-
Prodaja mobitela i porez
Znači, ostaje mi nejasno, ako prodam mobitel, moj mobitel kojega pošteno kupih i platih nekoj drugoj osobi u RH, a ta mi osoba (poznanik) uplati lovu na tekući račun, moram li navoditi tu uplatu pri godišnjoj prijavi poreza (ono što u veljači ispunjamo)?
Isto se odnosi i na bilo što... gume za auto, kauč...
Netko kaže da treba, netko kaže da ne treba. Kako se to gleda s pravne strane?
-
Wut? U 2017 sam napravio 80 soma kn troskova, od toga je oko 20ak soma za vece stvari tipa stvari za stan, tv, mobiteli (iz ducana i polovno)... Ne razumijem sto tocno i kome prijavljujes, ali nekako imam filing da te prijave ne rade na nacin kako bi svi mi htjeli (i kako si ti pomislio). Volio bih da me netko ispravi :)
-
Pa, ono, vodi li se dobit od prodane felge kao "dodatni dohodak"? Po meni ne jer je na tu felgu već plačen PDV. Ili na mob.
Npr. kupim mob za 4000kn. Nakon 4 mjeseca ga prodam za 2700kn koje legnu na račun. I sad... Što je to?
-
prvo jedno pitanje - da li si na toj prodaji zaradio?
po ovom sto si napisao, nisi pa prema tome nema teorije da moras platit ikakav porez (na sto bi i platio, porez se placa na dobit, a ne na gubitak, a ti ovdje imas gubitak).
osim toga, ako se ne varam, porez se ne placa na takve transakcije (prodaja osobnih stvari preko oglasnika, na koje je vec placen porez ).
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
-
Ne, na takve stvari se ništa ne plaća.