-
Patching Siemensa CX65
eh ljudi moji...znate vi kaj ja hocu??...:P
hocu maknuti onaj klik kod kamere,htjela bih promijeniti ono kad mi salje poruku da mi nije ko kod t-coma vec nesto drugo,promijeniti jezike...i kaj jos mogu napraviti da mi se moby razlikuje od drugih???
i kako to izvesti!??
pusek
-
eh da...i fullflash??? :retard: kaj je to?kako to izvesti???
jel se i to moze patchingom ili je to neka sasvim druga prica???
-
fullflash je kombinacija eeprom i flash memorije. Jos se to naziva i FUBU (da te ne bi bunilo) i uvijek moras napraviti backup istog prije prvog patchinga. Zasto? Pa ako nesto pođe po krivu, jednostavno vratis stari FUBU i to cesto rijesi stvar...
Backup napravis sa V_Klay-om tako sto kliknes na Flasher tab i onda Read memory. Kad bude gotovo, spremis tu datoteku kao nesto.bin ili nesto.fls - preporucam spremiti kao .bin
Inace, V_Klay je i program za patching, pa u biti imas sve u jednom programu - http://www.siemensfreaks.com/prog/v_klay.zip
E sad, za pojedine patcheve pogledaj sama u odgovarajucoj temi. Ako nađes ono sto ti treba, postaj ga ovdje pa cemo ti reci kako i sto s njim.
Jos je jedno bitno. Patchevi su pisani za pojedine verzije FW-a (provjeri koja ti je sa *#06#). NEMOJ ubacivati patch od neke druge verzije na razlicitu verziju fw-a za koju je pisan, jer se sa adrese rezlikuju i stvoriti ces si probleme. Koji ti je patch za koju verziju pise na pocetku svakog patcha...
Sto se tice klika kamere,za to ti u biti i ne treba patching - http://www.siemensfreaks.com/php/kodovi.php#kamera (na dnu).
A sto se tice izmjena pojedinih slika u mobitelu, to ti je super jednostavno izmjeniti sa SPC-om.
copy/paste sa siemensfreaks.com
1. Treba ti Siemens Picture Changer - http://www.siemensfreaks.com/prog/SPC3.zip
2. Učitajte .bin (FUBU backup) file u koji želite unijeti promijene
3. Pozicionirajte se na sliku koju želite izmijeniti
4. Desni klik mišem i odaberite Load pic from file
5. Nakon svih željenih izmjena, spremite izmjenjen file
6. Spremljeni file učitajte sa V_Klay-om i odaberite Apply Patch
Uživajte!!
-
znaci ta slika moze biti bilo koja???ne mora biti neka posebna?mislim,moze biti .jpg ili .gif???
-
Remove provider name in ScreenSaver ...e vidis vidis...to bi ja...ali za sad sam nasla samo za v25...ako se ne varam...idem jos potrazit...ali sam tu postala da ne zaboravim...
-
Disable message saved to my pictures when you take a photo,No Start Sound In Video Rec...
-
;***Disable Aircraft Check***
;(c)Bennie
;CX65v43 (p)KiRiK
163C267: D1 E0
(kaj je to???)
-
;CX65v43 - MainScreen Positioning
;(c) SiNgle
;(r) arsh0r, KiRiK
;(i) BuG
;Charge Indicator (Switched-Off Mode)
163AF5A: 63 33 ; X
163AF58: 02 50 ; Y
163AF48: 63 33 ;background start X
163AF4A: 80 50 ;background end X
163AF46: 02 50 ;background Y
163AF4E: 00F008FB 00280028 ;no background
;Net
163B010: 03 01 ; X
163B00E: 02 01 ; Y
163B000: 03 01 ;background start X
163AFFE: 21 1F ;background end X
163AFFC: 02 01 ;background Y
;163B004: 00F0ADFA 00280028 ;no background
;Iconbar
163B2CE: 21 35 ; X
163B2E8: 02 01 ; Y
163B29A: 23 37 ;background start X
163B29C: 61 75 ;background end X
163B298: 02 01 ;background Y
;163B2A2: 00F05EF9 00280028 ;no background
;Battery
163B39A: 63 01 ; X
163B398: 02 0D ; Y
163B38A: 63 01 ;background start X
163B388: 80 1E ;background end X
163B386: 02 0D ;background Y
;163B38E: 00F0E8F8 00280028 ;no background
;Provider name
165B39C: 08 12 ; Y
;Sub provider name
165B3AC: 1A 24 ; Y
;Time&Date
16421A8: A1 A0 ; Y
(kaj je to?)
