HT predstavio nove tarife.
Ukratko: užaš
Možda ona od 199kn je nekak tak tak, al ostalo nikak.
https://www.hrvatskitelekom.hr/mobil...fe-pojedinacne
Printable View
HT predstavio nove tarife.
Ukratko: užaš
Možda ona od 199kn je nekak tak tak, al ostalo nikak.
https://www.hrvatskitelekom.hr/mobil...fe-pojedinacne
Ful jadne tarife...uvijek neke mrvice. Još kad se sjetim ono 15 kn za frekvenciju i naknadu korištenja...brrrrrrrrr
Jadno,sve gore i gore.
Za obiteljske korisnike pogotovo koma...ako sam ja dobro skužio kako ih uopće računaju/otvaraju
malo zanimljivosti:
U Tarifnim modelima Najbolja Start, Najbolja Pričam, Najbolja Surfam, Najbolja Imam sve i Najbolja Premium nakon što Pretplatnik iskoristi definiranu količinu podatkovnog prometa, doći će do smanjenja brzine prijenosa podataka na do 64 kb/s te će se isto primjenjivati sljedeća 24 sata. Nakon isteka perioda od 24 sata Pretplatnik neće moći koristiti internet promet do kraja obračunskog razdoblja, osim u slučaju da aktivira podatkovnu opciju. U tarifnim modelima Najbolja Mala nakon iskorištena 10MB internet prometa, daljnji ostvareni promet se naplaćuje Pretplatniku po cijenama Tarifnih modela utvrđenim Cjenikom mobilnih usluga Hrvatskog Telekoma.
U Tarifnim modelima Najbolja Pričam, Najbolja Surfam, Najbolja Imam sve i Najbolja Premium Pretplatnik će moći odabrati jednu dodatnu usluge bez dodatne naknade u skladu s Cjenikom mobilnih usluga Hrvatskog Telekoma. Nakon odabira usluge korisnik će istu moći zamijeniti drugom uslugom dostupnom na tarifi po isteku perioda od 6 mjeseci.
Pretplatnik ne može za vrijeme trajanja OTPO-a promijeniti Tarifni model koji koristi s tarifnim modelom/paketom neposredno niže vrijednosti.
MOJ KOMENTAR: u Plan tarifama se može nakon 12 pl. računa, u Extra se moglo nakon 6 pl. računa, a Flex Team/Tarife za obitelj sam mogao nakon 4 pl. računa.
Pretplatnici koji koriste Tarifne modele iz ove specifikacije imat će mogućnost ulaska u grupni račun Najbolja Obitelj. Pretplatnici koji koriste ponudu Najbolja Obitelj ostvaruju pogodnost neograničenih razgovora između priključaka u Najboljoj Obitelji s tim da Pretplatnici na tarifnim modelima Najbolja Mala i Najbolja Start plaćaju naknadu za uspostavu poziva za pozive unutar Najbolje Obitelji. Pretplatnici koji uključuju Tarifne modele Najbolja Start, Najbolja Pričam, Najbolja Surfam, Najbolja Imam sve i Najbolja Premium u Najbolju Obitelj ostvaruju pogodnost umanjene mjesečne naknade kako je utvrđeno Cjenikom mobilnih usluga Hrvatskog Telekoma. U Najboljoj Obitelji može biti maksimalno do 5 mobilnih priključaka.
Nisam stigao još uvjete pročitati ali ovo je koma što si citirao.
Jep, nisam očekivao da će stavit ih sada, ali zbog Vipa su išli izgleda.
cek nisam skuzio, prakticki su ukinuli obiteljsku tarifu?
tako je.
"Obiteljska ponuda omogućava korisnicima objedinjenje do 5 pojedinačnih tarifa na jednom računu te ostvarivanje popusta na svakoj uključenoj pojedinačnoj tarifi (dokle god je tarifa u Obitelji). U Obitelj se može uključiti i do 5 brojeva na bonove a svaki broj će se mjesečno automatski nadoplaćivati bonom od 55 kn."
Popust za Obiteljsku ponudu (kn) - Tarifni model
0 - Mala
10 - Start
20 - Pričam
20 - Surfam
30 - Imam sve
50 - Premium
nisam ja rekao da će biti bolje,nego sam rekao da mi je rečeno da idu nove tarife ovaj tjedan i da će navodno biti bolje......to je njihovo mišljenje,a vama sam samo informacije radi napisao,tako da znate da ovaj tjedan nastupaju promjene.......
što se mog mišljenja tiče....smišljaju non stop neke kombinacije da što više izvuku novca od pretplatnika.....ne samo da su tarife sve gore i gore ,nego još i prave pretplatnike budalama govoreći im kako je to za njih bolje,samo oni to ne znaju.....s obzirom da takve gluposti političari non stop pričaju kako je sve bolje samo mi ne kužimo,pa odlučili i oni tim forama.......samo te fore im bi se mogle odbiti od glavu....
galaxy s6 edge 32 gb 2500+300/mj = ~10 000 kn ..imam samo jedan komentar na ovo: HAHAHA
Biser u ponudi Najbolje tarife:
"Opcija uređaj uključuje 25 minuta prema ostalim mrežama na svim tarifnim modelima"
Zaključak:
Nuditi 25 minuta u one dvije tarife s 5000 min/mj je "briljantna" ideja na tragu bisera iz vipnetovih opcija u tarifama tango/swing/twist
Da su minute (te iz opcije uređaj) prema inozemstvu, ili dok se pretplatnik nalazi u inozemstvu (roaming) bilo bi bolje. No sve u svemu žalosne tarife.
