Jedno me zanima,kako otvoriti news grupu? Neznam to raditi zato što nisam nikad prije :)
HVALA!!!
Printable View
Jedno me zanima,kako otvoriti news grupu? Neznam to raditi zato što nisam nikad prije :)
HVALA!!!
A kakvu bi grupu otvorio?
Ma onu što je cyberphere dao za laku noć hrvatska
imaš grupu hr.news.groups gdje imaš svako toliko (1 do 2 puta mjesečno) automatski generiran mail sa pravilima oko otvaranja grupe točno kak se to radi. mislim da negdje i na stranicama ISP-a postoji pravilnik news grupa (na carnetovim stranicama ziher treba bit).
ukratko je procedura da zatražiš raspravu o tome je li ta grupa potrebna i ima li interesa za nju, pa nakon nekog vremena (2 tjedna mislim) otvaraš i prijedlog za otvaranje grupe gdje traje glasanje neko vrijeme (valjda sljedeća 2 tjedna) i ako prođe (2:1 glasova ZA vs. PROTIV i valjda određen odaziv), u nekom roku administratori kod ISP-ova otvaraju grupu.
za detalje prati grupu koju sam ti naveo, ili potraži na webu ISP-a
@zappan krivo si me shvatio,možda ja nisam dobro postavio pitanje:Kako otvoriti postojeću news grupu??
Mislim da po novome čak nema ni glasanja više ili tako nešto, uglavnom, nešto su mijenjali...
Misliš, kako je gledati? Pretraživati, postati i to?
@zeus - news readerom (jedan od je i OE), definiraš news server od svog ISP-a u opcijama news accounta, podesiš svoje parametre i to je cijela mudrost. postoji i verzija google groups, no pogodna je uglavnom samo za čitanje i nije pretjrano pregledno..
Jel mi može netko malo više pojasnit,kako to??I molio bi po mogućnosti točan naziv programa
Evo recimo ako koristiš OE. Odeš na Tools>Accounts>Add>News. Tamo upišeš nick, pa email pa news server. News server mora biti od onog ISP-a preko kojeg se spajaš. Recimo za HT je news.t-com.hr, carnetov je news.carnet.hr, iskonov news.iskon.hr..... Kad to napraviš pojavit će ti se prozor sa svim news grupama. I od tamo odabereš koju hoćeš= Citat =:
Izvorno postao zeus
ako misliš na operu neide tako Tools>Accounts>Add>News možda drukčije
Ne operu. OE iliti Outlook Express= Citat =:
Izvorno postao zeus
Našo sam,na tools-mail and chat accounts je
HVALA PUUUNO
A ja mislio Opera,sad sam tek skužio i radi