne s menom ispunjavati dokumentaciju i istovremeno s menom razgovara o Radaru jer prvi put vidi uredaj ... a serviser umeduvremenu uzme mob ali bez poklopca donjeg
djelatnik: to je to ... sve najbolje i cujemo se iduci tjedan
serviser: pa sto se donjeli aparat sa praznom baterijom
ja: pa nisam ...???? .... trebali bi uzet poklopac donji da proradi
serviser: jedan veliki smjesak i kaze ... hvala i sve najbolje
.... nakon sto sam sjeo u automobil tad mi je sinulo : "kome sam ja ostavio da servisira uredaj a oni sami nemaju pojma"
.... samo se nadam da nece vise state napravit nego sto treba ... ali svaka cast ... to treba znat
03.01.2012 god.
evo da napišem i iskustvo nakon obavljenog servisa
-aparat predan u petak
-servis dovršen u ponedeljak u 16.00h i bio spreman za isporuku
-zamijenjen touch i screen protector
-svaka pohvala ... aparat je bio u istom stanju u kakvom sam ga ostavio sa dobro obavljenim poslom oko ekrana .... tj. vidim da su se ipak popravili što se tice usluge
-sa moje strane 5+
04.01.2012 god.
opet ga moram nosit na servis .... kad sam se ponadao da je sve ok
..... 1X dead pixel ..... sto imam srece
09.01.2012 god.
vracen sa servisa .... a tako - nije neki posao napravio, prvi put je to puno bolje napravio ... malo prasine
26.01.2012 god.
-uzet novi na preplatu HTC radar (nije bio za mene vec za brata) .... 2 mrtva pixela ..... HTC vise nikad,sad mi je zao sto je brat napravio glupost i uzeo isti uređaj, ali on od prvog dana ima probleme
-ispada to ovako :smoking_devil: : da se servis popravio a HTC opcenito pološio u samoj kvaliteti.... steta , jedno veliko -
Pozdrav... Evo, moja iskustva s Agramom su i OK i nisu OK. Gazdarica sam SE W595 na koji se zbilja ne mogu požaliti, s mobitelom sam zadovoljna općenito. Jedino što... Ima nekoliko grešaka koje svako toliko isplivaju. Idemo kronološki:
1. Tipka jedan ne radi, odnesen u T-mobile, vraćen popravljen, sve OK, radi.
2. Skupilo se kvarova, proporcionalno se i moje strpljenje s mobitelom smanjilo, pa ga opet šaljem na servis (razmak nekih 6 mjeseci) - ne radi tipka za prečace (dođe nova poruka, on samo pokaže kuverticu, bez prozorčića, gasi-pali, proradi na neko vrijeme i onda opet ne), riknula memorijska (i to dok sam bila na moru usred ničega i jedina mi je bila zabava glazba na mobitelu - baš mu hvala), tipkovnica se odlijepila (od zadnjeg servisa kako je mijenjana), pošalju uređaj, uređaj se vrati, sa strane rupa u duljini pola tipkovnice
3. Šaljem ga natrag na servis, opet se vraća, ovaj put tipkovnica odlijepljena po dužini tako da uredno mogu gledati kaj se ispod nalazi, rezignirano odustajem od slanja preko T-mobilea i osobno odlazim u Agram
4. Gospodični sve lijepo objašnjavam, strpljivo me sasluša, umiri me (za 5 je bila), preuzme uređaj, nazovu idući tjedan da je gotov, zamijenili su neke kontaktne listiće i do zadnjeg sad servisa je sve u redu
5. Ponovno se javlja greška sa prečacima, opet ne otvara iste, ponovno ga nosim, mijenjaju matičnu, međutim tu se javlja jedan problem za koji trebam savjet - gospodin me uljudno upućuje u činjenicu da je nova praksa da iako je zamijenjena matična, garancija ne teče ispočetka, nego vrijedi stara, pa me zanima koliko je to točno?
