-
Izrada WP7/8 aplikacije
Pozdrav
Može li me netko uputiti na nešto gdje bi mogao naučiti o izradi aplikacije za WP7/8. Naime htio bi da me netko ciljano usmjeri, budući da želim izraditi ciljanu aplikaciju.
aplikacija bi bila informativnog karaktera te bi trebala povlačiti neke informacije sa servera (nadam se da bi to mogao sloziti na Azureu)te ih prikazivati unutar aplikacije.
Dakle trebao bih, ako netko zna čudnim čudom, neke tutoriale/knjige vezane uz rad sa XML-om i XAML-om, SQL/LINQ... jer bi aplikaciju radio u C#(poznajem osnove) sa X(A)ML-om uz SQL/LINQ, zbog toga jer bi je mozda poslije portao za andorid i ios
-
Najbolje ti je početi sa službenom developer stranicom Windows Phone-a:
http://developer.windowsphone.com/en-us
Definitivno najbolji izvor informacija i alata za početak.
-
hvala ti, ma već sam prije napravio aplikaciju za WP8 i stavio je na store, al pokušavam nešto ozbiljnije napravit, a nekako mi je prešturo to sve na dev.windowsphone.com
problem je sto ne mogu nac nigdje početničke tutoriale za XML/XAML i SQL/LINQ uz korištenje C#, koji objašnjavaju točno što se gdje događa, jer volim to sve u detalje znati. u svakom slučaju hvala ti puno, morat ću se oslonit na dev.windowsphone i neke e-book-ove
hvala još jednom
-
Moje dvije najdraže stranice:
Stack Overflow
i
CodeProject
Stack Overflow je zamišljen da baš pitaš za neku konkretnu situaciju ili poteškoću koju imaš te ti ostali pomažu dok na CodeProject imaš jako puno gotovih templateova :)
EDIT: Provjeri i channel9 na msdn-u, često ima korisnih stvari koje su isključivo povezane za Windows / Windows Phone / Azure.
EDIT2: Znao sam naletjeti i na codeplexu na neke sampleove dok sam se igrao sa Windows 8 aplikacijama pa si provjeri i to :)