Copy/paste u telefon ili na karticu, pa otvori .cab i krenuće instalacija.
Printable View
Copy/paste u telefon ili na karticu, pa otvori .cab i krenuće instalacija.
da, samo sto je problem sto nemam .cab file :D
znaci.... preuzmem neki program (konkretno g profile), odzipam, i unutra ima hrpa fileova, sve to prebacim u folder na mobu, i nema nijedan .cab, tj
ikonica koja mi izgleda kao za setup je .xml
...A zasto uopce odzippas?
Moguce da ti to uopce nije ZIP nego CAB, provjeri si ekstenziju.
:resolved:
hvala puno :)
edit: sto se tice kamere, jel se moze ikako podesit kad slikam da nebude onaj "klik"?
u postavkama mi nudi samo da mogu birat izmedu 4 zvuka, jedino se ne cuje kad je mob na besumnom,
ali ja bih da se ne cuje ni kad imam ukljucene tonove :)
pozz, napravio bih backup imenika iz X1, no nemogu naći file (mislim da i nepostoji) pa sam pokušao sinkronizirati sa WM deviceom center i MS outlookom, no opet ne mogu nigdje naći taj file, htio bih malo srediti imenik ali mi je lakše to obaviti preko laptopa nego na samoj xperiji.
Piše da je sve sinkronizirano al mene je strah raditi hard reset, kad neznam gdje mi je imenik, da ne bi sve kontakte izgubio.
Ako netko zna gdje je taj file od outlooka sa kontaktima, pomagajte :D
hvala
Pa ako si radio sync sa Outlookom, onda je sve u Outlooku.
A Outlook da sve sprema u jedan citljivi file? Pft, pa to je Outlook, zar stvarno mislis da je tako jednostavno? :belj:
Iskreno, ne bih znao, jedini Outlook s kojim ja moram imati posla je povezan na Exchange i sve zivo, pa tako i kontakte, drzi tamo. No vjerujem da i standalone Outlook to drzi u nekom cudnom PST ili slicnom fajlu necitljivog sadrzaja, koji je opet zakopan negdje duboko duboko u nekom folderu unutar korisnickog profila...
nisam našao "taj" file, no nema veze, riješit ću bez njega, thx anyway
i još jedno pitanje, možda je OT ali ne znam gdje bih ga svrstao, dakle:
na istom X1i nemogu se spojiti na gprs (kao što nemogu ni mms slati), postavke sam pokušavao sam unositi i ručno i automatski, nosio ga u tele2 centar (ženska izgleda da nije držala bolji mob od N 3310), prelistao sam dosta tema po forumima, i nisam ništa uspio. Dali je neko imao sličan problem, i kako ga riješiti?
Imao sam slicnih problema sa svojim Android telefonom, rijeseno je tako sto sam nazvao SZK i tamo su me vodili korak po korak.
Nakon što se mobitel vratio sa servisa (popravak tipkovnice) zaključili su da ga nije moguće popraviti, odnosno da se ne isplati popravljat jerbo matična ne paše sa nekim standardima (prva serija) pa treba i nova matična i onda nova tipkovnica i onda je to preskupo....
Blago tebi! Moja još radi bez iakvih problema.
moze mala pomoc,frendu radi dispay na x1 a kad otvori tipkovnicu nista,samo ekran svijetli,,,u cemu bi mogao biti problem,je otisao ekran..?
kak si zakljucio da je mozda otiso ekran, ak radi dok je mob sklopljen :S
Mozda flat kabel od ekrana... :dunno:
Flat kabel je jednim krajem permanentno pricvrscen za ekran, dakle ako je otisao kabel, mora se mijenjati cijeli ekran, sto ocigledno nije jeftino.
Ja sam vise mislio ako je tipa klimav kontakt, pa da se samo konektor malo utisne, izvadi i vrati, ili tako nesto.
Nemam pojma koliko je lako popravljivo, nisam nikad rastavljao X1.
ne mislim na sebe nego ove moby servise male po gradu..raspitat cu se vise pa javim,da vidim dal mi se isplati kupiti takvu xperiu..
