Best buy tarifa + mobitel trenutno je...
Pitao sam vec negdje, ali mi se cini da se ovdje detaljnije pise o ponudi mobitela kod operatera.:thumbup:
Svake dvije godine se proucava gdje/kako/zasto u odnosu cijene pretplate i cijena uređaja.
Nimalo mi se ne sviđa ova glupost oko mjesecnog placanja mobitela, negdje ispadne skuplje uzet mobitel na dvije tarife visoj pretplati sto je apsurd.
Naime, kad je izasao iphone 5 stavili su odlicne akcije i dalo se dici dobra lova. Na tarifi svezamene 250(125 zbog "dozivotnog" 50% popusta) na prodaji iphonea se diglo 3500kn, frend na stepenici visoj je digao 4500kn iduci dan su prodali po ekstremnoj cijeni.
Posto imam vec Note 3, mobitel mi ne treba, dok ne izađe 4orka jel
Pa gledam isplati li se raskinuti ovu Sve za mene sa 250 na 125kn + frekvencija+ uspostave racun je oko 170-180kn.
Hm, cekati da izađe iphone 6 za prodat ali moram provjeriti kada mogu produziti ugovor za 4mj cini mi se. Ili raskinuti i otici negdje drugdje.Vec smo gledali iphone 5s u vipu na tarifi 190+frek i porez ovaj ispadne oko 210 mjesecno + 1000kn mob + 100kn mjesecno mobitel, to sam tek poslije vidio da jos 100 mjesecno traze, pa nisu normalni. A jos se važem da li bi isao na tu opciju bez tih 2400 dodatnih za koje sam skuzio naknadno.Uzas od ponude i Vip je zakazao maksimalno i vjerujem da ce se velik broj korisnika prebaciti na druge mreze sada.
Gledam tele 2 , uzasna ponuda također, ajde revolucija je 150kn mjesecno solidna tarifa, s tim da se prvih 12mj placa 100kn i uzeti g2 nadoplata 100kn mjesecno + 700kn nisu normalni, pa to je skuplji mobitel nego na njuskalu racunam njemu je novom vec cijena oko 2300kn. Ovdje ispadne 3100kn kroz dvije godine, iliti 6100kn cijela pretplata i mobitel, nimalo povoljno.
Dosao sam na tmobile stranicu i proucavam malo, oni su najcudniji
Recimo pogledajmo njihovu tarifu L iliti plan za surfanje. 135kn mjesecno nema uspostave pozive, neogranicen net(1 giga max brzina), ako se potpise do kraja mj onda su i minute i sms flat znaci bolje nego sto sada imam u vipu sve za mene i to u pola cijene.
Ali cijena isplativosti u nabavci mobitela na toj tarifi je pitanje.
I sad, gledam g2 da usporedim sa tele2, te ovdje taj mobitel dodje jednokratno 398kn i 40kn mjesecno, dođemo do 1360kn za mobitel , sto nam daje 4800kn sveukupno kroz dvije godine pretplata + mobitel sto je u odnosu na 6100 iz tele2 svakako prihvatljivije.
Z1 je cini mi se 1200 u toj opciji.
E sad interesantno je da taj g2 u tarifi L ispadne kroz dvije godine 1360 ili ukupno 4800, dok isti mobitel u tarifi xl i xxl dodje 18kn +lopovskih 100kn mjesecno sto daje 2418kn, smjesno jel, s pretplatom ukupno 10800kn. No to je druga prica jer ko uzima xxl tarife ima mozda izrazitu potrebu za ultra brzim netom pa mu je cijena manje bitna.I z1 je nesto jeftiniji na L tarifi nego xl , xxl, vjerojatno jos neki nisam sve stigao provjeriti.
U bizi me zanima da li je netko istrazivao, te ima li bolja trenutno opcija od tmobile-ovih npr kao ovaj lg g2, jer on kao i z1 su trenutno nedostupni, tocnije pise u dolasku. To je jedina opcija za koju sam vidio da se mozda isplati raskinuti ovu svezamene sa 50% jer ce mi i dalje ukljucujuci 40kn za mobitel racuni dolaziti 175kn a mobitel bi me ispao 400kn sto znaci do 2000kn dobitka u preprodaji istog.
Znaci racuni 180kn cca 500+minuta prema svima, giga + mb te sto isplativiji mobitel za prodaju.
Ili ima netko informaciju da li su zaista u dolasku g2/z1 u tmobile-u ili cekaju da istekne prvo mogucnost raskida ugovora pa da sto manje ekipe iskoristi tu mogucnost.