Pozdrav , koju Igo navigaciju odabrati za starije navigaceje sa Win ce Os-om ,
hvala na savjetima
Printable View
Pozdrav , koju Igo navigaciju odabrati za starije navigaceje sa Win ce Os-om ,
hvala na savjetima
MA radi se o klasicnoj navigaciji , nekakav kinez , ne pise nigdje nista o njemu , rezolucija je standardna 4:3 , instalirao sam igo primo na njega i radi ,ali je sporo za popi......
Evo nasao sam tvoj Igo NAvon i radi dosta brze , e sad gdje naci karte za njega ....
Edit
Ups rade karte i ove najnovije , samo kaj ne moze pronaci satelite , jel treba kaj u sys-u postelat ?!
Da treba !
Najprije ukopčaj iGO na "kinezu" , onda odi u :
postavke / lijeva strelica dolje desno - klik na nju / gore lijevo klik na GPS / Ručne postavke GPS-a - GPS prijemnik je spojen / makni kvačicu i pojavit će se u donjem desnom kutu - Auto-prepoznavanje - klik na njega i čekaj dok ne izbaci / vrati se nazad na GPS - klikni / Pročitaj sada na koji je port spojen i kolika je brzina prijenosa ( Port 7 - Brzina prijenosa 57600 ) / izađi iz programa ili ugasi uređaj .
Upiši to u sys.txt
[project]
name="Navon"
[interface]
laneinfo_signpost_enabled=1
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
resolution_dir="480_272"
skin="ui_igo8"
[map]
3dcarsizemin=5000
3dcarsizemax=7000
3dcarsizemul=17000
2dheadup=1
[gps]
port=7 ; (ovdje upiši točan port)
baud=57600 ; ( ovdje upiši brzinu prjenosa)
[debug]
skip_eula=1
topmost=0
show_oneway=1
show_speed_limit=1
enable_roadshadow=1
[smartzoom]
minzoom=40
maxzoom=70
Nakon ove "operacije" , odi u "iGO8" folder / pronađi folder "Save" - izbriši kompletan folder ili sve unutar njega (baš sve) ...
vrati se nazad na navigaciju pokreni iGO (malo ćeš više čekati) , zatim postavi sve što te pita , jezik i ostalo , postavi na napredni mod i dozvoli mu Speed Camere ...
To je sve , javi što si napravio !
[QUOTE=walter66;1061117]Da treba !
Eto napravio sve kako si napisao , pronasao satelite , sad cu jos malo pa ici na posao pa provjeriti...
Jedino nemam pojma gdje se omogucuje ovo za "speed camere "
Hvala puno
P.S.
Sto mislis da mozda stavim ovu LITE verziju sto si stavio za skinut , ima li smisla , razlike itd ....
Nema smisla , nego treba staviti iGO Primo , mislim da bi još bolje radio. Koristiš li uređaj više u HR i BiH , dobro bi dodati i MireoBE 3.1 , jer su karte kvalitetnije za naše područje . Na taj uređaj možeš staviti bilo koju navigaciju , uvjet je da ima 64 ili još bolje 128MB rama . Interne memorija nije važna jer prima SD do 16GB ... Mislim da si vidio kako je lako pokrenuti navigaciju ! U meniju te pita gdje je navigacija i sam pronađe *.exe file klikneš na njega i on zapamti . Problem je samo GPS port , a njega znaš , ako si odradio onako kako je gore opisano (automatsko prepoznavanje) . SD kartica ima oznaku SDMMC , kod svih "kineza" ... i većine drugih navigacijskih uređaja .
Za SpeedCam nije važno , valjda je bilo omogućeno , samo ga treba obnavljati . (o tome kasnije) .
Pa bio sam stavio Primo i bilo je uzasno sporo , doduse mozda mislis na neku stariju verziju Prim-a , jel ima negdje za skinut neka starija verzija Prima-a. Inace po Hrvatskoj uopce ne palim navigaciju , namjena joj je iskljucivo za EU , za frenda , ja imam onu PRIMO na HTC ONE uredjaju i radi OK , i legalnog Panica, jucer sam stavio i Navigon-a i skroz me je odusevio. Stavio sam i Copilot i on je OK ali se pol ikona ne vidi , a za ovu skroz zadnju verziju treba imati Rootan mob , a to mi se neda. ( garancija itd itd )
Mislim da mi nisi dobro objasnio koju navigaciju imaš. Pogledaj malo bolje što piše na njoj s prednje i zadnje strane , sad su svi uređaji kineski . Što napiše odmah kad se starta !
