Molio bih pomoć gdje i kako skinuti (ili naći ako je već ) free da updejtam uređaj koji sam dobio na poklon?
Nije updejtano od 2008.
karta je city navigator europe NT 2008
U koliko je već to negdje napisano molim moderatore da me upute.
Printable View
Molio bih pomoć gdje i kako skinuti (ili naći ako je već ) free da updejtam uređaj koji sam dobio na poklon?
Nije updejtano od 2008.
karta je city navigator europe NT 2008
U koliko je već to negdje napisano molim moderatore da me upute.
Pokušaj ovdje:
http://cafe.mobil.hr/threads/78655-G...014.20-Torrent
Ne brini imam istu takvu Navigaciju Garmin Nüvi 250W, treba imati SD karticu 4 GB Class 4 ( ili ako nema onda , KINGSTON 8GB SDHC Class 4 ) .
Imam karticu 4GB class4 i skinuo sam torent, molim te pomozi dalje (nisam na kompu imao neke programe pa sam i to morao skidati) skidalo mi je 4 sata, a zašto pojma nemam.
Što napraviti sa onim IMG folderom kad se raspakira ono što sam skinuo?
Rekoh ovo mi je prvi put da tako nešto radim a i sa engleskim sa malo na "VI" :)
Najprije trebaš izbrisati staru kartu na uređaju gmapprom.img ,
na njezino mjesto stavi AdriaROUTE 4.20 NT pod istim imenom .
http://www.pohrani.com/f/1w/18/3jnJi6Z2/garminkov.png
Na SD katicu ...GARMIN/gmapsupp.img kopiraj
Garmin City Navigator Europe NT 2014.20
:driving:
Molim te da mi objasniš ako imaš vremena
kako napraviti ovaj gmapsupp.img od ovoga kad skinem sa neta??
Možda je glupo pitanje ali jednostavno mi neide.
Nadalje dosta putujem po austriji, njemačkoj i italiji pa me interesira da li će biti OK ako je glavna karta AR?
Ovo do sad sam sve napravio i glavna karta je AR
Na uređajima za Navigaciju "standalone model Nuvi ili sl..." , mogu se instalirati 3 (4) detaljne Mape:
gmapbmap.img (bazna Mapa)
gmapprom.img (Originalna predinstalirana Mapa)
gmapprom1.img (dodatna Mapa)
gmapsupp.img (dodatna Mapa)
gmapoem.img (dodatna Mapa)
Na SD karticu može se instalirati samo jedna Mapa s ovim nazivom gmapsupp.img (onda je treba brisati na uređaju)
Ukupno: bazna mapa + 4 rutabilne Mape.
*** Naziv mape možeš preimenovati u drugo ime (koje trebaš) , ostaje samo ekstenzija *.img
Pridržavajući se Garminovog pravila , kako je gore napisano ...
možda se nismo razumjeli
na uređaju vidim samo mapu AR i ništa više.
napravio sam sve kako si gore napisao
evo ovako izgleda urađeno na uređaju: http://imageshack.us/a/img594/4250/vem9.jpg
i na kartici u folderu garmin: http://imageshack.us/a/img203/922/9qey.jpg
ali ja sam samo copy paste skinuto prebacio na uređaj i karticu ili je to još nekako trebalo instalirati..
Evo kako sam i rekao nekako sam tup po tome ili nešto ne ide kako sam ja zamislio.
Ako je problem može ina PM da ne davimo druge.
Ovako, obrati malo pažnju na nazive karata koje imaš u uređaju.
Dakle imaš:
gmapbmap.img ovo je obično karta svijeta koja služi da ti ne pokazuje praznine izvan onih karata koje imaš unutra , ne vidiš ju u Skupovima karata
gmapbmap1.img (nemam iskustva s novijim Garminima, ali ako nije višak, onda je slično kao ovo gore)
Sad dolazi ono bitno:
gmapprom.img
gmapsupp.img
i na kartici opet imaš
gmapsupp.img
Znači imaš dva puta gmapsupp.img i za pretpostaviti je da se one međusobno "svađaju" i na kraju ne vidiš niti jednu, nego ti samo ostaje gmapprom.img.
Promijeni naziv mape gmapsupp.img u uređaju u gmapoem.img i onda probaj.
