Da li je netko sa ovoga foruma na FER-u i da li je to tako dobar fakultet kako se u Rijeci prica. Puno njih iz Rijeke nakon zavrsene srednje otiđe na fer makar i u Rijeci postoji fakultet elektrotehnike. :-/
Printable View
Da li je netko sa ovoga foruma na FER-u i da li je to tako dobar fakultet kako se u Rijeci prica. Puno njih iz Rijeke nakon zavrsene srednje otiđe na fer makar i u Rijeci postoji fakultet elektrotehnike. :-/
je ima nas... dobar je, vjerujem osjetno bolji od onog u rijeci... barem kolko sam čuo od frenda kaj je s krka a tu je u zg na feru (nije da mu ide, zajebava se preveć) a ima neke kompiće kaj su kao u rijeci... osjetna je razlika..
Ja sam čuo (od podosta njih), a i od stare (radi na arhitekturi) i ostalih njenih frendova (profa): FER je jeb*no dobar faks. Jak, solidan, široko znanje. Vrlo ga hvale.
Naravno, govorim o ovom zagrebačkom FERu, za Riječki ne znam.
Osobno poznam par ljudi (čak i jednu curu) koji su FERovci, i u razgovoru, gledajući šta rade i koliko rade, ostao sam nemalo iznenađen.
Inače radim u fahu (a nisam FERovac) tak da mogu reći da je jako puno toga actually korisno u poslu, što se tamo uči.
Koliko sam shvatio, razmišljaš si da li bi dolazio u Zg ili ne na studij. Ako je tako, i ako imaš mogućnost (ma koliko tanku) - dođi.
= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
FER je jedan jedini ljudi, da se razumijemo! naš faks je jedinstven što po programu što po smjerovima, što po težini. ostali faksevi tog tipa su ETF. samo sve buduće FERovce moram upozorit da ćete se dosta toga morati odreći ne bi li polučili neki uspjeh. nadalje matematika i fizika vam mora biti nešto posve prisno! dalje ne bih ulazio u rasprave, oni koji ga studiraju ili su ga završili znaju sve, ostali neka dođu i uvjere se. no kako se kaže, bez velikog ulaganja nema ni profita!
pozdrav
Je si li ti svjestan da je ETF isto što i FER, samo se tako prije zvao? ;D
p.s. pozdrav kolegi ;D
Usput ako hoces biti pravi student i imas mogucnosti bjezi od kuce!
e ljudi, jel se ko upisao na FER sa jezicnom gimnazijom (16.-om)?
Ja imam "namjeru":) na fer, i nadam se da cu upisat, a i dobro je to sto je mioc dobra podloga;D
Ja isto imam namjeru ići na FER, samo me strah jeb**o prijemnnog ispita. Kakav je, jel zaista težak ko šta se prića, i jel imaju velikog utjecaja ocjene iz gimnazije( naša gimnazija u brodu jako dobro kotira na ljestvici). Evo nisam neki baš odlično učenik ustvari 1. i 2. sam prošo sa 5 dok ću sad 3. razred najvjerojatnije proći sa 4. Jel ima nade za mene!
a **** ga ti, jesam! ali FER nije stvar samo u nazivu, već i u novom programu po kojem mi sad studiramo! od nagodinu kreće i FER-II program! a FER sam po sebi ima jedinstven program, ima malo dodirnih točaka sa sadašnjim ETFovima diljem HR.= Citat =:
Izvorno postao gog
= Citat =:
Izvorno postao sstrizic
ima nade, naravno, okreni se matematici i fizici i to je to, ocjene iz srednje ne utječe toliko, a za prijemni se nemoj previše zamarat, činjenica jest da ga upisuju 99.9% odlikaši, no prijemni je najmanji problem. problemi dolaze poslije...ja sam iskreno učio za prijemni tjedan dana, prošao sam. napominjem jedno, nakon što upišeš faks, svi ste isti, svi krećete od 0.
Ajd uljepšo si mi dan! Ma sad sam preko ferija bio sa frendom na Feru, pa me ubacio i slušo sam fiziku kod JEČMENICE, i gledo pokuse, tako da mi se svidjelo, i bio sam na mnogim faksovima, ali me jedino očaro FER.
