Samsung Homesync GT-B9150 dojmovi/review
Pozdrav!
Evo već neko vrijeme se druzim s ovim uredjajem,a s obzirom da uskoro dolazi i kod nas (dosad je bio namijenjen samo za US trziste), napisao bi kratak review/dojmove.
Radi se u multimedijalnom uređaju kojemu je primarna zadaća streamanje/syncanje sadrzaja (ponajprije slika, videozapisa,screenmirror) sa Samsung mobilnih uređaja (S4/5, Note serija i sl..).
Pakiranje:
- uređaj
- upustva
- USB kabel
- kabel za napajanje
- HDMI kabel
- USB to microUSB
Specifikacije:
Exynos 5250 1.7 GHz dualcore procesor
2GB rama
1 tb ugrađeni hard disk
Konekcija,ulazi: Gigabit Ethernet, Wifi , BT 4.0, 2x USB 3.0, Micro USB, HDMI Out, Optical Audio Out, NFC Tag
Slika, po meni vrlo dobrog izgleda:
http://tabletmania.org/wp-content/up...adget-6794.jpg
Prilikom prvog paljenja, dolazimo do klasičnog "čarobnjaka" na androidu, od formiranja internet konekcije (wi-fi, ethernet) do google računa. Napomenuo bi da uređaj ima HR meni, bez obzira što je kupljen u SAD-u
Uređaj sam spojio hdmi kablom na svoj LG full HD televizor za te ujedno i bezicni mis sa tipkovnicom logitech. Nakon kratkih postavki koje sam gore naveo, slijedi šok: nema gmaila (bez obzira na account prilikom čarobnjaka), youtube verzija je nekakva prastara, nema google chromea...Mislim si, ok, namjena ovog uređaja je ionako za syncanje slika sa mobitela i filmića, očito čovjek mora sve zasebno skinuti s marketa...Odlazim na play store, što god ukucam, uređaj ne podrzava (?!?). ..Sad već lagano kreće zivciranje da koga vraga sam to uopće kupovao...
No, kako je android jedan krasan OS, ne budi lijen, skinuo si na komp black market.apk te prebacio na homesync i tek onda je sve to dobilo nekakav smisao, jer sve aplikacije ustvari rade odlično (od najnovijeg youtubea, tunein radia, mx playera,es playera, utorrenta i sl..)
Kako mi je laptop bio pun filmova, a hard na njemu lagano u crvenom, odlučio sam sve prebaciti na Samsunga, dovoljan je samo usb kabel od mobitela i sve ide normalnim copy paste sistemom.. Filmove koje imam su uglavnom 1080p i moram priznat da prije zadnja dva updatea koja sam dobio, osjetio sam manji lag (slika je lagano trznula) koji me smetao, no nakon nadogradnji sve radi kako spada..
Uglavnom, nakon nekih 2 mjeseca korištenja, moram priznati da sam (uz malo volje i truda) poprilicno zadovoljan sa uređajem,sve radi brzo, trenutno, nema force closea, filmovi rade super...
Prije 20ak dana sam vidio na sammobileu da je izašao firmwarea za hrvatsku te hrvatski tmobile, pa će uređaj vjerojatno vrlo brzo doći i kod nas u prodaju (tmobile će vjerojatno gurati dizzer i hbo to go na njega ili slične usluge),a mozda će "naš" firmware biti "otvoreniji" po pitanju nekih za android, defaultih aplikacija..
Primarna zelja mi je da puste update na 4.4.+ ili još bolje, L...no za potonji će vjerojatno biti teško... :D