Kako da stavim novi firmware, skinuo sam sa siemensove stranice ali mi njihov setup pokaziva samo portove 1 i 2, a mob je na com3 i com4. Sa kojim program da si još napravim backup starog firmware
Printable View
Kako da stavim novi firmware, skinuo sam sa siemensove stranice ali mi njihov setup pokaziva samo portove 1 i 2, a mob je na com3 i com4. Sa kojim program da si još napravim backup starog firmware
kako mislis mob je na com3 i com4? mislis na jedan od ta dva?
pa postavi mobitel na com 1 ili com2 i rijesen problem. bar to nije tesko, a kasnije vrati ono sto ti je bilo na tom portu...
rrr:rifle:
Pogledao sam točno modem je na com3 a mob na com4 i ne mogu to promijenit (barem ja neznam kako), kabel je usb i u kamo god ga ukopčam port je uvijek com4, a sada sam pročitao da ko treba biti serijski. Ima ko kakvu ideju? E bi mogao napravit neki backup ako nesto ne bude dobro sa novim firmwareom? :rifle:
To se može promijeniti. Koji je OS i koliko imaš COM portova?
ne treba biti serijski ako instaliras virtual com-usb drivere. Pa backup je uvijek dobro napraviti - bez obzira...
Vjerojatno ima USB kabel i drivere za USB-RS232 ali se po defaultu instaliraju kao COM4.
Za promjenu COM porta treba ići (u XP-u) Upravljačka ploča-Sustav-Hardver-Upravitelj uređaja-Ports-Siemens USB data cable-(desni klik)Properties-Postavke priključka-Dodatno-Broj COM priključka i promijeniti u željeni. Meni je na COM2.
Uspio sam promijeniti port nakon sto sam ostavio post naravno ali svejedno hvala, ali nešto me zanima zašto ports jer je meni stavio siemens usb data cable stavio pod modems.= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Još nešto korisno za svih pitao sam ove u siemensu i kažu da ako mijenjaš doma firmware ne gubiš garanciju ali ako nešto zaje.. onda ne odgovaraju :comp:
sto se tice garancije, to je poznato... Naravno, ako sto ipak pođe po krivu i mob se neda startati, kako nisi izgubio garanciju - popravak ulazi pod njenu domenu - tako da nista ne gubis... ;)
Po logici ga treba staviti pod portove, zar ne? ;) Kod mene je tako.