I molim te uključi prikaz estenzija jer ovako zapravo nemaš pojma imaš li gmapsupp.img ili gmapsupp.jpg (oboje su img datoteke ;) )
Evo ovako... sve napravio kako ste rekli i sad imam obje karte pod
1. CN Central & Eastern Europe
2 Adria Route 4,20 NT
(1) MK, 15 KSV, 16, MNE 18, ALB, 12,1 BIH, 1
Ovako sam dobio 1. kartu tek nakon što sam raspakirao na karticu zipani fajl. Ali sad samo još da odem na put i isprobam kako radi :)
(Eh da ne vidim na AR da ima HR pa me to malo čudi (ako i opet ja nešto nisam ukakio :) )
I na kraju molio bi te da kažeš kako i gdje da uključim prikaz estenzija? jer pod view je uključeno details!
Hvala
Adria Route 4.20 ima HR , ali mu je ispala Slovenija (nema SLO u AR , više) !
Kažu da je bolja EU karte od AR , ima većih mogućnosti . Ostavi instaliranu AR , ali je isključi , ostavi CN Central & Eastern Europe uključenu (neće se preklapati) !!!
Pozdrav svima!
Imam nuvi 250w saadria rutom unutra i kupio sam 8gb sd karticu.
moze li mi netko reci kako ubaciti city navigator jer moji pokusaji ne daju rezultata :(
skinuo sam Garmin City Navigator Europe NT 2014.40 Unlocked sa torrenta. sto sada moram. poskusao sam ubaciti ovo sa torenta na sd karticu u folder garmin ali nista se ne događa
samo napomena da je adria route je kupljena u ducanu (hr,bih i slovenija) i nebi volio da se ona izbrise
Samo napomena da ubuduće pogledaš jel netko ima isti ili sličan problem. Rješenje problema naći ćeš u ovoj temi. Ako imaš dodatnih pitanja, tu smo.
Prije svega , dobro došao na Forum !
Ta AdriaRoute koju "ljubomorno" misliš zadržati već je zastarijela , nadogradiš li službeno kupljenu AR u njoj neće biti SLO , jer je sada integrirana u City Navigator Europe NT 2014.40 .
1. Nije moguće s kupljene SD kartice (2GB) prebaciti AR na neku drugu ili veću , vezana je registracijom baš za tu karticu , a radit će na svakom Garmin uređaju .
2. Želiš li koristiti kartu City Navigator Europe NT 2014.40 morat ćeš je staviti samu u folder Garmin na SD koji si kupio .
3. Tvoj uređaj ne podržava višestruko instaliranje karata (maps) na SD karticu .
4. Na uređaju nemaš dovoljno mjesta za instalaciju cijele EU .
5. nuvi 250w ne podržava 3D , tako da Ti ovo ne treba gmap3d.img
6. Rješenje:
Na SD karticu od 8GB (4GB) staviti novu kartu City Navigator Europe NT 2014.40
AdriaRoute NT imaš ovdje , a možeš je staviti na internu memoriju uređaja , da bi imao i SLO onda još moraš dodati .
7. Spremiti SD karticu s AdriaRoute NT 4.10 i čuvati da se ne izbriše !?
- 7a. Upotrebiti SD karticu (2GB) za nešto drugo - pametnije .
Nuvi 2xx i 2xxW prepoznaje sa SD sa zadnjim FW dvije karte iz foldera Garmin sa ovim imenom:
gmapsupp.img
gmapsup1.img
Ako češ kupiti novu SD kupi 8Gb class 10.
pozdrav svima i hvala na pomoci. bio sam na putu pa nisam stigao prije ovo podesiti.
na sandisk class4 8gb sd karticu sam stavio samo gmapsupp.img od 3.2Gb a staru karticu izvadio. na njoj je bio drugi img sa jednim fileom gmapsupp.unl
a ovako izgleda interna memorija uredaja
http://i60.tinypic.com/2ajnaxd.jpg
treba li na internom uredaju nesto brisati ili podesiti?
sd kartica je formatirana u fat32
sto god probam ne radi :(
molim vas pomoc
Ne pridržavaš se Garminovih za pravila postavljanja mapa (karata) !
Na internoj memoriji preimenuj onaj "fajl" pod nazivom gmasupp.img u gmapprom.img (To je AdriaRoute 4.20 - bez Solvenije) .
Na SD kartici otvori novi folder "Garmin" i u njega stavi gmapsupp.img od 3.2Gb (Full EU) .
Ovako na SD Card: Garmin\gmapsupp.img
Sve ovo sam i gore opisao , treba malo čitati !
Ono što kaže @ popotnik da kupiš novu SD 8Gb class 10 nije bitno , jer je Garmin inače
spora "naprava" koja ne ovisi od brzine SD kartice , po gotovo kod prebacivanja
karata na internu memoriju ili SD karticu preko USB kabela ... (spora za pop.z.it - katastrofa) !
