Nisam siguran jeli bilo rasprave o ovome ( search kaze da nije ) pa me zanima tamo kad pogledam pise " Player 4 ever " is not a member of any public groups zasta te grupe sluze, kako se naprave ?
Printable View
Nisam siguran jeli bilo rasprave o ovome ( search kaze da nije ) pa me zanima tamo kad pogledam pise " Player 4 ever " is not a member of any public groups zasta te grupe sluze, kako se naprave ?
ak je to kao na phpbb to ti admin radi grupe u koje stavlja članove i daje im određene "postavke"...npr da mogu vidjeti hidden forume, ili da npr. stavi 5 članova u grupu pa oni moderiraju par foruma i tak....valjda je to to
Nije to to što misliš kinfa to su ti:ICQ,MSN i sl.
to je upravo što kinfa kaže, moguće je kreirati dodatne grupe, na taj način vam rade avatari i user titlovi - kad zadovoljite uvjete, dodani ste u te 2 grupe... te grupe nisu javne (public membership).
javne grupe su one u koje se korisnik sam može prijaviti, te biti primljen ili odbijen ako su grupe moderirane, odnosno automatski biti primljen ako su grupe slobodne za pristup. to može služiti za interesne grupe (npr. java games developeri), no ja nisam imao potrebu takve grupe kreirati... ako se pojave neke ideje za interesne grupe, može se ta opcija aktivirati. grupe mogu dobiti posebne privilegije na određenim dijelovima foruma, ali i ne moraju, mogu biti čisto interesne grupe da se zna tko se u kojoj grupi nalazi pa da se ljudi lakše međusobno nađu po tom kaj ih interesira...
eto, to je otprilike o public group membershipu, pa sad ako ima kakva kvalitetna ideja za grupe, možemo se dalje o tome razgovarati. nemojte sad počet lupat svašta, ako ima kvalitetnih prijedloga, argumentirajte ih s tim tko bi se u toj grupi nalazio, treba li biti moderirana (taj dio moram proučit tko i kako može moderirat, jel moram ja + super admini, ili se može jednom članu grupe dati da to vodi), ima li potrebe za kakvim dodatnim funkcionalnostima i slično.
prijedlog bez objašnjenja mogu ne smatrati prijedlogom te ga obrisati.
U phpbb-u možeš postaviti moderatora grupe, pa pretpostavljam da možeš i u vbulletinu...
Pa jel moze neka symbian grupa.
Ali mi je tesko nesto reci jel stvarno neznam na kojem to principu radi.
Mislim da je šile upravu trebali bi vi napraviti Nokia grupu, samsung grupu, ...
i koji bi bio smisao tih grupa?
Ma bezveze,bilo bi dobro kad bi bile grupe po broju postova ili po poziciji na forumu(member,mod,supermod,admin...)
@crosatman - baš što kinfa veli - s kojim smislom te grupe?
@zeus - zašto bi posebno grupe bile po broju postova / poziciji kad je to već podjela samo po sebi...? i prema toj podjeli mogu postavljat određene dozvole, zabrane, povlastice i slično pa mi za to ne trebaju posebne grupe...
To bi bio smisao koji mob koristite npr ja Group: SonyEricsson
jer koristim sonyericsson. to bi bio smisao da forum bude zanivljiviji ili
bi bilo dobro da ja u sonyericssonu mogu imat više mogučnosti ili tako nešto.
Ova tema je sticky a nista se ne desava vezano s njom, ako ce samo stojat kao taka onda mislim da i nema razloga da je bude kad se nista ne desava vezano za tematiku.
tema je sticky radi toga što je u njoj objašnjenej group membershipa.... nema veze što ih trenutno nema jer nemamo razloga dijeliti usere na grupe i davati im dodatne mogućnosti za članstva u grupama, tipa 'više mogućnosti u forumu proizvođača telefona kojeg koristim' jer je svima otvoreno da vide sve. ali je zato tema tu da se vidi da to postoji i čemu služi, pa ako bude potrebe da se i koristi. za sad potrebe nema jer je forum svima sve otvoren.
Zasto nema razloga ja sam mod sigurnosti ali sam zagrijan za njoku i symbian kao mali monky skroz. E pa posto nisam mod tog dijela a kad bi bio clan neke symbian grupe i imao neke dodatne opcije koje nudi group membership ( btw: koje bi to opcije bile kad bi bila neka symbian, njoka grupa, tamo gore si napisao "grupe mogu dobiti posebne privilegije na određenim dijelovima foruma" a to su??? ) mozda bi to bilo super.
grupa su recimo moderatori, dakle primjer privilegija moderatora u odnosu na ostale članove ti je primjer privilegija. razlika je što grupa moderatori nije javna grupa, odnosno članovi ne mogu ući u tu grupu zato što to žele. grupe se mogu postaviti kao javne grupe, i to se onda odnosi ako uđeš u takvu kao 'group membership' u kontrolnoj ploči... primjer su recimo grupa uploaderi koji smiju uploadati na forum, a članovi te grupe su moderatori, grupa isto nije javna, ali kad bi bila i kad bi ti svojevoljno mogao ući u nju, tada bi se pokazala kao da si 'member of a public group'. to je cijela mudrost, dakle permissioni za grupe usera (avatari, potpis pod username) i slično su regulirani grupama, jedino što to forum radi automatski kad zadovoljiš uvjete, a ne moraš se sam prijavljivati u njih. zbog toga nema potrebe za javnim grupama, tj. do sad nisam dobio niti jednu ideju zbog čega bi trebalo.. za sada je sve postavljeno da forum automatski dodaje usere u grupu prema kriterijima, odnosno za mod grupu ja ručno prebacujem kad dodajem novog moda u grupu moderatora.
U bem ti saraf koji nebo drzi nemogu pohvatat sad sve!!!
Moracu batalit sve to, znaci nista!!!! Uvijek me pokopas.
Nego mozda bi mi bilo jasnije kad bi se mogao poigrati s tim opcijama. Jel ima jos negdje ona kopija vb na serveru gdje smo negdje prije mogli propavat vb3 prije nego si ga uplodo?