to ti je zadnja
Printable View
to ti je zadnja
To je najnovija verzija. Samo stavi S_Europe FS.
Pa nisi li rekla da zelis nas jezik? :hm:
Ubacis u telefon, naravno. MAIN vec imas dobar, trebas samo pripadajuci FS, a onaj koji ima ovdasnje jezike je S_E_Europe. Naravno moras staviti i pripadajuci custpack.
Za upute kako potrazi po temama u modding dijelu, ima vec vise tutoriala.
Ovo je ionako opcenita tema o K800, a ne za moddanje...
Hvala.Rekla sam da zelim nas jezik ali se nebih nesto bas ja baktala s njim.Ipak hvala vam mnogo!
EDIT:
Danas sam konvertirala neke spotove na mp4 i prebacila ih na tel ali nece da ih otvori?Zna li iko zasto?Da li tel ne podrzava mp4
Ovisi kako si ih konvertirala. Telefon ne podrzava bas sve moguce MP4 formate (MP4, kao i AVI, moze koristiti razne codece).
Vec je bila rasprava o softveru i metodama za konvertiranje videa tako da radi na mobitelu, potrazi malo. Ovo je tema specificna za K800...
Ja opet sa pitanjima.Kada slikam nocu blic je narandzast(jel to stvar kod svih tako),i da li postoji mogucnost da se navece blic iskljuci jer meni se pali ta narandzasta bljeskalica sama
To je svjetlo za autofokus.
Ono služi samo da mobitel "vidi" gdje treba fokusirati, ono ne svijetli u trenutku kada slikaš.
Možeš je isključiti ako staviš fokusiranje na beskonačno (imaš još automatski i makro, ako se ne varam).
A kako na njemu da nastimam da sve sto se slika ili dobija preko blututa se sacuva na memorijsku karticu jer mi nakon dvije slike kaze da nema vise memorije
U kameri: Settings > Save to > Memory Stick
Mozda da malo pogledas upute od telefona? :hm:
ravilov,nisam dobila upute od telefona,i zaista sam mislila da se ovdje moze pitati ono sto te zanima.Sorry
EDIT:
Sorry ako ima neko fin da mi odgovori.Naime kada prikopcam k800 sa racunarom i kada hocu da izadjem nemogu ga ugasiti na racunaru prije nego iscupam kabal,pa kada izvadim usb ugasi se tel i upali sam?
Onda se ispricavam. Stvar je samo da je to bilo jako trivijalno pitanje...
Kako mislis "kad hoces izaci"? Iz cega?
Ako mob stavis u File transfer mode, onda se izlazi tako da i na telefon i na mem.karticu (ako je imas) u My Computer kliknes desnim, i onda Eject, te nakon toga klik dolje desno na ikonicu Safely remove hardware, i opet oba uredjaja. Tako je jedino sigurno da i telefon i komp znaju da su disconnectani.
Ravilov,na svakom tel sdam izlazila tako sto sam u tool baru na ikonicu safely remove nasla mob i close.Sad ako tako uradim ostane mi konektovano
Ma, i meni se događala ista stvar (i par ljudi koji imaju K800).
Kada stisnem "Safely remove"- ništa se ne dogodi.
A, kada ga ištekam "na silu", oko sekundu se prikazuje da je ugašen program i da ga mogu slobodno ištekati ;D
Tako da mislim da se ne treba brinuti oko toga. :)
U principu, nakon Safely remove ne treba vise brinuti sto na mobitelu pise da se ne smije odspajati. No ako vas to ipak smeta, prije safely remove napravite Eject, i to je to.
Opet ja:respect:
Ko ce mi reci sta mi se pojavljuje danas cijeli dan pored onoga gdje se pokazuije mreza,neka ikonica.Izgleda kao da je neko istisnuo bijelu temperu?Sta to znaci i kako da to iskljucim?
To je ikona za 3G pretpostavljam. Iskljucis tako da odes u Izbornik>Podesenja>Povezivanje>Mobilne mreze>GSM/3G mreze i tamo izaberes Samo GSM.
Meni to zvuci kao 3G indikator.
Ako ga hoces iskljuciti: MENU > Settings > Connectivity > Mobile networks > GSM/3G networks > GSM only
BTW slobodno pitas ovdje sto god te muci (tu smo da pomognemo), ali bilo bi ipak lijepo da prvo potrazis... O ovome se naime vec pricalo, i to vise puta (ako se stvarno radi o 3G indikatoru). Tako da potrazi malo za vise detalja o tome.
Hvala to je bilo to.Iskljucila sam.Ma nasla bih da sam znala sta je u pitanju.Zaista ali zaista sam losa sto se tice te mobilne tehnologije a upustvo nemam,zato i pitam.Nadam se da se ne ljutite
Nije da se ljutimo ali ovaj link ti možda pomogne u nekim drugim nedumicama
Priručnik za SonyEricsson K800i
PS
I nemoj više "nemam uputstva". :wave:
Hvala ti Denise :)Ali imam jos jedno pitanje(znam da sam dosadna)koje u uputstvima nema-koliko vam traje baterija?Meni jedva 2 dana a ne cackam ga puno i uopste ne pustam muziku na njega.To me je pravo razocaralo.
Meni na K810 je toliko otprilike trajalo kad sam ga malo previse moddao, to mi je zderalo bateriju.
Sad kad sam obrisao neke moddane dijelove bareija mi traje bar 4 dana, nekad i 5.
Mogu li ja ikako da to uradim da mi duze traje jer stvarno punim svaki drugi dan i to me smara.Jos ga ne koristim mnogo,ne slusam muziku a tek da slusam mogu misliti kako bi bilo
Meni ti traje baterija četiri dana s solidnom uporabom na k800! Jesi uzela novi ili je korišten? Baterija ispočetka dok mi nova s mjesec dana punjenja poprimi kapacitet na više s obaveznim pražnjenjem povremeno do kraja pa full puniti ali nikada ga po cijelu noć ne držim na punjaču! u 7 god. nikad frke sa SE baterijama...
Uzela sam nov telčefon,bio je ugasen jer je baterija bila sprazna.Punila sam oko 3 sata prvi put a tako i poslije.Jako slago ga koristim ali je baterija gotova za jedva 2 dana.Jos uz to nemam ni puno razgovora.....:(