Pozdrav, imam motorolu xt910. Trenutno je na orginal 4.1.2 andoid verziji. dal mi netko može napisat najjednostavnija uputstva kako da nadogradim software na 4.2.2 odnosno kako da rootam mobitel? hvala unaprijed
Printable View
Pozdrav, imam motorolu xt910. Trenutno je na orginal 4.1.2 andoid verziji. dal mi netko može napisat najjednostavnija uputstva kako da nadogradim software na 4.2.2 odnosno kako da rootam mobitel? hvala unaprijed
Prouči ovo možda bude od pomoći
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1363
Inaće takve stavi bolje pitaj na xda, jer ovo je umrlo što se tiče motorola, kao i ponude motorola u RH. sve samo HTC i samsung, i ostala divljina.
Za 4.0.4 ICS je root postupak bio 1 click mišem i gotovo.
Za JB 4.1.2 je malčice kompliciranije, nadam se da znaš engleski dovoljno za postupak na OVOM LINKU.
Nemoj pokušavati downgradeati na ICS 4.0.4, smijes preko RSD-a flashat iskljucivo 4.1.2 firmware.
Za ubuduće, kad rootaš instaliraj BootMenuManager (BMM) s playstora i preko njega flashaj.
Preporuka ROM-a za 4.1.2 je http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2260951
Znači nakon roota instaliras BMM i kad ga prvi put pokrenes klikni install da ti se instalira u sustav.
Skini ArtMod v4.31 na mobitel, nebitno jel na internal sd ili external.
Pokreni BMM i odaberi Rebooter, odaberi Reboot.
Kad se mobitel počne ponovno paliti pokazat ce ti se ekran s zelenim androidom i vrtit zupčanike, klikni na ekran samo da ti se ponudi izbornik i odaberi Settings.
Sad ti se pokazu slotovi 1-6, klikni na slot 2 i odaberi ACTIVATE, stisni back tipku dok ti se ne ponudi da mozes odabrat RECOVERY i onda odaberi recovery.
Sad si u recoveryu [ Pazi na kojem slotu trenutno radis, kad bootas u recovery uvijek je prvo u Slot 1], sad klikni na Switch slot i odaberi Slot2.
Sad odi pod Wipe and Clear, odaberi prva tri wipea (system, pa dalvik cache, pa cache)
Zatim odi pod install zip package
Nadi gdje ti se nalazi ArtMod kojeg si skinuo i flashaj ga.
Sad odi pod opciju Reboot i odaberi Reboot to sytem2 (slot2).
Ovim nacinom ti ostaje tvoj trenutni rom(system oli slot1) netaknut a na slot2 imas artmod. Kad ces rebootat mobitel onda preko BMM rebootaj tako da kad odaberes Rebooter te pita u koji system/recovery oces bootat.
Ako zapneš javi se ovdje.
ok hvala, valjda ću uspjet
puno hvala, sve je prošlo ok
Nema na čemu, javi kako se ponaša mobitel nakon par dana, i jel imas maxx ili razr samo ?
ne slusaj alex1, vidis da je zaluto na motorola podforum XD
obični razr...stavio sam CM rom 4.2.2, radi sve super, ne šteka ništa, za razliku od onog starog je avion. čini mi se da i baterija malo više drži