= Citat =:
Izvorno postao sstrizic
ludi ječmenica, zvani JR, on ti je samo asistent, ja sam slušao fiziku 1 i 2 kod prof.Horvata, on slovi kao najgori, kod njega samo izvodi pale, a ako napišeš u kobasici od integrala i jednu stvar koja nije po njegovim kriterijima, doviđenja. lik uđe u učionicu s kredom u ruci, ni dobar dan, odmah na izvod, a mrlja ne znaš više jel vektor, jel derivacija, prva druga, jel prostorni integral, jel volumni, pa briše, pa umetne dio izvoda u postojeći. ma užas. inače pokusi iz fizike ti uopće ne trebaju, imaš ihi na labosima, koje moraš riješit, ali ništa od toga. na prve dvije godine od labosa nemaš ništa, osim gubljenja dragocjenog vremena! no, kad upišeš, onda pitaj sitnice! sretno i :beer:
Ajd možda se onda vidimo! Ja se nadam! :thumbup:
nakon svega ovoga sto sam procitao mislim da cu i ja pokusat. U Rijeci idem u matematicku gimnaziju (GAM) i prolazim dosada sve razrede sa 5. Sto znaci taj prijemni nije toliko tezak kako se ovdje prica?
Zaboravio sam vas pitati jednu pojedinost. Ako npr. upis Elektotehnicki faks u Rijeci da li znate bi li se mogao prebaciti na FER bez polaganja neke razlike jer sam cuo da to nije moguce.
Mene još zanima, jel se isplati ići na pripreme za polaganje prijemnog ispita. Znate one neke stručne pripreme u Zagrebu!
@corleone - nije moguće prebacivanje na fer. postupak je da recimo godinu odslušaš u rijeci, onda ideš normalno na prijemni i recimo upadneš i onda pišeš molbu za priznavanje predmeta koje si položio u rijeci. ako ti fer to odobri, te ispite ne polažeš, ali krećeš redovno od 1. godine. što priznaju a što ne, to nemam pojma.
@sstrizic - ne isplati se po meni. matko fizić i deri doma po zadnjih 5-7 godina i tako ukrug dok ne naučiš kako točno krenut s kojim zadatkom kad ga vidiš. najjeftiniji i najsigurniji način. ako počneš na vrijeme, imaš prilike pitat profu iz matke i fizike u srednjoj za objašnjenja... mi smo u miocu imali kad je godina završila pripreme za maturu iz matematike pa je to bilo besplatno ponavljanje cjelokupnog gradiva u 2 ili 3 tjedna i to je sasvim dovoljno.
Slažem se i s zappanom vezano uz prripreme i s inovatorom da je prijemni najlakšta stvar na tom faxu ;D
Iz tvojih usta u Božje uši! ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao gog
Majo znaš da će tamo ić ogroman broj ljudi i da ih se 90% neće upisat. Tako da i ako misliš otić na FER, obavezno si daj prijemni i na elektrotehnici u Rijeci...
= Citat =:
Izvorno postao gfgfgfgfgf
prijavljuje se cca 1500 ljudi mahom odlikaša, ljudi koji su išli na natjecanja i tako... reklo bi se mat/fiz elita....
što se tiče prijemnog, nemojte pomislit da je prijemni pljuga, nije tako, ali sa gledišta nas koji smo ga upisali, te nakon toga vidjeli šta nas čeka, onda je automatski prijemni ispao takav. ali dok god ne upišeš prijemni je jaaaaaaaako težak :thumbup:
tako je kasnije s ispitima, dok ne položiš, težak je, a kad položiš automatski ispada lagan, pa makar ga učio i 2 mjeseca, što je čest slučaj!
pozdrav kolegama :beer:
Jel se da podmititi nekoga ;D ;D Samo pitam! ;D
@sstrizic - nije fer za tebe, sinko..
@coma - daj ak pratiš ovu temu, skopiraj što sam ti napisao za pripreme za prijemni, ja sam obrisao te svoje PM-ove, a ne da mi se opet sve to pisat
to da se prijavi 1500 najboljih bla bla nije istina.
buduci da sam ja trenutno freshmans year , mgu ti rec da je ovo so not true.
naravno , ne na FERu , jel tam nebi zdrzo 2 minute da moram slusat sve te matematike,best frend mi die pa znam..
prijavi se etwa 900 ljudi.
znate kolko upada?
oko 800.onih 100,150 klsoara ne zavrjeduju da upadn doslvn nigde :)
meni je frend bio OVE godine 780 negdje i upo je.
Inovator-vidim da si i ti nabrijan na taj fax,pa necu sad pljuvat bas.
ko voli matisu i fiziku (jel ima takvih :8 ? ) , za nih je to jedan od najboljih,I guess.