Microsoft je kupio Nokijin mobilni odjel i još par pomoćnih za 5.5 milijardi €. Dakle Nokia neko vrijeme neće proizvoditi mobitele pod svojim imenom.
Printable View
Microsoft je kupio Nokijin mobilni odjel i još par pomoćnih za 5.5 milijardi €. Dakle Nokia neko vrijeme neće proizvoditi mobitele pod svojim imenom.
Zasto ne bi nastavili pod svojim imenom?
Jel pise da nece?
Još se ne znaju svi detalji, ali MS kupuje i Lumia i Asha sektor te svi zaposlenici prelaze u MS. Pogledaj si na WPCentral, GSMareni...
Al to ne znaci da se nece proizvoditi i prodavati i dalje pod Nokijinim imenom.
Smartfoni se neće prodavati pod Nokijinim imenom, oni obični hoće (barem sljedećih 10 godina)... Tako sam barem ja pročitao ne znam sad više gdje :)
Bit će velika konferencija u studenom kad će se sve razjasniti. Većina izvora tvrdi da Nokia kao brand mobitela više neće postojati.Neki kažu da će se od 2016. dati pravo Nokiji da proizvodi mobitele pod svojim imenom, no ne feature-phone niti WP jer ih MS "kupio". OS-evi koji bi mogli biti u igri su Firefox, Jolla, Ubuntu ili oživljavanje Symbiana ili Meegoa.
---------- Post added at 14:29 ---------- Previous post was at 13:52 ----------
Evo još informacija.
mobile.theverge.com/2013/9/3/4688888/there-will-never-be-another-nokia-smartphone
Što će MS-u Asha linija proizvoda? Možda još jeftiniji WP8 modeli?
Logičnije bi mi bilo da Asha ostaje pod Nokijom i da na njoj opet ožive nekakvu verziju Symbijana i da i dalje proizvode polu-pametne telefone po odličnim cijenama...
Ne bi je kupili da se ne prodaje dobro. Asha dominira u Latinskoj Americi, Indiji, Africi...
Whoa, iako nije neočekivano vijest me iznenadila.
EDIT: Nikad mi nije bilo jasno zakaj ljudi toliko navijaju za Android na Nokiji. Em to ne bi spasilo kompaniju, em bi bio preveliki grijeh koristiti takav vrhunski hardver na lagdroidu.
Mislim realno još i dan danas je Android štekuckavo smeće naspram fluidnosti iOS-a ili WP8. A ima nas, samoprozvanih power usera koji svršavaju na fluidnost :D
Proizvodit ce pod imenom nokia jos nekoliko godina, navodi se 10.
Ime je i bit svega!
Netočno. Evo što kaže šefica odjela marketinga Nokije:
Microsoft will purchase the license to use the Nokia brand on mobile phones for ten years. It will also buy the ‘Lumia’ and ‘Asha’ brands.
On smartphones, we’ll be seeking to create a unified brand across Lumia and Windows. But we understand that the Asha and feature phone range will carry on the ‘Nokia’ branding.
Dakle, MS je kupio prava za razdoblje 2014.-2024.
Ja pak mislim da će ovo funkcionirati puno bolje nego do sad. Mislim na suradnju između te dvije kompanije, očekujem puno bolju komunikaciju i ubrzanje nadogradnji od strane Microsofta.
Dali bi M$ mogao postati i jedini proizvođač WP uređaja?
Nokia rip, ma ubiti šta, idu oni dalje bez mobilne divizije
Neće, jučer je rečeno da će Huawei, HTC i Samsung nastaviti proizvoditi WP uređaje. A još bi im se mogla pridružiti 2 proizvođača - ZTE i najvjerojatnije Oppo.
Ovi odjeli koji su ostali su sve ove godine donosili dobit pa se to ne bi trebalo promijeniti.
Kako se čini, neće biti naziva Nokia više
http://cdn.wpcentral.com/microsoft-a...-logo-lumia520
A otkad mi Sony Ericsson nestao sve mi svejedno više :) A Microsoftu želim da razviju mnoštvo aplikacija i nastave sa poboljšanjem OS-a. Ja sam zadovoljan zasad.
Nokia je pojasnila detalje, Asha odnosno glupi telefoni ce i dalje nosit ime Nokia narednih 10 godina (tad ce ugasit proizvodnju glupih telefona), dok ce za pametne telefone osmislit novi brand.
Odakle ti ovo da će Asha i dalje imati natpis Nokia?
Izjavljeno je da će proizvoditi dummy-e koji neće imati veze s MS Asha serijom.
Dio bivših zaposlenika trenutno radi na stvaranju "Newkie" - hardver Lumia + Sailfish/Android.
Nisam znao kam da stavim pa eto ovdje. Mod, ako ne štima miči. ;D
Microsoft najavljuje masovna otpuštanja, te odustaje od smartphone sektora kao profitabilne ideje
http://www.nytimes.com/2015/07/09/te...t-layoffs.html
A i petokolonaš Stephen Elop koji je tako temeljito uništio Nokiu navodno odlazi iz MS.= Citat =:
SEATTLE — Microsoft said on Wednesday that it would eliminate up to 7,800 jobs, more than 6 percent of its work force, in a major overhaul of its struggling smartphone business. [...] While Microsoft will not stop making smartphones, the company’s chief executive, Satya Nadella, said on Wednesday that it would no longer focus on the growth of its own smartphone business but would instead emphasize the expansion of the broad “ecosystem” of products, including mobile phones, that ran its Windows software. [...] Rather than catering to all smartphone shoppers, Microsoft said it would narrow its focus to three types of customers: business users who want strong management, security and productivity apps; buyers at the low end of the market looking for inexpensive phones; and Windows fans.
Pa jasno je da su igrali na kartu imena u mobilnoj industriji (a tek onda na OS).
Ode Nokia, ode i kupnja. Iako WP nikada nije niti saživio bok uz bok iOS-u, a pogotovo Androidu, vjerojatno će ostati kao negdašnji Windows Mobile.