Ma na njoj ne pise apsolutno nista ni s prednje niti s zqadnje strane
a ckad se starta pise :
System Information
RomVersion : 82F.2018.36M2584Q
Software Version ; V3.6E018.12.3
OEM Info: YFAtlas4
Platform ID; 5955414E46454E47
Device ID: 0000000000000000
SD Card ID: 35CBE852
eto to je to
jedno brzinsko pitanje za mio moov m300 radio sam svasta nesto na njoj i sada sam se vratio na igo 8 mislim da sam ubacio ovu light verziju al prije se uredjaj iskljucivao nakon 10 sek kada se ugasi napajanje a sada to ne radi da nisam negdje u onim sys.txt izmjenjo neku stavkicu pa ako netko zna da pomogne bio bih zahvalan
Možda ta "Light" verzija nema tu opciju !
Probaj instalirati ovu verziju :
http://cafe.mobil.hr/threads/72325-M...=1#post1026374
skidam sada tu pa cu isprobati tay sys ako je do njega ma natero sam ju da odbrojava i onda ugasi se i za sekundu se opet upali pa mi nije jasno sta joj je prije je isto radila al se nakon odredjenog vremena gasila sada samo tako upali ugasi i nastavi ko da nije nista bilo
jel bi funkcioniralo da samo exe od ove ubacim
ah koliko pitanja aj ja cu isprobat najbolje pa javim :D
sve isto nazalost evo ako ce pomoci ovaj sys text
[device]
type="Mio Navman F30"
[folders]
app="\My Flash Disk/iGO8"
content="\My Flash Disk\iGO8\content"
[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
power_off_time=10
[gps]
port=2
baud=38400
[tmc]
source="GNSPORT"
port="COM,1"
baud=14400
internal_tmc_name="gnsport"
tuner_alg_search_force_on=1
tuner_alg_search_timeout=10000
tuneralg_rds_packet_timeout=6000
tuneralg_8a_packet_timeout=6000
tuneralg_3a_packet_timeout=20000
tuneralg_last_8a_packet_timeout=10000
[debug]
skip_eula=1
show_signpost=1
enable_roadshadow=1
enable_roadsign=1
earth=1
experimental_features=0
[power]
backlight_manage_values = 1
backlight_methods = 39
backlight_status="0"
power_off_mode=1
[network]
available="0"
[warning]
speedcam_warning=1
speedcam_soundtype=2
speedcam_visualtype=1
overspeed_sound="!alert4"
section_beep_sound="!alert4"
approach_beep_sound="!alert3"
warn_distances=130:500,120:400,100:400,80:300,70:3 00,60:250,50:200,30:150
approach_beep_distances="-1"
speedcam_max_angle=45
approach_beep_sound="!radar"
[sound]
csv_voice_enabled=1
ding=0
Mislim da tako mora raditi !
Kad isključiš kontakt M300 se gasi , ali se nakon par sekundi ponovo upali jer prebaci na bateriju ! Prebaci gornji dugmić u sredinu , pa će se ugasit !
Probaj ovako - promjeni ovdje:
[power]
power_off_mode=1
Ovako se nebi trebala gasit kad izvadiš kontakt , automatski će prebacit na bateriju ,
a ručno je moraš prebacit na "StandBay" ili Full desno na "Reset" gašenje :
power_off_mode=0
budem probao, a najgore je sto je funkcioniralo kada sam bzvze nesto isprobavao i sada nznm koji je igo bio gore i skinio sam ovaj vas lite jel mi je bio najcool i sada sam tu zapeo a probat cu se poigrati jos malo u najgorem slucaju tipka odradi svoje :D
naso sam i ove naredbe mozda njih malo izmjeniti pa zavarati navigaciju nekako
[power]
backlight_day=100
backlight_night=54
backlight_slow_api=1
backlight_sync_with_OS=1
battery_warning_limit=10
powermgm_state=0
power_off_mode=1
power_off_timeout=300
skip_resume_process=1
skip_suspend_process=1
i ovo mi nije jasno sta radi powermgm_state=0
Šta radi "powermgm_state=0" ?
Trebao bi upravljati s svim ovim ostalim opcijama paljenja i gašenja !
powermgm_state=0
power_off_mode=1
power_off_timeout=300
Ja sam taj komletan dio [power] izbrisao i svejedno sve radi .
Podešavanja se mogu uključivati iz same aplikacije , a iGO promjene sam upiše u folder "save" .