E isti slucaj je bil i na mom telefonu.
Inace normalno radi sve, al nek trzneš ili otvoris tipkovnicu samo pozadinsko svjetlo radi...i onda ga moras iskljuciti na stand by i opet ukljuciti.
Sad je vec neko vrijeme na servisu, kao ceka se flat kabel. Veli da ga nema nigdje u Hrvatskoj...nemam pojma... :cry:
Ja sam rastavljo X1 i moguće je da su se odspojili konektori, mada je i to vrlo teško izvedivo jerbo su zaljepljeni prilično dobro nekom folijom ala izolir traka. Ukoliko je samo to, potrebno bi bilo samo rastavit mobilni kod nekog mobi majsotra i kad bi ga složio nazad sve 5. Konektor je inače dosta komplicirano spojiti nazad potpuno točno jer se mobitel mora držati na pola (niti otvoren niti zatvoren), pa lako pobjegne lijevo ili desno. Ukoliko nisi vješt sa prstima ne preporučujem. Ja sam dosta vješt pa sam samo to spajao 15 minuta...
a rastavio sam telefon, i ja sam prvo mislio da je možda samo to. al kad je tak rastavljeni i onaj kratki dio koji ide prema ekrenu se i malo trzne odma se ekran gubi, onda je vjerojatno problem u flat kabelu. a budemo vidjeli, valjda bude već gotov...ja se nadam.
EDIT:
evo gotovo je, bas sam ju sad podigel :P
flat kabel je bil jako strgani. sad je sve ok...a prije mi ni zvucnik ovaj nije radil ili je prekidal, kad te neko zove.
250 kn je flat kabel :)
Zna li netko, dali postoji kakva folija koja se lijepi na ekran i tako ublazuje odsjaj sunca, jer ja na x1 nemoguce bilo sta raditi pri danjem svijetlu. nista se ne vidi, doista je iritantno. pa zanima me kako se vlasnici x1 bore sa tom katastrofom od ekrana?
najgore mi je kada sa nekim telefoniram pa ne vidim koliko dugo pricam, o poukama ili tko me zove da i govorim. nista se ne vidi kada je i najmanje sunce.
Imam veliki problem na svojoj Xperiji. Nece da mi radi Touchscreen! Ovako kupio sam mobitel na Njuskalu. Sve je radilo jedno 2 dana. Onda sam instalirao sebi Touchflo3D Manilla. I od tad krecu problemi. Mobitel radi, preko tipki se sve na mobitelu moze raditi, ali touch nece da radi. Jednostavno je zamrznut. Medjutim upalim mobitel touch ipak radi jedno 5 minuta i nakon toga samo stane i nece vise da radi.
Dali itko ima ideju u cemu bi mogao biti problem, dali je to softwareska greska ili je nesto drugo? Cak sam radio i vracanje tvornnickih postavki i tada je touch radio jedno sat vremena i poslije sve opet po starom. 5 minuta i to je to.
Molim pomoc.
ja sam na svojoj bila instalirala taj touchflo3d, i ekran mi je bio nakon instalacije bijeli, i nista nije radilo..
nekako sam uspjela pokrenut deinstalaciju, i od tad sve super radi :)
Evo danas mi mobitel izgleda radi. Promijenio sam SIM karticu. Dali je moguce da je SIM kartica bila uzok problema?
zanima me jel postoji mogucnost da se mob ne otkljuca kad npr dode sms poruka?
Dakle imam kućni wireless internet di moram sve postavke sam unosit(internet protokol TCP/IP)..znači nije od nikakvog operatera t-com,optima i sl. i nemože radit ako je na kompu namješteno da automatski ip radi.Plus moram napravit neko "internet povezivanje" sa korisničkim imenom(user name) i lozinkom(pasword) di isto mora bit naziv glavnog računala ili ip adresa odredišta.....e sad pitanje je kako da do podesim na xperiji x1 ???...znači di šta treba ić jer nije baš sve isto na win mobile i na windowsima na računalu!!!