Najnoviji Nuvi uređaji su spori , valjda i oni rade na USB 1.0 , ko' ovi stariji modeli ... !
evo proradilo
nisam prije preimenovao ovaj img na internoj memoriji
hvala puno walter :)
Ako ima class 10 i da da u PC onda če biti brzo prebačena CN na SD ;) traje negdje oko 4 minuta ali ako prebacivaš CN na uređaj tako da imaš SD u garminu i tog spojenog na Pc e pa ovo traje vrlo dugo da prebaci.
Najbolje je imati Card reader i umetneš unutra SD i tako prebaciš CN na SD, ako napraviš tako, onda če ti uzeti oko 4 minuta :)
Novi garmin uređaji imaju brzo prebacivanje u internu memoriju ali još uvjek traje dalje nego da daš na SD.
Na novim garmin uređajima možeš dati sve na SD i ništa u internu memoriju sa SD radi: ASR, SID, G2S, CN, POI........
Ja na mome, 1300, 3490 i 3590 imam sve na 16Gb SD i sve radi ko suza ;)
Da !
Najbolje je imati SD čitač i sve staviti na SD , a ne na internu memoriju .
Na ručni Garmin eTrex 30 stavljao sam AdriaTopo XL cca 600Mb , preko USB kabla jer sam zaboravio SD-Adapter , trajalo je oko 1 sat + , na moju sreću imao sam dobru bateriju na laptopu !
Garmin bi ipak trebao malo poraditi na softweru i hardweru , pogotovo na ovim ručnim uređajima koji su puno skuplji od klasičnih autonavigacija . Trebalo im je 20 godina , da shvate kako na SD kartu mogu staviti više karta (Mapa) , možda ih je to Navigon naučio .
Pitanje: Imam Garmin nüvi 660 FM .
Problem je u tome da mu je prestao raditi "Touch" , ne djeluje na dodir , slika je u redu , može li se kako spasiti , a da se ne mjenja ekran ???
Prepoznaje ga računalo preko USB_a , dobra baterija , najnoviji update , vizuelno u vrlo dobrom stanju ...
Probaj očistit rubove oko ekrana, tamo se pojavi smeče i ponekad je to uzrok, da Touch više ne radi.
Rastavio sam uređaj , i očistio od prašine (smeća) i ne radi , mislim da je problem pregrijavanje na suncu , većina nikad ne skida uređaj s nosača stakla . Ja moj "Navi" poslije svake uporabe spremam u torbicu !
Pozdrav i zahvala na prosvjetljenju cijelom društvu iz ove teme o 250w.
Meni kao oldtimeru i laiku je uspjelo nedavno uz vašu pomić, osvježiti ovaj stari uređaj s novom i većom karticom.
Moja rijetka dosadašnja putovanja autom su na oko 1000 km u krugu od Zagreba, Njemačka najdalje.
Nedavno putovanje BiH i Hrvatska, vrlo lijepo s garminom.
Potaknut ovim vašim pisanjem isprobao sam nekoliko kombinacija karata (copy/paste samo otključani .img i to samo na kartici) i došao kao laik do meni optimalne na ovo malo iskustva i spoznaje.
AdriaROUTE 4.30 NT (na karti ulice i zgrade, zelenilo, vode... / Ulice na traci i na karti npr. Karaznik)
CN Europe NTU 2015.20 (1) ALL (na karti samo ulice, bez ovog gornjeg u adria / Ulice na traci i na karti npr. KARAŽNIK kako i želim sa našim i velikim slovima ČĆŠĐŽ)
CN Europe NT 2008 predistaliran na uređaju i tu nisam ništa dirao.
Ova kombinacija karata po uključivanju nekad započne velikim slovima, nekad malim, pa se mijenjaju nazivi tokom putovanja.
Probao sam da mi je svaka od karata na kartici jednom gmapsupp.img pa drugi put gmapsup1.img misleći da je tu ključ rješenja, ali nije.
Kako starim slabije vidim, pa vas molim za malu pomoć.
Želim samo VELIKA slova ulica s našim slovnim znakovima i podloge iz adriaroute za naše područje.
To postignuće bi me razveselilo, naravno uz vašu nesebičnu pomoć.
Unaprijed zahvalan!
jel netko naišao na garmin sustav koji je BUILD IN CAR ?
dakle, kako taj sustav ažurirat, i ono bitnije.. kako ga updejtat a da je i dalje "orginal"
Trenutno mi je jedan u Citroen auto.