dali netko zna neku stranicu gdje mogu naučit i skinit stvari za clockiranje procesora,matiče...inače imam AMD duron1300MHz i htjeo bi ga malo pojačat!
Printable View
dali netko zna neku stranicu gdje mogu naučit i skinit stvari za clockiranje procesora,matiče...inače imam AMD duron1300MHz i htjeo bi ga malo pojačat!
PREPORUKA:
Ne plet se ako nemaš iskustva.
U prošlom ili pretprošlom broju BUG-a pisalo se i to opširno o clockiranju.
Ja osobno nisam nikad probao.
Sad imam P4 s 2.4 Gz i mnogi mi kažu da ga clockiram ali neću.
Neki gurui su navodno u Nizozemskoj P4 s 4Gz natjerali na 6 Gz ali su koristili
helij za hlađenje računala.
Tu moraš biti jako pažljiv jer osim clockiranja moraš pojačati i hlađenje naročito u nadolazećim ljetnim danima ili ostaješ i bez tog 1.3 Gz
hvala na odgovoru!natjerali su neki manijaci na 7.2Gz!kontam to za hlađenje ali me zanima di bi na netu mogao skinit neke upute o tome svemu!a kad bi to skonto onda bi se tek bacio u tako što!nisam lud da radim nešto di mogu ostat i bez ovo malo što imam!
Obiđi BUG-ove stranice.
Pošto je to sad već stari broj vjerujem da će pustiti ulaz na stranice
WWW.BUG.hr
ok,pogledat ču!hvala još jednom!
preporučam hr.comp, na grupi ima susretljivih i rado će ti pomoć
ok,al pitam se koliko bi se to moje sranje moglo podić(kontam za 200MHzplafon)i to hlađenje da napravim,ma bolje je kupit novi procesor i onda se igrat,jel tako?!?
ima mnogooo tutorijala po netu (i to mislim na nase stranice), google is your friend :) a prije svega trazi po forumima...
ja imam isto p4 2.4 clockan na 2.8 (dignem ga na 3.0 kad zatreba) naravno imam i adekvatan rashladni sistem i tak... lijepo je to sve skupa, malo se igras, isprobavas i skuzit ces. samo prvo nauci neke osnove
ma naravno, kupi AMD nekih 1700+ i matičnu, oboje se nađe za nekih 400Kn ak si strpljiv= Citat =:
Izvorno postao sibir
Ja sam svojedobmo imao Athlon XP 1800, i overclockao sam ga, no nikad (ali NIKAD) nisam uspio hlađenje riješit adekvatno. Stalno se pregrijavao, dok nisam odustao.
a di se to nađe za 400kn??!aj javi kad skontaš tako nešto,dam ti još100 u đep!:) :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao tomo
pa u nekom plavom oglasniku iz druge ruke!
moze bez brige. ali kao sto kazu uz pravo hlađenje znači još uložiti nekih 400kn. pogledaj thermaltakeovu opremu za hlađenje, kvaliteta i jeftino
znaš neki link di ima njihovih proizvoda ili da odem gledat ve-mil ponudu i hg spot
pogledaj u linksu oni imaju samo dobre proizvode. pretpostavljam da neces vodeno, ipak je jos preskupo. uvjek svi hvale zalmana ja bi njega uzeo. iako ga vec imam ;D
Evo ako te jos zanima overclockiranje onda imas detaljan vodic na pc expertovom forumu - h**p://forum.pcekspert.com/showthread.php?threadid=6829&perpage=15&pagenumber =1 , pozdrav ;D
Mislim da ti se to ne isplati jer procesor radi na 100-300mhz više!!A košta te hlađenje i možeš spržiti proc!!Ja sam svoj clockao pa sam ga vratio kad sam vidio kolika je razlika u mhz!!!
pa bilo kakva razlika je dobrodosla, samo ako to radi stabilno. @sibir nisi rekao koju maticnu imas... to je vrlo vazno...
to ti se ne isplati raditi...jedino ako nečeš kupiti novo hlađenje...ja imam athlona 2.8 dignutog na 3,2...za to sam trebao novi bios stavit...i frend mi jeftino prodao ventilator "zalman"
pa zašto ne malo overclockat
ja svoj athlon xp 1700+ drzim na frekvi od 2100+ uz spireov hladnjak, a celerona 1,7 na frekvi od 2,2 uz box hladnjak i oba dva rade sasvim stabilno ;D
ja isto u pocetku nisam znao i preporucujem overclock bez podizanja voltaze početnicima pa nemaju kaj skurit ;D
npr. jedan moj frend ima pentium 4 northwood 1,8 hgz neku veoma jebenu seriju i jako dugo ga drzi na 3,0 ghz
ima takvih likova jos pogotovo na pc ekspert forumu :thumbup:
posjetite forum.pcekspert.hr pa se uvjerite i naucite nesto novo ;D
ma to sam pitao zato što kontam uzet novu matičnu i procesor(jer je ova matična govno i stara je ko biblija) pa sam konto malo da skontam oko toga dok ne uletim u novi procesor i matičnu pa da znam njih clockirat kako treba a ovo ako sj*bem je*iga!
daj reci koji proc i plocu sad imas pa ti mogu mozda pomoci
AMD duron 1300MHz a ploča je neka matsonic-ova,stara ko biblija!
e duroni se jako dobro clockaju ali ti je ploca u kurcu.
sad neznam dal je zakljucan il otkljucan proc ž
rvo si provjeri temperaturu pa mlo digni u biosu pa opet pogledaj temp i stabilnost i tak malo pomalo al nemoj previse
ok,al neću se još igrat dok si neosiguran novu ploču i procesor!bolje išta nego ništa