-
Jesu li ove komponente kompatibilne?
-
Mislim da ne bi smjelo da bude problema. Jedino je prst u oko matična a ni AMD ti ne bih preporučio ako se imaš namjeru poigrat s konfom.
-
Hmmmm...
Matična, iako podržava Visheru (8350), nije baš namjenjena za high end AMD-ov proc, prvenstveno zbog potrošnje koja je na 8xxx seriji dosta velika. Pucaj na neku matičnu sa boljom regulacijom napona.
Što se hard diska tiče tu bih ipak išao na WD Blue, nije bez razloga jedan od najpopularnijih modela :)
Napajanje je OK, bitno je da ima dobru efikasnost a Chieftec je solidna kompanija... Kao alternativa preporučujem XFX 550W.
Reci, do koje cijene pucaš sa konfiguracijom, koja bi bila namjena i postoji li mogućnost kupnje u nekom drugom dućanu?
@Smuc - kaj fali AMD-u?
-
Hvala na pomoći. Matičnu ću vidjet pa ću uzeti neku skuplju.
---------- Post added at 20:59 ---------- Previous post was at 20:55 ----------
Što se cijene tiče do nekih 4500kn s time da sam kućište već uzeo.
Namjena bi bila za igranje igrica, tu i tamo neke zahtjevnije igre
-
Danas ti nije na odmet uzeti SSD disk kao sistemski. 120gb modeli su više nego pristupačni i izdvojio bih Samsung Evo serija (Evo 120gb - 619kn) . Vjeruj mi - imam SSD preko godinu dana i neopisiv je osjećaj radit na njemu, HDD mu ne može parirati.
Inače što se tiče odabira komponenti - ja bih za igranje prije išao na Intel i5 te grafičku nVidia GTX 750 Ti (ima recenzija u novome Vidi-ju) i sve to na Asrock MB. Sada sam na Radeonu ali kad bi mijenjao išao bih na nju definitivno.
-
U single core eri AMD je bio toliko bolji od Intela koliko je sad obrnuto.
-
@WildBoy - Ja bih radije uzeo jaču grafu ili više RAM-a umjesto SSD-a, za gejming SSD nije toliko bitan. Ja još uvijek čekam da se cijene spuste dolje i radije bih uzeo 2TB HDD za cijenu 120GB SSD-a. Još uvijek su preskupi.
@Smuc - Intel nije baš toliko bolji, pogotovo u multithreaded aplikacijama (kao što su gotovo sve novije igre) + AMD-ova platforma (matična + CPU) su dosta jeftiniji sa sličnim performansama. Naravno, govorimo o istom cijenovnom rangu.
@SGS II - jel dolazi u obzir neki drugi dućan?
Proc: AMD FX 8320 - 1.143,15 kn
Matična: Asrock AM3 990FX Extreme3 - 698,69 kn
RAM: KINGSTON 4GB DDR3 1600MHz - 290,00 kn x 2
Hard: WD Caviar Blue 1TB - 480,23 kn
Grafa: Sapphire Radeon R9 270X - 1.446,97 kn
Pržilica: LG GH24NS - 125,00 kn
Napajanje: XFX PRO 450W 80+ - 405,00 kn
Konfa je kojih 300-ak kuna iznad 4,5k kn pa možeš primjerice kupiti 1x4GB (a ne 2x4) RAM. Eventualno ušparati na slabijoj matičnoj i uzeti GTX750Ti od zelene sotone poznate kao nVidia :D
Ako želiš malo tiši i hladniji komp onda ti svakako preporučujem još i ovaj hladnjak za proc - Thermaltake Contac 30.
-
Mario hvala na pomoći, mislim da ću uzeti dijelove s tvog popisa
-
-
Kućište je jedno a konfiguracija drugo. ;)
Ili u nekoj dobroj i provjerenoj trgovini pravu gamersku mašinu ili uz pomoć iskusnijih i stručnijih i uz pomoć Googleta također se može složiti konfa. Ako naletiš na takvu trgovinu gdje znaju što rade,bez beda se odluči na to a ako ne nađeš takvo što,jedno popodne zagrij stolicu i nađi što ti treba. Svu kompatibilnost nađeš sam na netu a ako su detalji u pitanju, javiš se tu pa se uvijek netko javi s odgovorom. Također, ima još foruma koji su više okrenuti tome tj. skroz su okrenuti tome jer ipak smo mi dosta "šaren" forum i svime i svačime se bavimo. Pametnim pitanjem na npr. pc ekspert forumu lako dođeš kraju nedoumicama ako zapneš ili ti se drugdje ne javi netko tko ti može zagarantirati u točnost tvrdnje... Ako si pak ljenčina i čekaš da se sve samo složi, đaba ti sve a kako vidim, znaš što tražiš pa vjerujem da nema problema po tom pitanju. :)
-
@SGS II
Imaš ti još pola godine do toga :) Do tad se promjeni cijena i dođu nove komponente, pa bolje da se strpiš još malo sa sastavljanjem.
-
= Citat =:
Izvorno postao
.andro.
@SGS II
Imaš ti još pola godine do toga :) Do tad se promjeni cijena i dođu nove komponente, pa bolje da se strpiš još malo sa sastavljanjem.
Upravo tako, slaganje konfiguracije se radi eventualno tjedan dana prije kupovine, gotovo svakodnevno izlaze nove komponente, mjenjaju se cijene i ono kaj je danas best buy sutra možda bude glupost.