Mediatek MT 6589 (h18) android 4.2.1 Problem!
Pozdrav svima, obracma vam se za pomoc posto sam totalni laik sto se tice androida, ovako: kupio sam prije par dana gore navedeni model, 4 jezgreni procesora, giga rama, i sve 5, radio je savrseno, dok nisam primjetio ajmo rec "tvornicku" gresku dok je ekran ugasen, tj u desnom kutu ekrana je bila neravnina, no ona nije utjecala na rad mobitela, nego nisam se mogao pomirit sa tom greskom, reklamirao sam mobitel i dobio novi isti takav, i na njemu sto se tice estetike sve 5, no ima nesto sto me muci...znaci radi odlicno, brz je, i nemam prigovora osim jednog, kad recimo listam meni sporo, ili bilo u kojem app , listanje slika, naglasavam sporije prstom sve mi to trza, znaci ne ide glatko, nego imam osjecaj kao da ide pixel po pixel i strasno je iritantno, kao da postoje celije i onako sporim povlacenjem on preskace iz celije u celiju, ako me razumijete sto zelim reci, bez obzira bilo to povlacenje tj listanje prstom horizontalno ili vertikalno, efekt je isti, problema nema kod brzog listanja, sve 5, klizi lijepo, ili kad prstom zarolam ide sve 5....sto ce reci skuzio sam kad drzim prst i lagano povlacim tad mi se dogadjaju trzaji, mislim netko ce reci banalan problem, ali to mene ubija da vam ne mogu opisat, na prethodnom, istom modelu, toga mi nije bilo...citao sam da si sam mozes povecati memorije po pixelu pomocu dravjera i sl, ali posto sam totalni laik, pitam vas, iskusnije, da li je imao tko slicnu situaciju, ne znam sta da radim , vjerujem da je greska softwerska i da se moze rijesit, i da resetirao sam telefon na tvornicke i isto je... zato molim pomoc, hvala!
sad sam skuzio da sam u totalno kirivi dio foruma posta temu, sorij!