-
Obracunska jedinica 1Mb
Nitko ne komentira povecanje obracunske jedinice za internet na 1Mb!!
Hrvatski Telekom je korisnicima bonova poslao obavijest o promjeni obračunske jedinice podatkovnog prometa, a vrijedi za sve tarife osim za Zmajsku i Prejaku opciju. Umjesto dosadašnjih 10 KB ili 100 KB, ovisno o tarifi, obračunska jedinica će od 3. lipnja iznositi 1000 KB, odnosno 1024 KB (1MB).
https://www.hrvatskitelekom.hr/obavi...vijesti-9-2015
-
Korisnici HT-a nisu zaslužili nista bolje kada prihvaćaju plaćati 50 odnosno 59 kn opcije prejaka i zmajska.
Slične opcije drugi operateri nude od 29 do 39 kn, i obračunavaju 10 ili 100 kB data promet.
-
Upravo tako. Ljudi pristaju na 1MB u zmajskim opcijama, pa sada povećavaju na svim tarifama. U paketu je 1MB prevelika obračunska jedinica, a pogotovo izvan paketa kada plaćaš redovnu cijenu.
Isto kao što Vip u Srbiji ima obračunsku jedinicu za pozive 90 sekundi + 60 sekundi.
Ne znam što mi je od ovog dvoje gluplje. Kako je HT krenuo, ne bi me čudilo da uvedu ovakvo što kod nas.
Naši operateri imaju 7 (sedam) godina od našeg ulaska u EU da ukinu naknadu za uspostavu poziva... Još 4 godine će nam istu naplaćivati, sve do 2020...
-
Kako se uopće računa potrošnja s tim obračunskim jedinicama za internet? Jasno mi je za pozive, pričaš manje od 1 min i zaokruži ti na minutu npr.
Nadam se da ne ode za svaku notifikaciju što dobiješ 1mb? :)
-
Racuna se session, kada se spojis na wifi ili kad ti pukne net - to je obracun i onda se zaokruzuje po obr.jedinici. Ako se spajas na net 10 puta na dan samo da vidis mail to je onda kaos tarifa. Ako si spojen duze i ekšli trosis net na surfanje ili yt, tih 1 ili 10MB nije puno.
-
Ja imam po 700tinjak spajanja mjesecno. To bi znacilo da bi imao minimum 700MB prometa (iako realno imam bar duplo manje buduci da vecina tih spajanja ne trosi ni MB)
-
Sve ovisi koliko si potrošio od te jedne jedinice. Nekad potrošiš 100 kB, nekad 900 kB, ali u oba slučaja ti se naplati kao da si potrošio 1 MB.
EDIT: Molim da se naslov promijeni u 1 MB jer 1 MB ≠ 1 Mb.