6. Avaj, mobitel nakon nekog vremena više ni pozive ne prima, svako toliko mi dođe poruka Tko-je-zvao, a mobitel uz mene sa punim signalnom usred Zagreba, ni glasa nije pustio, ide opet na servis - promijenjen software
7. 16.1. ove godine konačno pucam, nakon što mobitel opet ne prima pozive, opet ne radi tipka za prečace ovaj put odlazim u T-mobile, objašnjavam tamo što se dogodilo, predajem sve papire od svih servisa na kojima je bio, pišem prigovor i tražim zamjenu, ili istim tim modelom ili modelom koji je sad u cjenovnom rangu jer više nemam se snage šetat do servisa na Slavonsku sa drugog kraja grada. Gospodični ljubazno (kako je i meni gospodin za garanciju) objašnjavam ukoliko se isti uređaj vrati sa servisa neka si ga zadrže jer ja ga ne želim natrag.
Rješavanje prigovora je još u tijeku, jer su mi tek negdje u prošli petak poslali poruku da su zaprimili prigovor i da se radi na njemu.
Sad mene zanima, ukoliko to ne bude povoljno riješeno i oni budu inzistirali na povratku starog uređaja, koji ili je totalno poludio ili ima serijsku grešku (pogotovo s tom nesretnom tipkom za prečace), koje su mi mogućnosti? Da li da idem u Agram i tražim novi mobitel ili da im odmah spičim prijavu Potrošaču i ostalima? Ovo je već treći put da tražim zamjenu uređaja, mada možda prije nisam imala osnove, ali mi je bilo stvarno dosta.
Koliko sam ja upucen, nova garancija ti ide samo ako dobijes novi, zamjenski uredjaj. Sto se tice prigovora, itkako imas pravo trazit zamjnu, samo pitanje je hoce li ti uspjet, ja sam sa svojim se s500 davno imao problema sa tipkovnicom (poznata stvar sa pucanjem tipaka) i nakon 2 mjenjanja, uvjetovao sam im da ako sljedeci put pukne da ne zelim vise popravljati vec da hocu novi... tako je i bilo, tipkovnica je pukla opet, dali su mi w580. posto sam znao da i on ima iste problem, mada su oni tvrdili da nije istina, rekao sam im ako ijednom pukne na ovome, da hocu neki treci mob i na kraju sam ga i dobio, w910 koji je bio duplo skuplji u trenutku kada sam kupio s500, ali je tada imao cijenu slicnu cijeni s500 u trenutku kupovanja..
Nakon popravka, ugradnje nove matične, garancija bi trebala teći ispočetka prema čl. 425. st. 2. zoo-a.
Mislim da je matična bitan popravak mobitela i zato garancija treba teći ispočetka.Code:Produljenje jamstvenog roka
Članak 425.
(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.
(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.
Možeš tražiti popravak ili zamjenu stvari, po izboru. Inače, možeš to isto tražiti i od tmobila (uređaj je tamo kupljen ako sam dobro shvatio).
Ja bi ti preporučio da svu moguću komunikaciju ostvaruješ u pisanom ili nekom drugom dokazivom obliku. Imaš li dokumentaciju koja može potvrditi dosadašnji tijek stvari?Code:Traženje popravka ili zamjene
Članak 424.
(1) Kupac može zbog neispravnosti stvari zahtijevati od prodavatelja, odnosno od proizvođača popravak ili zamjenu stvari u tijeku jamstvenog roka, bez obzira na to kad se nedostatak pojavio.
(2) On ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio zbog toga što je bio lišen uporabe stvari od trenutka traženja popravka ili zamjene do njihova izvršenja.
Napiši im dopis s kratkim opisom situacije i traži da ti daju drugi uređaj jer je očito da ovaj ne mogu popraviti. Pokušaj to sastaviti na pristojen, "pomirujuć" način. Daj im priliku da isprave grešku i daj im do znanja, na fin način, da si spremna obavjestiti inspektorat, zaštititi svoja prava itd.
Hvala na savjetima. Imam dokumentaciju o servisima na kojima je bio. Trenutno čekam odgovor od T-mobile po pitanju tog mobitela, pisala sam prigovor (imam kopiju) pa ćemo vidjeti što i kako. Kad mi oni odgovore, javim se. Hvala još jednom! :)