Downgrade sa Windows 10 Home na Windows 7 problem
Pozdrav svima.
Pokusavam da skinem Windows 10 sa laptopa, tako sto instaliram Windows 7 i odmah poslije instalacije Windows blokira. Uradim restart,pomjerim mis, on opet. Laptop je HP i na oficijelnom sajtu nema drivera za Windows 7-kao ne podrzava. Mjenjao sam i Legacy Support i Secure Boot u BIOS-u, ali opet isto.
Moze li se sta tu napraviti?
Laptop Name: Hp Notebook 17-bs061st
Computer Type: ACPI x64-based PC
Operating System: Microsoft Windows 10 Home
CPU Type: DualCore Intel i3-7100U, 2400MHZ (24 x 100)
Motherboard Name: HP Laptop 17-bs0xx
Motherboard Chipset: Intel Sunrise Point-LP, Intel Kaby Lake-U
System Memory:8064 MB (DDR4 SDRAM)
Bios Type: Insyde (11/05/2018)
Downgrade sa Windows 10 Home na Windows 7 problem
Ma stavi iso na usb 3.0 neki, instalacija bu ti gotova za 10 min max.. a sa diska pol sata..
Probaj boot meni makar meni je nije dao dic boot meni dok nisam odradio navedene predradnje, onda sam mogao bootat sa eksternog drivea, dok mi je u suprotnom pocceo boot i onda reboot i ponovomi tak 2-3 puta i kad sam vidio da nebu nist, onda sam disejblao ono gore i na esc tipku usao u izbornik, odabrao boot manager i sa ustekanim diskom odabrao usb i bootao je normalno, nakon prvog restarta izvadio sam stick, kad me oitalo za serial rekao sam da ga nemam i poslije se aktivirao digitalnom licencom zapisanom na maticnoj. Samo ponovo digni sustav sa ovim windowsima i skini onaj media creation tool i napravi iso po preporuci za tvoj komp.