Zato je dobro kod svake neke veće promjene , čak i mjenjanja i dodavanja karata izbrisati taj "save" ili iz programa u opcijama kliknuti na "vrati na tvorničke postavke" ...
bez uspijeha nazalost, aj kada vec davim pitam jos jedno pitanjce
jel ima kakav novi igo da moze ovaj mio moov pogoniti vidim imaju neki primo pa neznam koliko je jaka sto je špo vasoj preporuci najbolje za njega.
meni navigacija i ne treba koliko toliko, vise se volim igrat snjom u smislu ovog izmjenjivanja navigacija, sada bi ostavio nesto kao igo i da mi stalno radi u autu(da izgleda kao ovi skupi audiji hehe) sada oce se gasiti na kljuc to i nije toliko bitno :)
Igo8 najbolje radi , iGO Primo radi dobro , ali kod izlaza u početni "meni" resetira se M300 , zašto ??? nikad nisam zaznao !
Od programa najbolje radi MioMap ili MireoBE 3.1 . (loša podrška u kartama - dobre HR i BiH)
Navigacija Mio Moov M300 može izgledati ovako , pa onda imaš osjećaj da je napravljena baš za Tvoj auto ili da je to navigacija od onog skupog Audi_ja , kakvog voze "glavonje" ...
:D
...
hehe slicice i ovo sam izmjenjao izgleda za*ebano onako coolerski,, sada sam nabacio primo 2.4 malo cu je provozati da vidim jel cemu al najvjerovatnije da ce igo8 gore ostat, najveseliji mi je nekako , jedino sto jos moram vremena uhvatiti pa da natašine glasove zamjenim svojima ko zna mozda i bude licilo na nesto pa podjelim ostalima :P
Gdje upisati komandu da se uredjaj nakon gašenja auta takodjer sam ugasi (nakon 5 sekundi).
Uredjaj je GoClever sa Win ce 5 i na SD karticu je instaliran Igo Primo 8.5.11.155811
Inace sve ostalo dobro radi sa najnovijim kartama.
Imam jednu malu "noname" navigaciju , radi na WinCE 5 , na nju sam instalirao iGO Primo ne znam koja je verzija , ali kad mi teta Nataša kaže " došli ste na odredište " , kad stanem i parkiram auto na ekranu se pojavi poruka " jeste li došli na vaše odredište DA - NE " , kad stisnem ikonicu DA pita me "želite li napustiti aplikaciju DA - NE " . Osim toga na mojem autu kad izvadim kontakt ključ ugasi se i navigacija , odnosno prebaci se na "StandBay". Kako podesiti da se navigacija ugasi za 5 ili xx sekundi neznam , jer ta tvoja navigacija ima bateriju tako da i kad bi bila naredba za gašenje , nakon nekoliko trenutaka nanovo bi se ukopčala (upalila) .
pored ostalog trebas imati ovo
[interface]
show_exit=1
shutdown_time=0
Ovo može biti upisano u sys.txt , ako je aplikacija iGO instalirana s nekim unlockom , odnosno menijem za pokretanje više programa . U slučaju da je instalirana bez unlocka , to znači da se odmah pokrene kod podizanja cijelog sistema navigacijskog uređaja , kao što je prije bilo u originalu s Mireo BE 3.1 onda ove dvije komande nemaju smisla . Ovaj show_exit=1 neće napraviti ništa , osim što će zablokirati aplikaciju jer neće znati kamo izaći (exit) . Za shutdown_time=5 neznam što bi se dogodilo , treba probati ...
Može li pomoć, frend ima samostalnu navigaciju na kojoj ništa ne piše. Na naljepnici piše GPS Navigation i EL- neki broj koji sam upisivao u google ali ništa. Kad uključim uređaj na staru piše MEDIATEK, ima Windows CE 6.0, navigacija iGO Primo 2.4 By Kavazovic, mape iz 2013. SD Card je 4GB, ubacio karte 2016 koliko je stalo. Ekran je mali, 5 ili možda 4.3, ušao u sys da vidim postavke, stoji samo max i min veličina memorije. Prilikom pokretanja iGO pokaže se slika kamiona lodanje do pola i onda prođe čitava vječnost i izbaci error malo memorije. Pretpostavljam da je rezolucija 480x272, trebam neki iGO koji bi radio glatko, prelistao sam forum i neke linkove pokretao ali su mrtvi. Koliko sam razumio dovoljno je iGO prebaciti na SD Card i pokrenuti, nema nikakve instalacije, ako imate link za download i još kakvih savjeta...hvala unaprijed.