Pojavila se i Glazba u Play Storeu.
Printable View
Pojavila se i Glazba u Play Storeu.
Jesi probao?
Ja sam uploadao 2 albuma u roku 2 minute, bez ikakvih DRM-ova. Nije mi jasno kako tako brzo može uploadati ako imam T-com 50 kb/s upload. Jedino objašnjenje je da traži na svojim serverima pjesme pa ih usklađuje s ovima koje "uploadam", no to mi nema previše smisla bez DRM-a.
Inače cijene su mi OK, bolje nego za filmove. Možda se konačno i odlučim kupiti glazbu :D
Nisam još isprobao ali mislim uzeti All access. Trenutno je jedan mjesec free a ako uzmeš taj probni period do 7.1.2015. All Access će ti biti $6,99
https://play.google.com/about/music/allaccess/#/
Šta bude taj all access? Imam neograničen pristup svemu i ide u cloud ili mogu i skidat offline? Bitno mi je da mogu i offline a s Googletom se nikad ne zna. Ako se može skidat offline daj vidi jel zaštićeno DRM-om ili je normalno.
I mene isto zanima taj All access. Da li i dalje moram kupovati albume ili ih mogu slusati dok sam na pretplati
Nesto sam na kratko citao da ces moc i skinuti muziku na mob/tablet i slusat offline ali u stilu rdia nesto koji je ok sistem
Koliko ja znam na Deezeru možeš i skidati dok imaš pretplatu pa onda slušati offline. Samo ne kontam zašto onda kupovati albume, jedan mjesec skineš xy albuma i onda ih slušaš.
Pa i piram da li se uz predplatu mice ta kupnja albuma
Zašto bi ih streamao? Dosad sam imao pretplatu na servis gdje sam kupovao glazbu, kad kupim pjesmu dobijem normalni nezaštićeni MP3 meni na raspolaganje. Ako je ovo samo streamanje, onda je to drek beskorisni. Ne zanima me više.
(Pretplatu sam inače otkazao jer u zadnje vrijeme nisam baš imao šta kupovat pa mi bilo bezveze plaćat za ništa.)
Istina, ali mene više zanima dugoročno, nakon te "probe". Nek bude i ograničeno skidanje (X pjesama dnevno/mjesečno ili na prepaid), samo da imam offline kopiju. Nikakvo streamanje me ne zanima.
Uzeo sam jedan mjesec triala, da vidim kako radi. Odavno nisam koristio Google Play Music i na brzinu što vidim bolje mi izgleda. Vizualno su poboljšali aplikaciju. Download postoji, tako da bi mogućnost slušanja offline morala raditi. Imam Chromecast i povezivanje je jednostavno, imaš ikonicu i to je to. Ono što mi je zasada minus je nedostatak hrvatske glazbe u odnosu na recimo Deezer. Išao sam pretraživati Daleka obala i pojavio mi se samo jedan radio po imenu daleka obala, i na njemu svira Šaban Šaulić :). Koliko se sjećam na Deezeru je bilo par albuma kad sam išao pretraživati Daleku. Trenutno slušam Čorbu, live u ZG, i tiho je u odnosu na ostale pjesme.
@rondinaire - da bi aktivirao probni period jesi morao imat dodanu karrticu na Walletu?
Ajde isprobaj download ako možeš. Malo mi čudno da bi Google daozvolio download besplatan za kasniju upotrebu.
Da, već sam kupovao aplikacije na Play Storeu tako da sam imao karticu povezanu sa Play Storeom.
Download radi, imam sad album prikazan kao skinut. Čak mi je i vremenski to išlo dosta brzo. Na brzinu glazbu ne vidim na uređaju, sad u kojem je formatu i gdje spremljena ostaje otvoreno. I da li se može slušati offline. Ne vidim svrhu skidanja glazbe na uređaj ako to ne radi.
Ako se može skidati za offline (u trialu ili kasnije, nebitno), onda mene još uvijek zanima je li zaštićeno DRM-om ili je čisto. Pa kad netko isproba, nek javi. ;)
Najbrže ćeš saznati da sam isprobaš, no da ti odgovorim. Glazba preuzeta putem All Accessa je zaštićena DRM, dok glazba kupljena (pjesma po pjesma, album) nije. Makar navodno je i kupljena zaštićena kako kažu ali to ne znam sad detaljno.
Pih.
Sve mi se čini da ću se najvjerojatnije vratit starom servisu kojeg sam otkazao. Nije nikako bio savršen ali je nudio najviše.
A nisu ni oni ludi da all access nema zaštite.
Sad sam probao i offline radi (ugasio wifi i internet data a skinuti album svira). Gdje mi se skinula glazba i u kojem formatu nemam pojma (ne vidim nigdje mp3 kao datoteku). Ostaje mi pitanje što sa skinutom glazbom nakon isteka probnog perioda, mogu li je slušati ili ne? I da, u sami player je ugrađena neka zaštita jer mi je javio kod pokušaja slušanja audio knjige da samo datoteke skinute na ovom uređaju može reproducirati, a tu sam knjigu uredno slušao na drugom playeru.
Tko će imati All access dobiti će automatski i Youtube Music Key
http://www.androidpolice.com/2014/11...thout-re-sign/
Ovo je čak i dobro jer negdje sam pročitao da Key neće biti dostupan za HR. Znači danas aktiviram GM free month i dobijem Music Key? I onda kasnije samo produžujem GM preplatu? Ako sam ja to dobro pohvatao
Jep, samo je pitanje ako neće biti dostupan kod nas jel ćeš ga uopće uspjeti koristiti bez proxya xd
Korigirani dio ovog članka mi daje neku nadu da će povezati Key i AA neovisno o regiji (barem dok je u beti):
http://www.androidpolice.com/2014/11...fline-viewing/
Moram još skužiti što sam napravio da mi GM baca nekakav Google Play services error kada ga koristim, bit će da sam ubio neki proces ili slično... Gugl mi ne nalazi niš zasad.