-
Pitanje o auto-gumama
Kupujem. I ovo mi je najpovoljnija ponuda zasad, ispalo bi me 722kn po komadu (dakle ukupno 2888kn) , i to mi daju na 4 rate (ergo oko 100€ mjesečno).
Da li netko ima iskustva, da li netko zna za bolju ponudu, i to tako?
Thanx!
slika
Veličina je 30x9,5x15.
http://bluedevil.info-mob.com/temp/sl840.jpg
-
znam valjda sve o gumama za osobna vozila, ali za terenska... ccc.. :(
Cijena se čini OK za takvu gumu, samo ne znam kakvih je karakteristika guma...
-
Ono najbitnije meni je da je:
1. speed-proved do 160kmh (ja nikad preko 150 nisam vozio s Jeepom)
2. thread je od 1 - 1.2 cm (neće se izlizat ni za 100 godina)
3. guma ima M+S oznaku, što će reći all-year guma
4. ima vrlo dobro samočišćene (prazni ripne sama od sebe od snijega i blata)
5. nije čista off-road, nego 50%-50%
Ali ono kaj ne znam je koliko ej firma pouzdaana. NEki vele da je OK, da nisu imali problema, drugi vele da treba bježat od tih "nepoznatih" guma (Sumitomo). A ja ne znam kaj da radim. Jer, recimo, Yokohama iste dimenzije košta 1586kn po komadu. Duplo (i malo preko) više od ovih.
-
e sad velim ti za te gume ne znam, ali kod 'osobnih' ti M+S znači puna ZIMSKA guma (mud+snow, a ima i na njemačkom verzija koja u prevodu znači snjeg i bljuzgavica)... recimo na mojim zimskima isto piše m+s uz jasnu pahulju snjega i preko 2000 3D lamela (good year ultra grip 6), a sad moguće da je u svijetu terenaca 'M+S' cijelogodišnja guma....
ja ti preporučam da malo potražiš po netu usporedne testove guma za terence, ako ih ima (uostalom čega nema na netu). Za obične gume ima toga na bacanje, valjda će se i za terence naći nešto...
-
Terenske su malo drugačije, M+S su i cjelogodišnje (radi onog MUD dijela) a i zimske (ripne i to tako).
Uglavnom, Sumitomo radi gumu (kao materijal) za Goodyear, a ista tvornica proizvodi i Sumitomo i Dunlop gume.
TireRack im daje 7.4 od 10 (Sumimoto kao firma, ne ovom modelu) - direktne usporedbe nisam našao.
-
Ipak sam odustao od tih. Nema ih ni u HR, ni u Nizozemskoj, nego ih treba naručit iz Japana i čekat barem 4 mjeseca. Ko da ih kotrljaju do ovdje....
Uzeo sam Fulde, 255/75/15, i sutra ih idem stavit :spin:
-
Jesi li gledao na www.dryden.hr ???
-
Da. Jedino Toyo imaju, ali thread koji sam htio nemaju, isto trebaju naručivat iz Japana, isto vele 4 mjeseca barem. A ne želim čekat toliko.
Sad je gotovo, već sam kapario ove. Dobio sam i popust (žico sam ko cigi neki) i dali mi 15%. Baš su zlatni ;D
Samo 886kn komad me ispada