Sad se pitam koliko će poskupiti i prepaid tarife, jer nekako vjerujem da nam i to dolazi.
I koliko vidim makli su ono da s bonova možeš povoljnije na pretplatu tarifu... npr, ono što si prije mogao na tarifi M preči na 80 kn (+ 15 kn) i mob za 20 kn sad je 119 kn (+15 kn). Bezveze. Držim se bonova naveliko ko vrhunske ženske s extra grudima i guzom :)
4.5.15.
Mišljenja sam da će na nove bon tarife primjenjivati pravilo koje su prekjucer uveli s pretplatnickim tarifama:
P.s.
Na sadašnjim opcijama po bon tarifama vrijedi pravilo koje su ukinuli prekjucer na pretplatnickim tarifama: nakon što korisnik iskoristi definiranu količinu podatkovnog prometa, doći će do smanjenja brzine prijenosa podataka na do 64 kb/s te će se isto primjenjivati do kraja obracunskog razdoblja.
Ne razumijem što bi morali konpenzirati preko pretplatnika? Ni mojoj babi ne traje bon od 50 kn više od mjesec dana jer ga potroši. Zbog koga bi oni bili u minusu zbog povećanja min. trajanja bona? Kakvi su to korisnici koji potroše mjesečno manje (osim ovih što održavaju broj na životu a takvih je valjda 0,01%)? Zar ne plaćaju pretplatnici već 15kn mjesečno previše zbog HAKOM-a?
Ako misliš da će odgovor operatera na odluku hakoma biti povećanje cijena, onda nas pravo poskupljenje u vidi tarifa na bonove tek sljeduje!
P.S: Kako je to uvijek bilo sa pojavom novih tarifa, vjerujem da nas kroz par mjeseci očekuju nekakvi popusti na ove nove tarife pri prijenosu broja s bonova ili drugih mreža.
mojoj babi je bon od 160 kn (bonbon) trajao 360 dana, ubuduće će plaćati te iste usluge 44 kn u 360 dana.
mojoj drugoj babi je bon od 110 kn (tomato) trajao 120 dana, ubuduće će plaćati te iste usluge 88 kn u 360 dana.
Harasho!, a da malo naučiš o tarifama pa da ušparaš babi 40-ak kuna mjesečno?
To su korisnici koji imaju tarifu Na tuđi račun ili Bonbon pakete koji se plaćaju znanjem.
valjda HT zna bolje (4%) od Harasho! (0,01%)
5 kn je prihod državnog proračuna, a to je od lani i 10 kn. Nema to veze s Hakomom, već s odlukama Vlade.
toga već ima. vidi:
U periodu od 5. svibnja 2015. godine do 30. rujna 2015. ostvaruju pogodnost umanjenja mjesečne naknade u periodu od 12 i 24 mjeseca
a) u iznosima od 15, 20, 30, 40, 50, 70 i 90 kn.
b) opcije Neograničeno u iznosu od 30 i 40 kn
c) opcije Opcije 500+ u iznosu od 10 i 20 kn
d) u iznosima od 10, 25 i 50 kn
e) opcije Neograničeno u iznosu od 20 kn
f) u iznosima od 10, 15, 25, 30, 40, 50 i 70 kn
g) ...
Ovo je prestrasno sto rade s netom. Ukinu ti internet i po toj brzini iz 1997.
Glavno da se hvale da mozes surfat do 150 Mb/s, a to sto je prosjecan promet na nekoj tarifi isti kao i prije 5 godina kad je prosjecna brzina bila 100 puta manja :thumbdown:thumbdown
Jel se može uključiti broj u staru obiteljsku tarifu i nakon koliko?
Jel sam dobrobshvatio ili sad obiteljska tarifa znaci da zbroje 5 racuna na jedan papir i to je to? 5 x 350kn = 1750kn
Zanimljiva ponuda..mislim da idem na bonove..po isteku ove stare obitelji kad i ona izgubi smisao..
nakon 12 plaćenih računa: single plan > član obiteljske plan tarife
nisi uzeo ovo u obzir:
dakle: 399 (premium) + 15 - 50 - 90 = 274 x 4 člana = 1096 kn
plan za obitelj XXL sa 4 člana košta = 400 + (4x 15) = 460 kn
199 (ima sve) + 15 - 30 - 70 = 114 x 3 člana = 342 kn
plan za obitelj XL sa 3 člana košta = 225 + (3x 15) = 270 kn
slažem se
A neka od ovih novih wunderbar tarifa jel se moze nakon 12mj ukljucit u staru obiteljsku? Vidim da pise kako nema mijenjanja na nizu..