-
Htc One M9 ili LG G4
Ajmo jedna tema o usporedbi ovih modela...
Citao sam i gledao recenzije i usporedbe na netu i dalje sam neodlucan... :)
Znaci, naslov govori sve. Dvoumim se izmedju 2 mobitela u naslovu.
Znam da ce neki dodati i S6 (obicni ili edge) u usporedbu, ali on otpada je skuplji, a ova dva izmedju kojih se dvoumim su mi unutar 100kn
Za G4 su mi prednost kamera, mogucnost zamjene straznje maske (bezicno punjenje), veci ekran sa vecom rezolucijom
Na M9 me privlaci kuciste od aluminija, stereo zvucnici a i Sense 7 sucelje...
Koliko sam citao, baterija je nesto bolja na G4, ali oba mogu izdrzati jedan dan...
Kameru ne koristim nesto pre cesto na mobitelu, tek tu i tamo, ako vidim nesto zanimljivo (a nemam fotic sa sobom)...
Pa eto. Da cujem i vas, tj vasa misljenja, za i protiv...
Lp
-
-
LG G4
Stereo zvučnici mi ne trebaju pošto mi zvučnik služi samo za zvuk zvona, aluminijsko kućište mi isto ne znači previše pošto bih stavio neku vrstu vinyla na mob, Sense 7 je lijep ali nije dovoljan razlog za lošiju bateriju, lošiju kameru i nedostatak optičke stabilizacije.
Bežično punjenje je isto jedan veliki plus, od kad sam nabavio QI chargere postavljene po kući punjenje preko microUSB se čini tako staromodno :) + čuvam port od habanja.
Ipak, M9 ima ogromnu prednost jer nije baš tako ogroman kao G4, osobno mi je 5" vrh kaj se tiče neke normalne dijagonale, sve preko toga mi je ulazak u phablet kategoriju.
-
Po meni (u najkracim crtama),ako zelis izgled i premium feel- M9, za sve ostalo - G4...
-
Ma prema G4 me vuce kamera i nesto veci ekran (premda je mozda zericu prevelik, jer mi je 5.2 na G2 idealno), ali mi je sucelje malo pre sareno.
A bezicno punjenje: ni plus ni minus. Imao sam ga prilike koristiti, ali neznam. Ni vrit ni mimo...
Prednji zvucnici su meni osobno odlicna stvar, a oni uz samu izradu me pak vuku ka M9...
Tako da nebij bas rekao da je "premium osjecaj" vs sve ostalo...
Slusam i druge... :)
-
Evo i mog mišljenja.
M9 je izišao dosta "stidljivo" ove godine što bi moglo upućivati na određene mane ili pak nesigurnost kompanije da nisu odradili posao do kraja. Kamera je dosta koma, 20MP, a u biti vrijedi ona za selfije naprijed.
Lijep uređaj, metal... Reklo bi se "provjerena kvaliteta".
G4 je dosta agresivno najavljen i izbačen. Ha, opet s druge strane ima dokazano najbolju kameru, prilično jak zvučnik, a kažu u reviewima da se ekran uklopio u strukturu G3 time da su smanjili bazele.
Ja bih išao ipak na G4. Tu je i zamjenjiva baterija, coveri za leđa... Ozbiljan i neozbiljan mob, ali opak! :D