-
LAN - nesto ne stima
1. instaliram counter-strike na 2 racunala
2. povezem ih mreznim kablom
3. na jednom kreiram igru, i kad se pokusan joinat na ru igru, uvijek mi kaze da se nije moguce spojit na server.
Dakle pitanje je: Kako da umrezim 2 racunala tako da mogu igrat cs na njima??
-
Samo od konfiguracije imate u tcp/ip da stavite ovako!
Comp 1 - 192.168.0.1
Comp 2 - 192.168.0.2
Dok se svi spojite onda moras svakom komp. dodati ip adresu. To odes u Control panel i Network Connections -> desni klik na mreznu i Propertis -> kliknes na TCP/IP i Propertis -> odaberes Use the fallowing ip adress i u IP adress napises ip adresu kompa koju oces npr. 192.168.0.1 i svakom drugom povecas zadnju brojku za 1 (192.168.0.2,...). -> i samo jedamput kliknes na Subnet mask (255.255.255.0) i OK do kraja.
Jos moras svakom kompu postaviti istu workgrupu. To ides desni klik na My Computer pa Propertis -> kartica Cumputer Name i u Comp. description napisi nick ili nekaj -> pa Change... i napises nesto u Comp. name i stavis workgrupu npr. LAN. tak mora biti postavljena workgrupa na svakom kompu koji je umrezen. Nakon svega toga resetiras i sve radi.
-
Samo malo, to je direktno UTP kabelom povezano? To neće ići!
Ili moraš imati swithc (ili hub) negdje između ili moraš cross-over kabel imati (ili složiti).
Dakle, ili ovak:
PC ------- hub/switch -------- PC
ili
PC ----xover----- PC
Imaš ovdje shemu http://gccprinters.com/support/doc/crossover.html ako hoćeš sam to prekrimpat...
-
treba imat i kljesta. a i switch je skup. tak da ti je najbolja solucija da kupis crossover kabel u inf ducanu. mislim da ti je oko 25kn
-
Možda već ima crossover kabl. Probaj podesiti ip adrese kako ti je hrco napisao i onda probaj pingati komp da vidiš jel se kompovi uopće "vide"..
npr "ping 192.168.0.1" pa ako ti paketi prođu znači da su kompovi dobro spojeni
-
nisam siguran koji kabel imam. Pokusat cu nabavit crossover kabal u chipoteci. btw. imam switch i router