stize ljeto, pisite jel volite roniti, jel volite podvodni rivolov, kakvu opremu imate....
Printable View
stize ljeto, pisite jel volite roniti, jel volite podvodni rivolov, kakvu opremu imate....
volim podvodni krivolov ;)........pasara 4,5m+tomos, peraje polupropusne cressi sub (rondine ara), naravno mares maska, puškica od susjeda ;) mares too, jedna lastikača, druga zrak. Brancini bolje na lastikaču jer su plahi......drugo u mom zaljevu ni nema...hehhe. Arbuni samo na udicu, doggyji na parangal....ajme gušta.
ja sam strastveni ronioc. rekord mi je negdje... pola metra ja mislim. eto tako, da se malo pohvalim ;)
joj ja sad moram nove peraje kupovati a i odijelo mozda. ali bitno je da je puskica servisirana :) OBOZAVAM PODVODNI RIBOLOV
i hobotnice lovim ko mutav :)
ja isto obožavam to i imam pušku, mares cyrano, odlična, ali trebao bi si neko odjelce kupit, jer ovak nakon 45 min u vodi mi je zima... ma trebo bi sve obnovit, nove peraje, masku...
na žalost prodo sam čamac tak da sad nemam di ići (malo dalje)... a nemam ni s kim, jer to ne smiješ raditi sam..
Dajte koja ste vi elita. Nekima je cilj samo naučiti plivati, a vi tu već imate cijelu opremu!He he.
ma koja elita, rekreativci ;D ja uspijem od silnog ljetnog druženja možda dvaput otić ronit il na ribičiju ;)...
ja dok sa ljetovo sa starcima i braticem na hvaru, bratic i ja se nismo skidali iz vode. smrznes se ko pi*ka, pogotovo je bed kada ti je zima, pa skuzis hobotnicu, onda jos ako je u zeznutoj rupi....izvuces je tek za sat vremena i sav si plav od hladnoce
ma za hobicu nabavi dobar ćup sa uskim grlom, nasloni na rupu i čekaj ;)..
Eh... jedino ronjenje je s maskom i perajama, na dah, pa što dublje doći. Ovak, iz gušta. Ili bez ikakve opreme, ali vodoravno, na metar ispod površine. Pa tko dalje.
I to je to, glede ronjenja.
(o prstacima se ne smije pričat, ne? ;))
Prije sam ronila...sad vise volim picigin :thumbup:
sada za ovo ljeto neznam dali da idem na tecaj za licencu do 18m ili da idem roniti negdje ovako sa frendom i braticem
Mares peraje, cressi sub silikonska maska i rukavice. Idem na 20 metara na dah, 4-7 minuta pod vodom. Al za takvo nešto postić treba cijelu godinu trčat po 10 km na dan, a vjerujte mi to nije baš lako. Puška je 1.6 m (zajedno sa strijelom), nemam pojma koja marka.
A koji vam je kapitalni ulov?
Meni hobotnica 4.5 kila, ajme to je bilo strašno, desetak zarona na 15 metara, ali isplatilo se.
I raža od 8 kila.
Još nisam položio za ronjenje s bocama jer mi se neda, a nije baš ni da mi je potrebno, jer ionako nesmijem s puškom i s bocama. Al dozvole za sportski ribolov su stvarno preskupe, 600 kn, pa to nije normalno!
Ja sam jedno lijeto napucavao se malo pod vodom, ali moja pluća ne mogu baš predugo pod vodom izdržati ;D sala nemam pa mi brzo postane hladno, a nemre ni tlak pod vodom izjednačiti tak da sam u totalnoj banani kaj se ronjenja tiče ;D
kako nemozes tlak izjednaciti?!?!?!? i kaj ti fali plucima, to kaj pusis te nemre toliko zjebat
ronioc SSI(open water diver ili kako već) i CMAS s jednom petokrakom...nisam ronio jedno 7 -8 godina!
tu i tam0 me zovu da izronim glupavim talijanima zakučalo sidro(a piješčana vala a oni nađu stijenu..jooooooooj!!! tupsoni!!)
opreme nemam niš..osim jebeenee maske! nemam ni peraje...imam pušaka itd....
ronim na dah...to mi je gušt od malena!
nekoć sma mogao otprilike 15 metara zaronit sad jedva 10....tu negdje!¨
ne vježbam..niti sam prije! imao sam predispozicije a i u genima mi je :) :thumbup:
udebljan ?? jesam....
pijem?? da......to je jebeno ako ideš ujutro ronit onda nikak izjednačit tlak
pušim...?? a ne tiiii siii
plivam???? neee možda 20 metri....ali kad imam masku na faci onda se znam po pola dana zadržat....smrznem se ko piiii.....a itd...
nejveći ulov mi je bila murina ;D mrzim tu ribu!!! vidio sam joj samo glavu iz stijene je virila...i ja konto to neka mala murina...jeeeboo te kad sam ja nju spucu....nemoš izvuč!! glupava riba nije htjela crknut udaro sam ej u barci i po glavi...izglčedala je ovako- :retard: a bila je dugačka negdje oko da ne lažem sad..metar i neš sitno!
i tako....
večinom ovdje se love..hm.....ma sve što pliva stari moj! 8) a ak je mlo onda dam mačkonji!
eto....
nekoć sam bio sportaš,živio zdravim životom.....ali kad sam vidio kakvi su šupci po klubovima!(samo lova lova lova!)odustao sam!
i bacio se na motore 8)
Ne znam zakaj, ali jednostavno nemrem dugo pod vodom, dok se krećem (ronim) trošim jako puno kisika. A zakaj tlak nemrem izjednačiti ne znam, ali ne mogu, pokušavao sam već milijun puta..
A coma, izznenadio bi se koliko te pušenje (plus još GODINE pušačkog staža) mogu sj*bat. Ja nisam vjerovao, dok nisam prestao pušit i dok nisam vidio koliko više mogu ostat pod vodom, a bez dodatnog treninga. Samo zbog cigarete.
A s tlakom nikad nisam imao frke, stisneš nos i udri puhat. I nikad ni pol frke...
od cigara,alkohola,hladnog pića,prehlade,mamurluka....dišni putevi su ti iziritirani....zadebljani....ma joj! kak da ja to sad objasnim..pričo mi je jedan čovjek o tom a ja sad ne znam to tak stručno objasnit= Citat =:
Izvorno postao gog
trošiš jako puno kisika??? a ti si onda podmornica dizelaš starog kova! ;D ;D lol! šalim se!
jedina mogucnost je da se neznas kretati pod vodom, pa trosis puno vise energije nego sto je potrebno= Citat =:
Izvorno postao gog
ja to gledam po svom starom koji pusi vec 30g i roni ko riba, moze bez zraka pet puta vise od mene a ja imam oko 6l pluca= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Ronjenje je ništa drugo nego stanje uma i trenutne kondicije!
Jednom sam zaglavio u potvodnom tjesnacu nedaleko površine (oko 2.5m)i uhvatila me panika ali imao sam više sreće nego pameti. Sada dva puta promislim gdje ronim.
Opreme ništa a ribe nelovim za razonodu i iživljavanje.
Ja vise volim pecanje...to mi je bas gust! :)
da, treba biti smiren i ne dopustiti ti da te panika uhvati...uglavnom vrijedi pravilo ''ako te uhvati panika gotov si''
= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
kud prije, malo si ga uranio...?...