-
e to je sve kaj sam nasla...imam cx65,sw43...ali tamo je uglavnom sve za s65...
ovo kaj nije patch to bih htjela ali nsiam nasla...
pusek
-
Idemo redom, prvo onakvi općeniti naslovi su kažnjivi, a za prvi puta ćemo ti oprostiti.
Prvi patch ti služi da ako ne koristiš PIN makneš onu dosadnu poruku u stilu "da li stvarno želite uključiti svoj mobitel? " Kužiš kaj mislim :) . To je patch kojeg ja obavezno stavljam.
Drugi patch koliko vidim služi za promjenu položaja pojedinih simbola i ikona na ekranu. Vrlo je vjerojatno da mora postojati neki patch koji za svoj rad zahtjeva pomicanje pojedinih stavki na ekranu. Osim vizualnog efekta nema druge koristi od patcha koji si stavila. Osobno to ne bih stavljao.
-
ali ja cak ni nemam to pitanje "zelim li dosita upaliti mobitel"...hm...
a jel ima di za pronac jos kojih patchinga?jer na onom su samo par za verzija 43...to kaj sam pejstala je ja mislim jedino...pa ono...
-
pa pokusaj potraziti na netu, ali kako je 43 relativno nova, tesko da ces anci u ovom trenutku nesto vise patcheva. Sve nove koja pronađem staviti cu ovdje na forum.
Mislim da slike moraju biti u bmp formatu, ali njih lako konvertiras... I naravno da moraju biti iste velicine kao original...
-
aha...ok...:P
a steta...onda za sad nis...bas onoga sto ja zelim nema...:(
jedino..povecati memoriju...jel se to moze?
-
-
-
onda malo pricekaj dok netko ne napise patch za tvoju verziju...
-
je li ima patch za c65 za povecanje memorije
-
-
ja danas napokon sve složio a nisam našao onaj zvuk za kameru ne za fotič nego za kameru
-
hej...nasla sam si sliku kojom bih htjela zamjeniti onu kad saljem poruku...onu t comovu...(ona je u .gif formatu...)
i sad...skinula sam SPC3 i V-Klay...medutim...pojma nemam kaj da radim s tim programima...otvorim i jedan i drugi...no spc mi ne ocita nikakvu sliku...:(
kaj da radim?
mob je spojen preko kabela (usb,dca-540)...
i jos jedno pitanjce,jel mora biti baterija full napunjena???
-
ni tu ne trebaš pečati. Animacija za slati poruke je u folderu
config/default/SendAnimation.gif
znači isti način ko za klik na kameri
-
vertigo...daj pliz na hrvatskom...nemam ovaj nick bezveze...
-
dakle, samo zamijenis tu sličicu u tom direktoriju na mobitelu.
Inace SPC se koristi na sljedeci nacin. Prvo sa V_Klay-em ili nekim drugim programom iscitas fullflash sa mobitela, pa ga onda ucitas sa SPC-om. Onda mijenjas sto zelis i kad si gotova klkines Make patch (ili nesto sl). Kad se napravi patch, njega ucitas sa V_Klay-om i ubacis ga direktno u mobitel...
-
ajd bum probala...al ak kaj krivo napravim...vi ste krivi!!hehehe
-
e...a kak znam koje mi je velicine ta slikica????