-
Ostecen externi HD
Pozdrav svima!
Ovako: imam externi hard disk WD My Passport ultra 2TB. Naime,jucer mi je ispao na pod (bio je ugasen),i od tada,racunar nece da ga prepozna. Vrti se on,kad ga spojim,cuje se zvuk,kad ga prikopcam,svjetli lampica,ali,on malo radi pa se "zakaslje" na sekundu. Da li je moguce,da je umro,i da mi nema spasa podatcima,jer u servisu su mi rekli,da nema spasa,i da to mora ici u posebne laboratorije da se to odradi,i jako je skupo. Sta vi mislite o tome,i da li se moze nesto uciniti,i gdje?
Srdacan pozdrav i srecni praznici!
-
Mozda ali jako je pipavo preseliti ploce u drugi case ili izvaditi hard pa na komp. Igle su se pomaknule i sad skljoca i sam neces napraviti nista. Spasavanje se radi u komorama i to je nauka i skupo je. Znaju po par tisuca kuna uzest. Ako podaci nisu od zivotne vaznosti,pozdravi se s njima jer da ga otvoris,96% ces napravit gore ako budes dirao prstima. Jedino da ga protreses ukljucenog da se sluucajno ne desi da se igle vrate nazad tj. da ne zapinju ali i to su male sanse... Sve u svemu,šteta...
-
Ostavio sam ga u servisu,kazu,pokusacemo nesto,mada sumnjam da ce ista uspjeti...Podataka ima otprilike 13 tona. Da mi je bilo sta iscupati iz njega....nista,protrescu ga,i malo polupati,pa cemo vidjeti :/ :(
-
Ubuduće pazi da radiš backup, barem u današnje vrijeme to nije problem. Eksterni disk je upravo zbog toga možda najgori za pohranjivanje važnih podataka. Meni je sve važno na Google Drive-u, Dropbox-u ili Github-u. Nedavno kad sam mijenjao laptop mi je bilo zanimljivo da nisam trebao ništa prebacivati sa prošlog (osim par "save game" datoteka bez kojih sam mogao).
-
Pa....backup mi i ne igra toliku ulogu sad,kad sam sve pogubio,al sl. put,da :'(