-
Samsung servis
Naime moj Samsung Galaxy S3 mini je nakon 6 mjeseci rada odličio više NE puniti bateriju. Sva sreća nisam rootao mobilni uređaj pa sam bio u mogućnosti dobiti garanciju. Odnio sam mobilni telefon u Vip, primili su garanciju i dobio sam poziv za 10 dana da mi je mobitel rootan na što sam pitao kako rootan i dobio odgovor da je na njemu ilegalan software. Onda sam razmišljao o čemu se tu radi, jer popravak odnosno zamjena matične ploče bi me izašla 670kn, i došao do zaključka da jedino što je ilegalno na njemu je iGo i Navigon, sve ostalo unutra je defaultno s mobitela. Danas sam nakon 3 dana uspio dobiti servis u Zagrebu i pitao o čemu se radi na što mi je mlada dama s druge strane "žice" objasnila da je na mobilnom uređaju neka postavka vezana uz update android sustava po defaultu NE, a meni je promijenjeno na DA i POKUŠANO je 2 puta skinut noviju verziju sustava. Dakle citiram: "Izgubio sam garanciju zato što je to sa DA na NE promijenjeno i 2 puta je pokušano skinut noviju verziju." Međutim novija verzija NIJE skinuta!! Onda sam im pokušao objasniti da je to opcija na mobilnom uređaju i da to nije rootanje mobitela i pitao dal postoji u garancijskom listu da se "nesmije promjenit opcija sa da na ne u tom meniju mobitela" na što mi je rekla da piše da "nesmijem mjenjat zadani operativni sustav". Uglavnom ja sam nakon toga pitao da li je moguće stavit Navigon i iGo nakon što mi poprave i da li tada gubim garanciju i onda su mi rekli da će me kontaktirati. Nakon toga sam nazvao Samsung Hrvatska di sam im objasnio o čemu se radi pa su rekli da će me nazvat i vidjeti o čemu se radi. Uglavnom neznam što da radim jer znam da će ovi iz Samsung Hrvatska nazvat servis, ovi će im reć "ilegalna verzija" i oni će me nazvat i reć ilegalna verzija i što ja da sad radim?! :/
-
Općenito govoreći, tko god ima volje i želje koristiti piratski/ilegalni softver zaslužuje sve nevolje koje s tim dolaze.
Konkretno u tvom slučaju, ne znam po čemu bi točno znali jesu li instalacije tih aplikacija legalne ili ne, osim da idu detaljno analizirati aplikacije. Ja bi se na tvom mjestu kod razgovora primarno fokusirao na dotičnu DA/NE opciju.
-
a ja bi im zaprijetio inspektoratom i udrugom Potrošač...uređaj nije rootan,a ako je koristio neke aplikacije koje nisu nabavljene legalno,to ne bi trebalo utjecati na garanciju....
kad sam slao Note 2 na servis ,na njemu je bilo hrpa svega i nije bilo problema...bitno je da nije rootan i ako je bio rootan da ga vratiš na stock i resetiraš counter...
-
factory reset prije servisa?
-
Danas me zvao čovjek iz servisa kaže da shvaća da praktički to nije moja greška ali on samo prati regulativu Samsunga i da će poslat mail u Samsung i pitat ih upravo za moj slučaj jer shvaća da to praktički nije rootan mobitel... Uglavnom vidjet ćemo kako će se priča dalje razviti...
@Vepar
Udruga potrošač me preusmjerila na inspektorat koji mi nije mogao dati usmeno nikakve informacije nego su mi rekli da im šaljem onu njihovu prijavnicu ime i prezime detaljno problem blabla, uglavnom i to sam napravio i čekam odgovor dakle sada od servisa odnosno da dobiju odgovor od Samsunga, nadalje čekam odgovor od Samsung Hrvatska kojima sam isto objasnio problematiku i čekam finalno od inspektorata...
Suluda situacija al to je baš ono što volim.. Nek se je@u kad neznaju posložit zakone i pravila
-
A šta si ti točno radio? Kakva je to postavka koju si mjenjajo?
Možeš se i izravno samsungu obratiti sam.
-
Neznam koja je to postavka točno ali to je nešto s čim omogućuješ mobitelu da traži novi update android sustava, ako postoji... Dakle meni je svakih par dana izašlo da je novi JB dostupan ali kad bi kliknuo download i prihvaćam uvjete samo bi me odbilo jer nije izašla službena verzija.
Samsungu sam se već direktno obratio, ako mislimo na Samsung Hrvatska 062...
-
-
-
@cickova13
Kako da ja dokažem njima da to nije uzrok kvara... Kako da se postavim u toj situaciji?!? Jednostavno neznam koja su moja prava...
-
Ulaskom u EU sigurno rootani teledon prolazi pod jamstvo, jer nacelno softver ne utjece na ispravnost HW-a. Ne mogu sad s mobitela traziti dokument, ali je tako.
-
Ma našao sam ja tu direktivu EU,
tu odprilike piše sve na tu temu http://piana.eu/root jako jasno.
MEĐUTIM, u mnogim jamstvima stoji da ti neće prihvatiti jamstvo ako imaš modan softver. Što sad?