@ Phoenix1409
Instaliraj XperiaTweak ili BsB tweak i tamo u postavkama imaš mogućnost da se mob ne uključuje kada dođe poruka.
imam taj xperia tweak, i to je ukljuceno, ali mi se i dalje svaki put kad dode poruka otkljuca :/
Uh, da. Mislim da je X1 odličan mobitel, ali potpuno smrdan zbog WMa. Želio bi ga napraviti korisnim. Zato bih htio staviti Android. Ali, kako? Našao sam mnoge tutorijale i svašta na XDA, negdje neradi GPS, negdje kamera, negdje ovo, negdje ono.
So, htio bi FULLY WORKING Android(Bio ROM, bio dodatak za WM, bio neznam ja šta) za XPERIU x1. Niš posebno komplicirano molim!
A ja bi htio milijun novaca. Otkud ti ideja da je to uopce moguce?
To je ipak mobitel, nije standardno racunalo pa da na njega instaliravas sto god se sjetis.
Imas na xda developers posebni odjeljak gdje su se posvetili Androidu na X1, sve što igdje postoji, postoji tamo jer oni to jedini i rade ;). Svakim danom neke nove zakrpe, sve bolje i bolje ;)
Imam Pocket Player 4.1 i nakon slusanja glazbe (koristim BT slusalice), kad izadjem iz aplikacije, mobitel postane uzasno spor...recimo pisanje poruka ja otipkam rijec, a on ispisuje slovo po slovo...
Jedino reset pomaze. Task manager pod running program list ne pokazuje nista da ima pokrenuto. Hmmm, da nije neki od procesa vezan uz player ostao "visiti" pa opterecuje CPU?
http://www.limundo.com/slika-1664071v900h675.jpg trazim masku za xperiu x1 (kao na slici)... znaci komplet masku ne one silikonske zastite i sl... dali zna neko di se ona moze nac i kupit.. HVALA ps nemora bit crna moze i bijela odnosno siva...
@toni59: ovdje imas kuciste, mislim da su svi djelovi: http://cnn.cn/shop/sonyericsson-xperia-c-28_638.html
imam xperiu x1, ne radi flat kabel. na servisu su mi rekli da to kosta 500kn. ostavio sam ga i stoji tamo vec 2 tjedna sigurno. kaze da nemoze nabavit djelove. da li ima neko sa foruma to ili zna nekoga ko to moze popraviti u splitu ili negdje blizu?
meni je isto vrisnuo flat kabel i slicna prica ko tvoja, samo meni mobitel stoji rastavljen vec mjesec dana. znas li mozda ide li taj dio pod garanciju bez originalnog roma? a kako i da promijenim rom kad ne mogu upalit mobitel?
Imam jedno pitanjce vezano uz X1 a to je da li se na njega može instalirati neka aplikacija koja objedinjuje gtalk i skyp-e .Malo sam guglao i predlažu neke aplikacije koje objedunjuju više tih IM-a pa ak mi neko može predložiti kakvu pouzadanu i free aplikaciju. Unaprijed se zahvaljujem
Da li netko tna zašto Opera na X1 neče otvoriti www.zet.hr a IE hoče???
To je pitanje samo do internet pretrazivaca... i na racunalu takodjer ima neki sajt koji opera ne otvara, a IE ili firefox svejedno, otvori.
Sigurno nije do mobitela.
Bok
Fala na odgovoru. I ja sam došao do tog zaključka ali sam mislio da instalacijom nekog path-a može napraviti da i opera otvara site koji imaju pdf format
ovako, treba mi hitno odgovor, imam vremena do danas do nekih 17,18h, trebala bi kupiti novi mobitel (sony ericsson xperia x1) sve je super, nema ogrebotina, ništa ništa, osim tipkovnice, par slova ne radi, e pa sada me zanima, jel se ta tipkovnica može popravit, i ako netko zna koliko bi to otprilike izašlo..
