-
USB stick problem
Nedavno sam kupio USB stick 32 GB, marke Platinet i radio je bez greške nekih mjesec dana.
Odjedno mi nije htio prebaciti glazbu niti film, niti išta izbrisati s njega, dakle potpuno je zablokirao.
Prva stvar koju sam pokušao je formatirati, i ništa, pa formatirati s posebnim alatima, pa pokušavao i preko disk managera ali uvijek bi izbacilo grešku 'windows was unable to perform the format!'. Pokušao sam i promijeniti sigurnosne postavke, ali bez uspjeha, ništa nije davalo rezultate.
Garancije mi ne vrijedi, a i da vrijedi, račun nisam sačuvao.
Dosta sam googlao u vez s rješenjem pa pokušao sa command promptom ići na opciju partdisk i tako ga formatirati, no ni tada se nije uspio formatirati. Pokušao sam i s nekim drugim solucijama koje sam pronašao na raznim stranim forumima ali bez uspjeha.
Prije nego se odlučim uzeti novu htio bih znati dali je netko upoznat s ovakvim iskustvima? Dali postoji neko rješenje.
-
A možeš li čitati podatke s njega? Ako da, rješenje je, u teoriji, naći koji pin na memoriji omogućuje zapisivanje podataka i vidjeti je li spojen na + (najčešće) ili ne. Ako nije, ispraviti grešku.
Zašto u teoriji? Zato što to u praksi nitko neće raditi, jeftinije je kupiti drugi stick.
Btw. meni se isto dogodilo sa Sony-jevim USB stickom.
-
-
Isti slučaj sam imao s nekoliko SD kartica , spasio sam jednu od Samsunga tako da sam je formatirao u fotoaparatu , što se naravno ne može napraviti s stickom . Ovi nakon dugotrajnog isprobavanja razno raznih aplikacija završe negdje na onu stranu ulice ili dvorišta gdje je najbliži prozor .
Što bi bilo da na ulicu sleti HDD s istom greškom !??
:)
-
Možeš nabaviti USB OTG adapter pa ga formatirati u mobitelu ili se pozabaviti RMPrepUSB-om.
-
Imao sam ja slican problem sa stickom,na linuxu sam napravio bootabilni stick sa linux mintom,i onda je stick ostao administrstorski zakljucan. Jedino sam ga uspio formatirati na windowsima sa disk part ali mora biti command prompt pokrenut kao admin. Inace ništa.
Ali,ako ti ne vidi sadržaj i komp ga ne prepozna,baci ga. Ili je stradao chip za upravljanje,ili memorija.
-
usb otg pa probaj format sa moba kak kaže kolega gore..
-
odlična ideja.imam par mrtvih stickova pa ću i ja probat :)
-
Ideja uglavnom ne pali, ali nije teško probat.