-
Roaming vs. Skype
Malo sam se pogubio u cjenicima roaminga, točnije, jasnije mi je manje nego prije. Čitao sam cjenike i pregledavao, ali nisam ništa pametniji. Pls help.
Situacija:
Ja sam na T-mobile tarifi za mlade iz 2012./2013. i imam 150 minuta, 50 poruka i 512 MB. Broj koji želim pozivati je VIP.
Broj je tjedan dana u Španjolskoj, a tjedan poslije u Makedoniji.
Što bi bila najjeftinija varijanta za pozive u Španjolsku, a što za Makedoniju?
Vidim da je cijena roaminga u Makedoniju oko 15 kn/min (!), no nije mi jasno uključuje li to i brojeve naših operatera u Makedoniji, ili samo brojeve na Makedonskim operaterima. Također, ako ja zovem VIP broj u Španjolsku, da li će meni teći minute od ovih 150, s naplatom tom broju za dolazni poziv ili ne, budući da smo Španjolska i mi EU? Kako je s Makedonijom?
Ako kupim Skype kredite, recimo 5€, da li će također VIP broj imati naplatu dolazećeg poziva? Po kojoj uopće bi se cijeni onda obračunavali Skype krediti (Spanjolska piše 0,09€/min, Hrvatska je 0,205€/min, Makedonija (0,626€/min)?
-
Ti kao pozivatelj placas kao da je broj u RH.
Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk
-
Ako ti koji si u Hr. koristis skype to nece nista pomoci onome koji je u Spanjolskoj/Makedoniji sa hr. brojem. Jer je on u roamingu. Treba rijesiti problem sto je taj broj u roamingu, tj. taj koji je u Spanjolskoj/Makedoniji bi trebao naci "besplatni" internet u kaficu ili ... i onda teba zvati sa svog skype-a.
-
najpovoljnija opcija za inozemstvo, kupiti prepaid internet nekog operatera za 10-ak eura i sve obavljati preko viber/vocap/skype..