Tipkovnica je relativno cest kvar na ovom mobu. Ili neke tipke ne rade, ili rade "predobro" (stisnes jednom, okine vise puta).
Nazalost ne znam koliko dodje popravak, ali kao sto rekoh to je cesci kvar (pogotovo na onima starijima od godinu dana), pa ne bi smjelo biti problema.
Imam vec duze vrijeme X1 i na njemu imam instaliran panel skype-a i sada kad sam nabavio još jednu X1 htio sam i na nju instalirati panel od skype-a uvidio da se više nemože skinuti(oficijelno Skype više nema podršku za Windows mobile )pa ak netko ima CAB instalacijski za Skype panel ili može kakav link gdje bi se mogao skinuti. Unaprijed se zahvaljujem :-)
Mislim da je ovo to što tražiš...
http://rapidshare.com/files/44926295...bileXperia.CAB
Pozdrav kao prvo svima! Imam par pitanja na koja molim da odgovore samo oni koji su imali xperiju x1 ili ju upravo imaju. Jeste li zadovoljni sa mobitelom? Ima li to čudo HR meni? Vidim po raznim stranicama da mnogi ljudi imaju problema sa tipkovnicom, sa spajanjem na računalo itd. Pa molim sve one koji znaju nešto o tome da mi odgovore. I da namjeravam kupiti taj mobitel makar je več malo stariji ali može se nači več po 900kn rabljeni naravno. Mislite li da mobitel vrijedi 900kn? HVALA!
Ja sam ga koristio, a sada mi je u ladici. Prirastao mi je srcu pa ga ne prodajem :)
Ja sam bio zadovoljan. Super zadovoljan! Ni jednom nije bio u servisu i nemam problema sa flat kabelom, tipkovnicom, spajanjem ... Naravno, potrebno je par programčića, tweakova, fixova i onda radi vrlo dobro, ali ipak je to WM. Ako si se već sretao sa WM mobitelima mislim da nećeš biti razočaran.
ODG. sonyO
Imao sam prilike koristit ovaj mobitel i mogu ti rec da je mobitel kvalitetnih karakteristika, kamerice i da se njegov dizajn meni jako svideo.
Baterija takodjer solidno traje. Ne bi trebalo da te muci podatak da puno ljudi koji ovdje pisu imaju problem, jer veliki postotak ljudi zato je na forumu da bi rijesio neki problem, a oni kojima mobitel perfektno funkcionira nece toliko pisat, maximum da ga pohvale.
Bok
@Riddick koliko si ga koristio?
@SE_HELP hvala!
Oko 1.5 g.
pozdrav,nadam se da nisam u krivom podforumu
danas sam x1 vratio na tvornicke postavke i sad mi ne radi wireless,nasao sam svoj modem i sve ok,ali kad idem na internet,pise cannot connect with current connection settings,to change your connection settings,tap settings,onda idem na settings ali neznam sta moram tamo napraviti
molim pomoc,hvala
Imam problem sa Xperiom X1, danas se ugasila i nece se vise upaliti power dugme non stop svijetli i blinka...
Zna li netko kako rijesiti ovaj problem?
Nakon nekog vremena ponovno sam pokrenuo X1 i htio sam napravati update softvera u setting Windows update ali mi ne uspjeva i stalno mi javlja "Connection to update server was not availeble. Chek jour data connection setting an ensure the device date and time are corect" Mobitel mi je spojen preko WI-FI-a na modem. Ujedno još jedno pitanje koji najnoviji legalni software ide preko ovakvog nacina update-a. Trenutno u njemu nema nikakve kartice od bilo kojeg operatera kad sam ga pokušao update a isto mi radi kad je kartica od bilo kojeg operatera unutra i mob otključan na sve kartice. Probao ja sa SE update ali tamo ga uopče nema na popisu , a sa SE PC Suite uopče ga ne vidi. Jedina je komunikacija na kojoj vidi taj mob je na OS XP preko Active Sync ili pak ako u opcijama izaberem da ga vidi samo kao USB storrage