-
Editing
Mozda neki ne vide onaj "gumb" edit pored svoje poruke pa cu napisat kratki tutorial sto se tog "gumba" tice.
Edit sluzi da se nadopise nesto sto se, u vecini slucajeva, zaboravilo napisat u prethodno napisanoj poruci. Edit je napravljen na forumu da bi bila bolja preglednost i da bi se sprijecila senilnost korisnika (bar, mi necemo vidjet da je covjek senilan).
Stoga bi molio uvazene kolege i kolegice, da koriste taj edit jer on je tamo iz gore opravdanih razloga.
-
Ili se može izbrisati cijeli svoj tekst pa umijesto njega napisat nešto drugo
-
Ovo bi trebala biti obavijest na svim podforumima jel ima puno bisera koji pošalju po 3-4 posta za redom
-
Bila je rasparava o tome kod moderatora (za kažnjavanje), ali se odustalo od toga koliko ja znam
-
Ovo ovisi o situaciji.
Evo par slučaja ću navesti...
Kad se recimo radi o nekoj raspravi, pa netko neš zaboravi napisati, onda se od njega očekuje da editira ako nitko nije odgovarao u međuvremenu... evo stavit ću za primjer situaciju kad je zeus pitao dal se može vidjeti tko ti je dao reputaciju, pa je u sljedećem postu nakon manje od minute pitao samo 'i gdje?' to je sigurno za EDIT prvog posta, a ne za dva posta za redom. To je po meni i nešto što bi se moglo na neki način i sankcionirat, barem javnim upozorenjem. Ali ostavite nama moderatorima da odlučimo o tome...
U drugom slučaju, ako se radi o 'Quotanju' više članova na primjer onda je za svaki quote OK da se stavi u novi post jer je to preglednije, no i to je na izboru svakog člana...
Isto je čak i poželjno da se ne editira u temama koje su stare, pa isti član stavi dva posta za redom, ali kako je prvi od ta dva bio jako davno, a on je drugim želio nešto novo u temi reći, onda će taj drugi post 'obnoviti' temu tako da svi vide da ima nešto novo u njoj, što je poželjno.
-
witheboy imas u potpunosti pravo...na to sam mislio u potpunosti...
a za neke je to normlano primjenjivat, al neki jos to neznaju!
to treba od pocetka u korjenu srezat, jer tako su i mene naucili da to ne radim...